10 trikova za bezbednu kupovinu polovnjaka

Kupovina polovnjaka ne mora da bude prava noćna mora i veliki rizik sam po sebi. Ne morate mene da angažujete ako vam moj način provere vozila ne odgovara, i ako imate sumnje u moj način rada. Oformite svoj tim koji će vam proveriti automobile koje nađete i koji vam se dopadaju. Ono glavno morate znati. Novac vam niko nije poklonio, pa iako ste dobili kredit iz banke u roku od 24h, taj novac treba vratiti, a pored te mesečne rate, morate plaćati povremeno i neke popravke na automobilu, a mnogo toga spada u redovno održavanje (zamena diskova, pločica, amortizera, akumulatora, anlasera). Nikako vam ne pomažu opisi vlasnika pojedinih modela, jer isti prećutkuju mane svog vozila (da bi zaista mogli da uporede svoj auto sa ostalim automobilima potrebno je da duže vreme imaju testiraju sve te broje modele – zar ne?), ili ne umeju da ih otkriju. Možda vi želite prave informacije? Verujem da bi vam koristilo da znate koje mane ima vaš budući auto? Onda je prvi korak do tog saznanja da mi pošaljete pitanje u rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića (kliknite ovde).

 

Poređenje automobila: uporedite bilo koja tri automobila

Bezbednost nema cenu: Volvo XC40 ili Škoda Karoq?

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?

TESTIRALI SMO: Peugeot 301 1.6 HDi

Na kojoj kilometraži se menja ulje u automatskom menjaču?

 

 

 

 

Da li želite da konačno kupite polovan automobil koji je u potpunosti ispravan? Da li želite auto u kojem se ne pale lampice svakih nedelju dana? Da li želite siguran auto koji nije imao havariju? Ili možda želite vozilo sa kojim slobodno možete na more, ili planinu? Mislite da vam treba 10 000 evra ili više za takav auto? Grešite! Možete kupiti i za manje od 5 000 evra dobar polovan auto, koje će provereni majstori da odrade veliki servis, koji može uz dobro održavanje da pređe bar još 250 000 km, ukoliko se naravno pridržavate mojih saveta, i mojih majstora.

 • Bilo bi dobro da znate šta je rađeno na automobilima koji su uvezeni, šta je tačno popravljano, kako je popravljano, i koliko je kilometara vraćeno. Bilo bi dobro još i da poznajete majstore koji rade za sve te placeve, i koji vam mogu preporučiti, odnosno precrtati neke modele, zar ne?

 

Kupovina polovnog automobila nije kupovina mačke u džaku, ako dozvolite meni da proverim dovoljan broj automobila, i odaberem onaj najbolji za vas. Još ako umete da se izborite sa vašim egom, i poslušate mene u vezi izbora motora i modela, bićete još zadovoljni. Ali naravno da vam mogu tražiti i naći auto, baš onakav kakav ste zacrtali.

 

 

Veliki servis odmah po kupovini ne morate raditi ali smatram da je to veliki rizik, koji se nikako ne isplati, jer možete uništiti jako dobar motor pucanjem jednog obično zupčastog kaiša. Uvoz drugo motora nije baš tako jednostavan, a generalna je papreno skupa, što vas čeka ako pomenuti kaiš pukne.

 

 

Prilikom kupovine je potrebno smanjiti na najmanju moguću meru rizik od pogrešnog izbora. Zbog toga vam predstavljam najvažnije stvari na koje je potrebno obratiti pažnju kada rešite da kupite polovan automobil. Želite da uštedite, i nadate se da vas čeka odličan automobil za malo novca zar ne? Takve nebuloze, i bajke ostavite za ove koji život provode na forumima, i shvatite da je realnost drugačije. Niko vam neće prodati dobar auto za malo novca. Ako je neki auto jeftin, postoji nekoliko razloga zašto je to tako. To što vaš majstor, ili vi, niste u stanju da otkrijete, to ne znači da taj auto nema neki skriveni problem. Nemojte od vašeg majstora očekivati čuda. On vam ne može predvideti da li će motor trajati još 10.000 ili 50.000 km, to će vam svaki ozbiljan majstor priznati, ali može da utvrdi da li bar u trenutku kupovine motor radi kako treba, elektronika i sve ostalo na automobilu.

Pronalazim za vas polovne automobile

Auto sedišta za decu i bebe

Bezbednost nema cenu: Volvo XC40 ili Škoda Karoq?

Najbezbedniji polovni automobili

 

 

Deset trikova za bezbednu kupovinu polovnjaka

 

 1. UVEK KUPUJTE AUTOMOBIL OD VLASNIKA! NIKADA OD PREPRODAVACA! 
 2. AKO KUPUJETE AUTO OD VLASNIKA PROVERITE U SUDU DA LI AUTO POTRAŽUJE IZVRŠITELJ
 3. ODMAH PITAJTE DA LI AUTO MOŽE U SERVIS NA PROVERU (AKO KUPAC NE DOZVOLJAVA PROVERU – MORA VAM ODMAH BITI JASNO DA KRIJE OZBILJNE MANE AUTOMOBILA)
 4. PROVERITE DA LI JE AUTO BIO NA TAKSIJU. AKO JESTE ZNAJTE DA IMA 500.000 ILI 600.000 PREĐENIH KILOMETARA IAKO JE STAR MANJE OD 10 GODINA.
 5. PROVERITE DA LI JE AUTO BIO HAVARISAN. ANGAŽUJETE LIMARA AKO NE ŽELITE MENE.
 6. PROVERITE DA LI JE SVE U REDU SA ELEKTRONIKOM. ANGAŽUJETE ELEKTRIČARA.
 7. KUPILI STE DIJAGNOSTIKU? ONA VAM NE VREDI AKO NIJE ISKUSAN MEHANIČAR PORED VAS. DIJAGNOSTIKA NEĆE PRIJAVATI SVE PROBLEME! 
 8. PROVERITE STANJE MOTORA I MENJAČA VOŽNJOM.
 9. PROVEDITE REJTING AUTO PLACA NA KOJEM ŽELITE DA KUPITE AUTO
 10. AKO VAM JE SVE OVO STRESNO ANGAŽUJETE UREDNIKA TODOROVIĆA DA VAM NAĐE NAJBOLJI MOGUĆI AUTO. ILI ANGAŽUJTE VAŠEG MEHANIČARA! 

 

Ako je neko vlasnik tek tri meseca, i već prodaje auto, ili je preprodavac, ili je shvatio da je kupio jako loš automobil.

 

V.Dimić: preporuke od zadovoljnog kupca za g.Todorovića!

Volvo