Aukcija: Ferrari F40 ostvario rekordnu cenu

Nekim automobilima padaju cene iz dana u dan, poput Mercedesa ili BMW-a, ali Ferrari svakim danom vredi sve više! Superiornost italijanske auto industrije, ili prosto ljubav ljubitelja automobila prema jedinstvenom brendu, drže Ferrari na samom vrhu želja, prioriteta, i dobrog zvuka. Performanse modela F40 su ostali iste,  iako mu je cena skočila u nebo. Vole ga i kolekcionari, ali na šarm ovog super automobila nisa imune ni dame. Vama se takođe dopada?

Toyota i BMW “razbijaju” Porsche 911?

Testoviautomobila RS LOGO

Odlično očuvan primerak Ferrarijevog top modela iz 1992. prodat je na aukciji koju je organizovao Coys za 1,12 miliona evra i tako postao najskuplji F40 svih vremena. Sledeći put budite brži, i pratite redovno aukcije, jer naredni put , F40 može biti i vaš, zar ne?

f40-ferrari

Aukcija je održana 8. avgusta na Nirburgringu a automobil koji je prethodno posedovala jedna italijanska porodica kupio je anonimni Nemac.

Ferrari je u periodu od 1987. do 1996. izradio 1.311 primeraka ovog legendarnog modela, poslednjeg koji je lansiran dok je na čelu kompanije još uvek bio njen osnivač, Enco Ferari.

Testoviautomobila RS LOGO

f40-testovi

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.