Ako ne slušate moje savete – zašto mi se žalite

Dragi moji čitaoci, moj cilj je da vam sa svojim znanjem maksimalno pomognem. Nije mi cilj da vam namećem svoje mišljenje. Svako od vas ima u glavi koji mu se automobili dopadaju, a koji ne. Svako od vas je odlučio da li želi benzinca ili dizelaša. Kada kupujete nov auto, možete da birate motor, često i boju (ako tražite boju koje nema na lageru možete čekati i više od 3 meseca da dođe iz proizvodnje).

Polovan auto je auto koji je manje ili više dotrajao. Istrošeni su mu amortizeri 60%, diskovi i pločice 40%, letva volana je daleko od nove, opuge nisu kao nove, a nisu ni menjač, motor, elektronika. Kakav god da vam nađem polovan auto za malo novca (za manje od 5.000 evra) bićete uglavnom nezadovoljni. Kad vam predložim neki manji model, neku manje popularnu marku, ne pristajte na moje preporuke uglavnom. Tvrdoglavo želite da kupite određeni model, i to uglavnom benzinac, a dileri benzince NE uvoze, ili ih uvoze jako, jako retko.

Ja se trudim da vam pronađem auto koji vi želite, makar to bio model koji je najgori u klasi. Makar želeli automobil sa najgorim motorom, koji se konrektno u taj model ugrađivao.

Ali ako taj auto sutra ne ispunjava vaše potrebe, želje, ili vam se mnogo kvari, jer niste hteli da poslušate moj savet oko izbora modela, ja tu ne mogu puno da vam pomognem.

Zato vam savetujem, kada imate jako malo novca, manje od 5.000 evra za kupovinu polovnjaka, tad je najmudrije da kupite najbolji auto za taj novac, u najboljem stanju, nebitno na marku, model, boju, motor.

I naravno da treba kupovati dizelašel jer je izbor nemerljivo veći. Šta vam vredi benzinac, ako mu je motor za generalnu? Mislite o tome dragi čitaoci.

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

Volvo