7 novih Lada na moskovskom sajmu

Lada u Evropi prodaje jako malo automobila, ovaj brend ima dobar plasman samo na tržištu Rusije, ali i na domaćem tržištu Lada godinama beleži pad u prodaji. Zato su se Rusi okrenili Renaultu, koji bi trebalo da pokrene Ladu sa mrtve tačke. Tehnologiju Dacije transferišu u nove Ladine modele.

TESTIRALI SMO: Kia Sorento 2.2 CRDi AWD

Testoviautomobila RS LOGO

Na ovogodišnjem moskovskom sajmu automobila najviše pažnje privukao je novi Ladin SUV koncept – XCode.

Lada je na svom štandu izložila nekoliko novih konceptnih vozila, zasnovanih na aktuelnim modelima Vesta i XRay, ali je centralno mesto rezervisano za koncept XCode. Ovaj SUV predstavlja prethodnicu budućeg serijskog modela, koji se očekuje 2017. godine.

lada-vesta

Takozvani “X” dizajn, koji Lada forsira u poslednjih nekoliko godina, prisutan je i na ovom konceptnom vozilu.

Drugi koncept iz familije modela Vesta je verzija Vesta Sport, limuzina sa sporskim izgledom i ambicijama. Automobil je opremljen sportskim oslanjanjem, koje vodi poreklo iz trkačkih Lada koje učestvuju u WTCC takmičenju.

Foto: carscoops.com

lada-moscow-motor-show

Osim koncepta XCode, posetioci sajma automobila u Moskvi u prilici su da vide i Vesta Cross Concept Sedan, vozilo sa 4 vrata prilagođeno vožnji van asfalta, a na štandu se našao i Vesta Cross Concept karavan, automobil slične namene koji je prvi put predstavljen 2015. godine.

Xray

TESTIRALI SMO: Kia Sorento 2.2 CRDi AWD

TESTIRALI SMO: FIAT Tipo 1.6 MJTD

Testoviautomobila RS LOGO

Volvo