BMW M2: Brz i atraktivan!

BMW je i zvanično je predstavio model koji će naslediti legendarni 1M. Kao što je ranije najavljeno, novi najbrži BMW Serije 2 raspolaže sa 370 ks a od 0 do 100 km/h stiže za 4,3 s. Audi i Mercedes za sada nemaju adekvatan odgovor za ovo savršenstvo iz Minhena.

Testoviautomobila RS LOGO

BMW M2 dobija pogon od šestocilindarskog 3.0 litarskog M Twin Power Turbo motora koji je u stanju da isporuči 370 ks (268 kW) pri 6.500 obrtaja i 464 Nm u rasponu od 1.400 – 5-560 o/min.  Turbo punjači “ubijaju” sportski zvuk motora, ali pružaju mnogo veliki obrtni moment, i blagu krivu obrtnog momenta.

bmw

Uz pomoć “overboost” funkcije maksimalni obrtni moment moguće je povećati na 499 Nm. To je sasvim dovoljno da budete brži od mnogih Porsheovih modela.

bmw-testoviautomobila

Moćan motor prati i sportsko ogibljenje,  a 19 inčne alu felne i Michelin Pilot Super Sport pneumatici dimenzija 245/35 ZR 19 napred i 265/35 ZR 19 pozadi su zaduženi za maksimalno dobru trakciju, i kratke zaustavne puteve. Zadnji branik sa difuzorom i dva para simetrično postavljenih izduvnih cevi upotpunjuju prizor demonstracije moći.

enterijer-bmw

Automobil je standardno opremljen šestobrzinskim manuelnim menjačem, uz čiju pomoć iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzava za 4,5 s.

Ako se odabere opcioni automatski M DCT menjač sa duplim kvačilom, vreme potrebno da bi se dostigla stotka skraćuje se na 4,3 s. Šteta što je težina automobila 1.600 kg, sa lakšom karoserijom, ovaj BMW bi nadmašio i mnogo skuplje automobile.

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.