BMW X7: Najbolji SUV?

BMW želi da bude na vrhu i u SUV klasi. Novi X7 bi morao da nabude najbolji SUV na svetu.  Iz Minhena su stigle fotografije i specifikacije koncepta koji najavljuje budući veliki SUV kompanije sa plavo belim propelerom.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Sa dužinom 5.020 mm, širinom 2.020 mm, visinom 1.800 mm i međuosovinskim rastojanjem od 3.010 mm, X7 iPerformance Concept je ubedljivo najveći BMW-ov SUV.  Od aktuelnog BMW-a X5 duži je 113 mm, a širi 82 mm, dok je razmak između osovina veći za 76 mm.

Koncept je tako dizajniran da se još više naglase njegove velike dimenzije – “nos” je izdignut, a prednji deo je zasečen pod pravim uglom u odnosu na haubu.  Maska hladnjaka je takođe masivna, kako bi pokrila veliku čeonu površinu vozila, a tu su i ogromni otvori za vazduh u uglovima branika.

BMW je dizajnerima enterijera dao više slobode, pa kabina obiluje futurističkim detaljima, uključujući i veliki panoramski stakleni krov, koji će biti svedeni na razumnu meru na serijskom modelu.

BMW X7 iPerformance Concept sadrži 6 odvojenih sedišta u 3 reda, dok se u produkcijskoj verziji očekuje konfiguracija 5+2. Ne treba posebno naglašavati da su u kabini upotrebljeni najkvalitetniji i najluksuzniji materijali.

BMW X7 iPerformance Concept imaće svetsku premijeru na salonu automobila u Frankfurtu, koji za predstavnike medija počinje u utorak, 12. septembra, dok će kapije sajma za posetioce biti otvorene od četvrtka 14. septembra.

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

U nastavku možete pogledati detaljan prikaz dizajna spoljašnjosti i unutrašnjosti ovog SUV koncepta:

Volvo