Bojan Vukosavljević: Uporedite mi Lagunu i Megane

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Milisavljeviću nikako nije moguće uporediti Lagunu i Megane. Zašto? Zato što je velika razlika između ovih automobila. Laguna pripada D segmentu, dok je Megane u “Golf” klasi odnosno pripada C segmentu. Pored Lagune je Megane nebezbedan, neudoban, nekomforan, bučan, i zapravo je pravo pitanje kakav automobil vama zapravo treba?

Testoviautomobila RS LOGO

Najbolje bi bilo da razmislite da li želite veliki automobil za duža putovanja, ili možete da se zadovoljite sa nekim manjim modelom, recimo ako se uglavnom vozite po gradu. Megane je sasvim dobar izbor za putovanja do nekih 1.000 km, naravno ukoliko ste u dobroj fizičkoj kondiciji. Laguna je ozbiljan automobil, za duže relacije, zamara vozača mnogo manje.

Odabrali ste opciju od 1.900 dinara, za kraći odgovor. Ja sam vam savetovao da napišete novo pitanje, i da navedete sa kojim modelima želite da vam uporedim Megane, odnosno Lagunu. Zapravo bi bilo najbolje, i za vas, i za mene, da razrešite dilemu sami sa sobom koliko veliki automobil vama treba. Niste mi naveli ni koliko veliku porodicu imate, niti koliko ste visoki, teški.

Želim da mi nađete auto za 4.000 evra

Ako ste posetili moju stranicu Pitajte Aleksandra Todorovića, vidili ste da ovo piše:

Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 2 500 dinara. Za 1 899 dinara dobijate kratak odgovor. Ako uplatite 3.000 din, dobijate TEMELJNU ANALIZU svih modela iz vašeg pitanja. Vaše ime i prezime neće biti objavljeno na sajtu, ako tako želite! Ako insistirate da vaše pitanje ne bude objavljeno na mojim sajtovima, onda su cene dva puta veće. Rok za odgovore je u proseku 7 radnih dana, a zavisi od toga, kakva ste pitanja postavili. Odgovor za 24h je 2 500 din, u kraćoj verziji.

Uplatili ste 1.900 dinara za kraći odgovor, ali ću se ja potruditi da vam dovoljno detaljno opišem oba modela.

Pokušao sam da vas kontaktiram mejlom pre mesec dana, ali niste mi odgovarali, pa sam bio primoran da kompletan odgovor stavim na sajt Najboljiauto.com još pre meseca dana.  Link je dole. Pošto ste mi se danas javili sa tvrdnjom posle više od mesec dana da vam nisam poslao odgovor, i da tražite novac nazad, objavljujem odgovor koji vam je bio poslat pre više od mesec dana i na mom drugom portalu www.Testoviautomobila.rs.

Bojan Vukosavljević: Uporedite mi Lagunu i Megane

Kompaktni Renaultov bestseler godinama se uspešno prodaje širom EU u nekoliko karoserijskih izvođenja. Velika paleta odličnih agregata samo upotpunjuje Renaultovu ideju da sa Méganom ponudi “idealan” automobil za skoro svakog. Iako se naši kupci mnogo češće odlučuju za Berlinu, odnosno verziju sa petoro vrata i sa motorima skromnije snage, praktičniji karavan je još avangardniji

Kupe, i “vetrovitiji” kabriolet. Uspeo kompromis prefinjene udobnosti i dobre vozne dinamike, oličenje je i ovog Megana, nudeći dokaz da inženjeri mogu spojiti i nespojivo.

Mégane 1.5 dCi nudi vozačima decenijski predmet želja – brz auto koji “troši kao upaljač”. Ovaj model je jedan od najštedljivijih u klasi, uz umerenu vožnju zaista troši oko 5,0 litara evro dizela. Francuski agregat je i dovoljno elastičan zahvaljujući obrtnom momentu od 240 Nm pri samo 1.750 o./min radilice., pa su međuubrzanja vrlo dobra, uprkos prenosnim odnosima koji su dugačko proračunati a sve radi niže potrošnje, i manje obrtaja motora.

Ono čime Mégane osvaja kupce nije samo štedljiv common-rail agregat 1.5 dCi, već i avangradan, i pomalo ekstreman dizajn koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Francuski kompakt nudi dovoljno mesta u kabini i prtljažniku za prosečne porodice, pa je dorastao dužim putovanjima.

U gradu se Mégane III takođe dobro snalazi zahvaljujući prečniku okretanja od 11,2 metara, što je neznatno više od proseka klase. Zato je prava šteta što zaista veliki C stub kvari preglednost, ali elegancija se mora “platiti”.Utisak kvari i krov koji se relativno naglo spušta, ali ga ipak glavom nećete dodirivati ukoliko ste niži od 195 cm, što verujem da se može primeniti na značajan procenat stanovništva. Dakle, mane su ostale iste, kao kod starog modela.

Za razliku od nekih evropskih proizvođača automobila, Renault nudi jako bogatu opremu čak i u baznom modelu.

Prednji i bočni vazdušni jastuci su postali standard u ovoj klasi, ali Megane ima i vazdušne zavese, aktivne naslone za glavu, regulator i ograničivač brzine, farove za maglu, električne podizače prednjih i zadnjih stakala, vozačevo sedište podesivo po visini, i podesivo u lumbalnom delu, upravljač i ručicu menjača u koži, radio CD plejer sa komandama na upravljaču, i sve ono što se podrazumeva u ovoj klasi.

Koju god opremu odabrali, na raspolaganju vam je pouzdani agregat od 1,5 litra i 16 ventila sa varijabilnim vremenom otvaranja usisnih ventila i 106 KS. Motor je uparen sa šestostepenim menjačem, dugih prenosnih odnosa, tako da su međuubrzanja, za nijansu ispod proseke klase, uprkos velikom maksimalnom obrtnom momentu od 240 Nm koje postiže već pri 1750 o./min. radilice, što znači da ne morate baš često da posežete za ručicom menjača. U gradskim uslovima vožnje troši oko 7,0 litara, dovoljno je jeftin za održavanje i jako je pouzdan, jer sada brizgaljke proizvodi Siemens, a ne više Delphi. Odlično izbalansirano ogibljenje, najbolje u klasi, podešeno da dobro apsorbuje neravnine sa naših “puteva”, zaslužuje najbolju moguću ocenu, kao i ergonomija.

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Kako izabrati polovni automobil?

 

Prilikom kupovine je potrebno smanjiti na najmanju moguću meru rizik od pogrešnog izbora. Zbog toga vam predstavljam najvažnije stvari na koje je potrebno obratiti pažnju kada rešite da kupite polovan automobil. Želite da uštedite, i nadate se da vas čeka odličan automobil za malo novca zar ne? Takve nebuloze, i bajke ostavite za ove koji život provode na forumima, i shvatite da je realnost drugačije. Niko vam neće prodati dobar auto za malo novca. Ako je neki auto jeftin, postoji nekoliko razloga zašto je to tako. To što vaš majstor, ili vi, niste u stanju da otkrijete, to ne znači da taj auto nema neki skriveni problem. Nemojte od vašeg majstora očekivati čuda. On vam ne može predvideti da li će motor trajati još 10.000 ili 50.000 km, to će vam svaki ozbiljan majstor priznati, ali može da utvrdi da li bar u trenutku kupovine motor radi kako treba, elektronika i sve ostalo na automobilu.

Pronalazim za vas polovne automobile

Auto sedišta za decu i bebe

UVEK KUPUJTE AUTOMOBIL OD VLASNIKA! NIKADA OD PREPRODAVACA! 

Ako je neko vlasnik tek tri meseca, i već prodaje auto, ili je preprodavac, ili je shvatio da je kupio jako loš automobil.

Foto: Aleksandar Todorović (Na slici je Audi A3 koji sam pregledavao na dizalici za jednog od vas)

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Auto analiza

Pitajte Aleksandra Todorovića

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Otac neda da vam uplatim za odgovor

Da li možete da mi pronađete auto bez vraćene kilometraže?

Kako da proverim da li je vraćena kilometraža?

 

Papirologiju obavezno proverite! Jer šta vam vredi odličan auto, koji ima nisku cenu, ako je on ukraden u Nemačkoj ili Italiji? Čak i da ne prelazite granicu naša policija odlično sarađuje sa policijom iz EU, tako da vam se lako može desiti da vam auto zaplene prilikom pokušaja registracije ili na rutinskoj kontroli. Znajte da je ukradenih automobila u Srbiji sa urednim tablicama jako puno, i nemojte misliti da ste bezbedni, i da je to dovoljna provera. Zato prednost dajte kupovini od pravnog lica, koji posluje desetak i više godina, jer u sudskom sporu, lako dolazite do svog novca, ako vam automobil oduzmu. Odmah da se razumemo auto placevi koji posluju desetak i više godina, sebi neće dozvoliti da vam prodaju ukraden automobil. Preprodavci često nude i ukradene automobile, redovno registrovane u Srbiji.  Kada kupujete auto od fizičkog lica, morate angažovati advokata da proveri da li postoji neki teret na tom automobilu.

Automobili kupljeni u Srbiji nisu za preporuku

Na mnogim sajtovima, se ističe kao prednost ako je automobil kupljen u Srbiji. Zbog čega? Neupućeni misle da tako bar znaju koja je sigurna kilometraža. I to je donekle tačno, ali se kilometraža vraća čak i u ovlašćenim servisima, ako meni ne verujete, raspitajte se malo bolje. Isti ti ovlašćeni servisi prodaju kao nove, automobile koji su havarisani. Dakle morate, ali zaista pored sebe imati iskusnog limara i mehaničara, i oni moraju da vam detaljno pregledaju automobil, bolje platite njih, nego da kasnije shvatite da ste kupili “bure bez dna” odnosno automobil koji će vas koštati za popravke više nego da ste kupili NOV automobil, Kod novog automobila je problem što posle samo 1 godine gubi četvrtinu svoje vrednosti. Pa ako ste platili automobil 15.000 evra, gubite posle 12 meseci čak 3750 evra.  Odnosno svakog meseca gubite 312 evra, a da automobil ne pomerite sa parking mesta!

  • Tehnički pregledi su danas primetno rigorozniji! Zato nemojte kupovati kola sa zatamnjenim štopoljkama, spojlerima i ugrađenim kineskim ksenonima.

Kupovina novog automobila u Srbiji je preveliki luksuz! 

Naše plate su zaista mizerne, i prosečno naš vozač pređe godišnje oko 15.000 km. Kupovina novog automobila je isplativa tek ako prelazite bar 40 000 km godišnje. Uzmite u obzir da bez 20.000 evra ne možete kupiti nov auto, sa dobrim snažnim i štedljivim motorom, koji ima petoro vrata, dovoljno veliki prtljažnik, dobru opremu i 5 zvezdica na kreš testu.

Pronalazim za vas polovne automobile

Srbi radije biraju nov auto koji je dobio samo 3 zvezdice na kreš testu, na primet FIAT Tipo ili Daciju Duster, umesto nekog polovnog automobila, a izbor polovnjaka za 15.000 e nije ni tako mali, i za taj novac možete kupiti vrhunske automobile, ali naravno samo pod uslovom da imate stručnu pomoć prilikom kupovine, inače se kockate!

Zašto bežite od angažovanje majstora? Verovatno zato što nemate dovoljno poverenja u njih, ali to su vaše predrasude, postoje majstori koji svoj posao rade profesionalno, i puno bolje nego majstori u ovlašćenim servisima, koji rade za bedne plate, nisu motivisani i nemaju dovoljno iskustva (jer čim ga steknu beže ,  i otvaraju svoj servis).

Pitajte Aleksandra Todorovića

Kako da proverim da li je vraćena kilometraža?

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Ponuda polovnjaka u Srbiji je onakva kakva kupci žele! 

Trgovina polovnim automobilima je specifična trgovina. To su automobili koji imaju dosta velike kilometraže, i jako je teško naći solida auto, koji ne zahteva veće popravke, ali zahteva svakako više nego redovno održavanje. “Lovačke” ili “pecaroške” priče da možete kupiti auto star 6-7 godina, sa više od 200 000 km, bez ulaganja nisu previše ozbiljne, i u to neće poverovati niko ko je iole dobro održavao auto. Možete vi jednom godišnje samo menjati ulje i tako gurati godinama, ali tako lažete sami sebe.

Nov auto, sa dobrom opremom, dovoljno prostora da se smeste odrasli ljudi i na zadnjem sedištu, da ima dovoljno dobar dizel motor, košta preko 20.000 evra.  Garancija kod novog automobila se NE odnosi na motor, već samo na blok motora. Ako vam crknu dizne jer ste sipali malo lošije gorivo to prodavca neće zanimati, niti možete na sudu da dobijete tu garanciju. U prevodu, vama se nov auto NE isplati, jer prelazite jako malo, samo 20.000 km godišnje. Ekonomski opravdana računica je sa oko 40.000 km godišnje, pod uslovom da ga ne prodajete bar 5 godina.

Da li ste gledali cene automobila u oglasima? Da li ste lično gledali, vozili te automobile? Da li lično znate nekog ko je kupio polovan auto od 200.000 km koje je sve kvarove imao u tri godine? To je sve jako bitno, da biste imali realnu sliku. Jeste da mnogo štedite kupovinom polovnog automobila, ali morate da budete organizovaniji kada je održavanje automobila u pitanju.  Kod polovnog automobila, ako hoćete da vas služi, morate imati vrhunskog majstora, vrhunski servis, morate unapred menjato delove, kada se proceni da uskoro može doći do pucanja, kvara, ili na primer kad vidite da seu pločice potrošne, i da ih uskoro treba zameniti, jer ako zakasnite sa zamenom, oštetićete diskove, a oni su mnogo skuplji. Zapravo, na svaki kvar, na koji ne reagujete na vreme on povlači novi, često skuplji i komplikovaniji kvar i tako u krug. Dakle polovni automobili nisu za one koji planiraju da idu u servis jednom godišnje. To je privilegija onih koji kupuju nov auto.

  • FIAT TIPO ima povoljnu cenu – Ali je dobio samo 3 zvezdice na kreš testu! – Zašto da vaša porodica gine? 

 

Kad kupite polovan auto morate mu uraditi veliki servis. Ja mislim da sam to napisao bar 1000 puta, od kada postoji ova rubrika na raznim sajtovima. Naši ljudi kupe polovan auto, diler ih ubedi da veliki servis mogu da urade za 10.000 km, a ne odmah, i kada nastane kvar, svi se hvataju za glavu, jer je popravka papreno skupa.

Sigurno mogu da vam nađem automobil sa originalnom kilometražom, jer ipak postoje dileri koji prodaju automobile sa originalnom kilometražom. To se odnosi na mlađe automobile. Znajte da se u Nemačkoj itekako često vraća kilometraža, pa je potrebno proveriti od kog dilera, plac u Srbiji kupuje automobil. Kada su vam svi papiri dostupni, provera nije komplikovana.

Sa plinom niste bili zadovoljni? Da li je tako nešto moguće? I nećete više nikada da kupite auto sa plinom? Da li ste sigurni? Na forumima tvrde suprotno?

Hiljadu puta sam upozoravao, da na osnovu mojih delimičnih odgovora ne kupujete auto, i da NE donosite zaključke, jer ono najbitnije ne objavljujem na sajtu.

PROVERITE PRVO DA LI JE AUTO UKRADEN! 

Proveru možete da obavite u policiji (ima slučajeva da su vozila oduzimana i po godinu ili dve dana nakon što su prošla proveru u policiji) ili u Centru za motorna vozila (CMZ) Auto–moto saveza Srbije. CMV pruža usluge identifikacije vozila, procene vrednosti, provere da li je auto bio havarisan i ukupne ocene. Moguće je dobiti istorijat vozila, kao i podatke o automobilima za kojima postoji potraga.

U CMZ nakon vizuelnog pregleda koriste elektronske uređaje koji su u stanju da analiziraju dubinsku strukturu materijala. Na primer, ukoliko je broj šasije prebrušen, pa na isto mesto utisnut novi, uređaj Vintest koji koristi magnetnu rezonancu prepoznaće nepravilnosti u dubini materijala, što predstavlja znak za uzbunu. Upoređuje se i autentičnost samih oznaka pošto, pored standarda koji većina proizvođača prati, postoje i određene, na prvi pogled nevažne specifičnosti. Uz pomoć uređaja za merenje debljine laka, otkriva se da li je lim ponovo farban, što je najčešće potrebno nakon neke intervencije.

Tu su i tipske pločice, kao i razne skrivene oznake na karoseriji. Dokumenta takođe prolaze temeljnu proveru. Korišćenjem skenera sa ultraljubičastom lampom mogu se na saobraćajnoj dozvoli otkriti posebne skrivene oznake, što zavisi od zemlje porekla dozvole. Iako falsifikati mogu da se izrade izuzetno kvalitetno, čak i na originalnom papiru i sa originalnim bojama, uz još neke tehnike i detaljno poznavanje procedure provere, rizik se smanjuje na minimum. Čuvajte se zato preprodavaca, oni nemaju registrovani auto plac. 

PROVERITE DA LI JE AUTO HAVARISAN

Znak da je auto pretrpeo ozbiljan udes jesu nejednaki zazori između karoserije i vrata, poklopca motora i prtljažnika, kao i varovi na neuobičajenim mestima. Naročito pažnju obratite na pod prtljažnika, jer je u tom delu najteže sakriti tragove težeg udarca u zadnji deo.

Često se menjaju vrata, stakla,  hauba, krila, branici, tako da posebnu pažnju obratite na razlike u boji između pojedinih delova. Zbog ovog razloga je izuzetno važno da vozilo bude čisto. Minimalna razlika u nijansi boje između prednjih i zadnjih vrata ukazuje da je auto farban i udaran.

Automobil uvek gledajte danju, iz svih uglova – tražite bilo kakve nepravilnosti na limu ili laku i razlike između leve i desne strane. Ponesite baterijsku lampu i usmerite je na karoseriju, iako je dan. Ako imate dovoljno znanja, moći ćete da procenite da li auto ima originalnu boju. Ali je najbolje da povedete nekog limara i farbara.

Problem je mnogo veliki kada se automobil „izbaci iz ose“ ili mu se unište deformacione zone  odnosno kada pretrpi teška strukturalna oštećenja.

PROVERA MOTORA JE VEOMA KOMPLIKOVANA

Danas nije lako ustanoviti u kakvom je stanju motor. Preprodavci sipaju razne aditive, i gotovo uvek, pre nego što ponude auto, operu motor, i zamene ulje. Tako da nije moguće ustanoviti gde motor pušta ulje, gorivo.

To morate prepustiti stručnjacima, koje neće mrzeti da skinu creva, zavire svuda, i dobro oslušnu rad i hladnog i toplog motora. Naravno pre svega toga treba priključiti dijagnostiku, ali nije lako utvrditi koje greške se ponavljaju, a koje su već regulisane. Ako izbrišete sve greške, onda morate auto da vozite neko vreme, da biste videli koje su realne greške, a time onemogućavate da kupcu nakon vas, utvrdi pravo stanje stvari.

Motor mora uvek ravnomerno da radi, ne sme da dimi, mora ravnomerno da prima gas, i zvuk motora mora da bude linearan kada dodajete gas. Svako podrhtavanje je ozbiljan problem, i zahteva skupu popravku.

Zaista je ponuda loših automobila velika. Preko 90% automobila na placecima ima motore koji zahtevaju velika ulaganja. Zato angažujte vrhunske mastore.

PROVERA TRAPA

Zamena stabilizatora, viljuške nije preterano skupa, ali proveru trapa ja lično radim, jer mi govori jako puno o automobilu. Odmah vidim po kakvim putevima je vožen, i kako je trap održavan. Ako je neko dozvolio sebi da vozi auto sa luftom u letvi volana, dozvoljavam da sumnjam da nije dobro održavao i motor, onda se detaljno pregleda motor. Uvek dajem prednost automobilu koji ima trap u gotovo fabričkom stanju.

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI . Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 2 500 dinara.

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com/pitajte 

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto

Za 3 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja. Osim u banci, možete uplatu izvršiti preko Postneta u bilo kojoj pošti u Srbiji. Info na 011/3022 – 014 ili na www.posta.rs.  odgovor od 3.000 dinara. Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din. Ako vam i tražim auto, onda uplatite  i 12.000 dinara (za troškove goriva i mojih majstora) i sken lične karte (potrebno je vlasniku automobla koji vam prodaje auto). Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore. Zašto? Pa zato što ako neko plati 3000 din dobije jednu vrstu odgovora, a ako neko plati 15 000 dinara, realno je da dobije precizniji i kvalitetniji odgovor. Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 20 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 3 000 din, i sačekati odgovor.  Kada procenim da su vaši zahtevi realni ja ću vam pronaći i ako sam u mogućnosti i prodati vaš automobil (za onoliko koliko realno vredi, a ne za cenu koja stoji u oglasima, naravno ukoliko vaš auto nema vraćenu kilometražu) u roku od 7 dana. Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE! 

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din.

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je 25 evra, a placate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite odgovor za 24h, onda je 40 evra, u protivnom rok je u proseku 7 radnih dana.
Cena je tri puta veca preko PayPal-a, dakle 75 evra.

Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

western

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću možete li malo konkretnije da pojasnite kako tražite polovne automobila. Vi imate znanje i valja ga unovčiti. Podržavam u potpunosti, ali mene buni jedna stvar, konkretno ovaj primer ja hoću taj i taj model i ako ima tri automobila u ponudi vi ne tražite auto, jel onda ovih 15 hiljada dinara uzimate i kažete da nema tih kola,a ja kao kupac Hoću bas taj model kud puklo da puklo.

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Šta mogu da dobijem od vas: ” hvala i dovidjenja” ?. Malo mi je nejasno,za tih 15 hiljada dinara sta ja dobijam? Savet,sve su to krsevi uzmi neki drugi model za te pare ovo nista ne valja? Ili nešto konktretno,tipa ovo je prava stvar za vas,i odvedes me do kola i objasnis zasto ja kuci ne idem peske i postanem vlasnik auta koji mastam od 5 razreda osnovne skole?Mislim ako treba da dam 1000 evra da bi mi nasao auto od 4000 hiljade,batali i kola.

Odgovora Aleksandar Todorović: Shvatam vas vrlo dobro g.Jovane šta želite da kažete. Da bi razmatrao uopšte da li nekom tražim auto ili ne, potrebno je da odgovorim na pitanja čitalaca. Kad on dobije moje odgovore, preporuke za možda neke druge modele, postavlja mi nova pitanja, a sve to ide brže usmenim putem. Ako su vaši zahtevi nerealni, recimo hoćete Golf / za 6 000 e, ja vam ne tražim auto. Ako je ponuda nekog modela loša kako mislite da vam ja nađem auto? Da ga nacrtam? Ja gaospodine treba da garantujem da je taj i taj auto dobar, a to činim sa zaradom od 100 ili 200 evra malo bi bilo mnogo zar ne? Nakon što uplatite 3000 din za odgovor, procenjujemo da li vredi da vam pomažem ili ne. Ako rešite da me angažujete uplaćujete za moje majstore 18 000 dinara unapred. to su troškovi za njih.

Kad kupite auto, meni plaćate honorar od 100 evra (za kola do 4500 e) 150 e (za kola do 8000 ev) 200 e za kola do 10 000 evra, 250 e za kola do 15 000 evra. Naravno, lepo pišem, nemam nameru da vam tražim auto ako nemate u mene maksimalno poverenje. Što znači ako ne kupite auto ja sam radio besplatno a ja to ne želim. Obezbeđujem vam VELIKI SERVIS kod mog majstora, i održavanje kola kod mog majstora, Preventivni pregledali na 6 meseci su poželjni, ako to ne želite nemojte mi se javljati zbog problema.

 

MOGU DA VAM SE DESE PROBLEMI ČAK I KADA KUPITE NOV AUTOMOBIL

POGLEDAJTE VIDEO. NOVA TOYOTA KOJA NE MOŽE DA SE REGISTRUJE. A PRE TOGA JE TROŠILA ULJE NOVA COROLLA KAO DA IMA 500.000 KILOMETARA. 

 

Dodatno pitanje g.Petrovića:

A.Todorović: Ja imam majstore koji pregladaju auto koji Vam ja pronadjem, a oni se trebaju platiti G. Jovane Jovan Petrovic ili mislite da bih se brukao time što bih uzimao taj novac za sebe, to je ispod mog nivoa.Dobijate pregled automobila za koji smo se prethodno dogovorili.
Jovan Petrovic: Dakle  vi nađete kola,majstor da zeleno svetlo i ja odem na plac i pazarim kola, posle ovi vaši majstori odrade prevenciju i mirna Bosna
  • Najbolji Auto Jovan Petrovic Pa još bolje od toga gospodine Jovan Petrovic . Ja vas sačekam na placu da pogledate ta kola, ako je ikako moguće i da ih provozate na vaš rizik (znate da nije moguće izvaditi dva puta probne tablice na jednom automobilu, debilan zakon R.Srbije) . Ako kupujete auto, odmah ga plac prebacuje kod mog majstora na Veliki servis! Obezbeđujem vam tehnički pregled, sve papire za registraciju, ako mogu i odlazak u MUP organizujem, tako da vas do kraja dana čeka auto sa urađenim VELIKIM SERVISOM i tablicama. Ali moj majstor provera i trap, i sve ostalo. Dakle ako treba još nešto da se zameni pored velikog servisa on menja, cenu tačno u dinar dobijate pre servisa. Za kola starija od 6 godina preporučujem preventivni servis kod mog majstora na 5-6 meseci. Ako niste iz Beograda, onda je to teško da ispunite, ako jeste, morate, inače vam ne tražim auto.jer meni je bitno da vas AUTO DOBRO SLUŽI! Ako vi imate iste takve cilje onda smo se dogovorili. PS.pošto ste mi postavili jako dobra pitanja gospodine Petroviću za vas je odgovor od 3000 din besplatan, ali morate platiti 18 000 dinara jer mene često majstori koštaju i više ( ne može besplatno pitanje bez uplate 18 000 din, ali ne mora 3 000 din + 18 000 din).
Ljiljana Stojanovic Od A do Š. Automobili me ne interesuju, četiri smo kupili posle 15min gledanja. Dobro je ispalo, koliko se ne razumemo.
Čitala sam jer je prezentacija usluge savršena, što stilom, što rečnikom, što gramatikom. Lepota, u moru primitivizma i negativnosti. Gospodine, želim Vam veliki uspeh u poslu, zaslužili ste ga. Svako dobro
  • Testovi Automobila Srbija Ljiljana Stojanovic Hvala g.Ljiljana Stojanovic vama i vašoj porodici želim sve najbolje! PS. meni je primarno kod automobila da vam preporučim NAJBEZBEDNIJI auto za vašu porodicu, ljudu su neuki ne umeju da pročitaju euro ncap rezultate sa mnogo se gine. Nije ideja da auto samo ide i da se kvari, nego da vas spasi zaštiti u sudaru, a gine se puno…
    ——————————————————————————————————

 

Vladimir Todorovic Ko bre kome sta vise garantuje za polovnu stvar danas moze da radi.sutra ne i to je to .dobar poznavaoc kola moze da proveri dal je farban ili.ne i osnovne stvari sve ostalo je macka u dzaku niti ce ko.na placu da da da se meri kompresija proveravaju dizne turbine i.ostalo.kod nas ide to sto vidis toje stojepro eri osnovno i teraj ako.ti se svidja
  • Testovi Automobila Srbija >Moji majstori proveravaju dizne, turbine. Prebacimo auto u servis. Pregledamo i trap, dignemo da na dizalicu. Ali ne možemo da procenimo da li će turbina da radi još 50 000 ili 150 000 km, jer to ZAVISI OD VLASNIKA I NAČINA VOŽNJE! Aleksanndar Todorović urednik www.testoviautomobila.rs  i www.najboljiauto.com PS. Osim toga obezbeđujem vam preventivne servisne na 6 meseci kod mojih majstora. Obezbeđujem vam Veliki servis, i garanciju mojih majstora na isti. Kao i svu papirologiju za registraciju. Kad kupite auto, čeka vas posle podne sa urađenim Velikim servisom i tablicama na njemu, ako ste iz Beograda, ako niste sa probnim tablicama. Da li je to dovoljno? PS.za mlađe automobile od 6 godina dobijete i garanciju od na motor od 12 meseci. Od dilera gde vam nađem auto. 

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

Pronalazim za vas polovne automobile

Kad se bira, gleda polovni automobil čak i kada imate iskusne majstore mnogo toga ostaje pod znakom pitanja….

jedina je šansa da gledate automobile kod dilera koji deceniji ili dve radi korektno
i koji ima zadovoljne kupce

Placevi koji su se otvorili juče, a promenili ime posle godinu, ili dva, da bi potom promenili i lokaciju
su dileri za izbegavanje……

Priredio: Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nije realno da mogu da procenim svaki auto 100%, jer ne mogu, čak i kad imam tri moja majstora pored sebe, možemo da pregledamo ono što možemo, možemo da provozamo auto.

i možemo da gledamo kola tamo gde nismo imali problema u poslednjih 20 godina

Ljudi će reći, pa daj nam kaži koji su to dileri…. pa zar ono što sam otkrivao 20 ak godina, treba javno da obznanim….
ipak ne. Jer tih mojih 20 godina je 20 godina rada, provera, i testiranja auto placeva.

Možete samo da birate polovni auto
i naravno da ćete naći nešto što vam odgovora. Ali verovali ili ne, ja vam mogu naći primetno bolji automobil za isti novac, a mogu vam i preporučiti bolju alternativu, model koji više ispunjava vaše potrebe, a da to vi niste znali.

Može da vam održava automobil moj majstor, ali možete da to prepustite majstoru, koji sigurno nema znanje mog majstora, jer se ja razumem u automobile više od vas, verovaili ili ne.

ŽELIM DA ,MI PRONAĐETE PROVERENI POLOVNI AUTOMOBIL!

Priznajem, 99% vas smatra da su eksperti za automobil, i da kada se desi kvar, uvek sebi kažu da je to normalno. Uvek svako može da nađe izgovor za svoj propust, lošu procenu, i onda je sve na svom mestu.

Dakle u pitanju je vaš ego, i vaš novac. Ako vam je ego važniji od vašeg novca, onda morate da auto tražite sami. Procena automobila je posao kao i svaki drugi. Provera automobila je delotvorna samo ako znate šta morate da gledate, i kako taj motor mora da radi kako je u skoro fabrićkom stanju.

Mogu vam naći i auto sa ugrađenim gasom. To je vaš izbor. Moje je da vam predočim sve prednost i mane ugrađenog gasa. Prednosti su sasvim jasno, i ušteda nije mala. Ali morate biti svesni i da mogu da se pojave ozbiljni problemi.

Pitanja u zahteve za traženje polovnog automobila sa proverenom kilometražom šaljite na www.najboljiauto.com/pitajte

I znajte ja vam ne tražim najjeftniji mogući auto, nego najbolji. U tome se razlikuje moj i vaš cilj. moj je cilj da vas AUTO ODLIČNO služi. A vaš cilj je da prođete što jeftnije danas, a sutra…? Za sutra ćete tek videti, a možete da se napravite zaboravni, pa da kvarove koje će tek uslediti zanemarite, ili kad ih sanirate, da prosto ne upamtite koliko ste sve to platili.

Trap automobila mora detaljno da se proveri. Kad nađem automobil koji ima odličan trap, bez luftova, čak bez korozije, to mi je onda signal, da se taj auto kvalifikuje za uži izbor modela, koje treba detaljno proveriti, i eventualno preporučiti. Ne kažem da auto koji nema idealan trap ne treba preporučite, ali ako je vlasnik pustio da auto ima problem na trapu, volanu, kočnicama, kakav je onda motor? Jer motor ne mogu da rastavim, i premerim koliko je istrošen. 

Priredio: Aleksandar Todorović

Automobil vam tražim samo ako su vaši zahtevi realni,  i ako pristanete da istog dana odradimo VELIKI SERVIS, u nekom od servisa koje ja preporučujem. Dozvoljavam ja da vi imate “odličnog” majstora, ali ja sam siguran da imam daleko bolje majstora od vas. Zašto? Zato što testiram rad majstora i servisa 20 godina. Meni nije cilj da vam auto stan posle prve bandere. Niti mi je cilj da za održavanje automobila date godišnju platu. Vašem majstoru jeste.  Ovo se odnosi na Beograd. Ali ako niste iz Beograda verujem da vam nije problem da dolazite na svakih 6 meseci na preventivne preglede, koji su besplatni!

Kad rešite da prodate automobil koji sam vam ja pronašao, pomažem vam u prodaji tog automobila, jer ste ga održavali kod mojih majstora, i znam kakvo je stanje tog vašeg automobila. Što je bolji kvalitet održavanje, to je i vaš auto bolji. Što imam zadovoljnije čitaoce, to će mi sajtovi biti popularniji.  

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nov automobil može biti bolja kupovina, ako imate bar 20 000 evra, jer za manje novca ne možete kupiti bezbedan automobil sa dovoljno snažnim motorom, i dobrom opremom. Peugeot na slici je model 508 sa najboljom mogućim opremom. Koštao je 9100 evra. Prosečno troši 5,8 litara ide skoro 200 km/h, udoban, elegantan. Jeste da ima 5 godina, ali je motor je u perfektnom stanju, kao  i elektronika, limarija, trap. Bolje je kupiti nov Peugeot 508 ali je ovakav nov koštao skoro 30 000 evra, sa ovom opremom. Posle prve godine, gubite 25% vednosti a to je 7500 evra u slučaju ovog modela, sa ovom opremom, jer je klot verzija sa benzinskim motorom bila oko 20 000 evra. Ako prelazite preko 40 000 km, treba dati prednost novom automobilu, ili treba računati da ćete sa polovnim imati ulaganja na svakih 6 meseci, ukoliko se radi o dobrom polovnom automobilu sa manje od 200 000 km. Ako imate bar 2.000 evra platu, zašto ne biste kupili nov automobil? Onda možete sebi dozvoliti taj luksuz, jer je bolje kupiti novu A klasu, ili novi BMW, nego polovni BMW, ali treba imati puno novca. Ako imate platicu od 60,000 ili 70, 000 dinara kupovina novog automobila je bacanje novca, i to ozbiljnog novca.

  • Neki me uveravaju da žive, imaju, voze i održavaju automobil sa platama od 40,000 dinara, ali oprostite meni nije jasna ta računica, osim ako u održavanje automobila ne spada samo dolivanje ulja, i krpljenje guma. Šalu na stranu, dobro se zna koliko košta potrošačka korpa u Srbiji, i da ste sa prosečnom platom gladni, kao i vaša deca. A neki i sa prosečnom platom, kupuju nov automobil, verujte mi, iako je u to zaista teško poverovati. Cilj svakog od nas je da živi što bolje, luksuznije, ali glavni cilj treba da bude bezbdnost vaše porodice, a to ne postižete ako odaberete novi Tipo od 13.000 e koji je dobio bedne 3 zvezdice na kreš testu, kao recimo i Duster, mnogo je bolje dati 9 000 e za ovakav Peugeot, i da imate 4000 e za eventualne popravke. Mislim da u narednih 5 godina, kada dođe vreme za prodaju 508 ice, nećete potrošiti svih 4000 e. Vrednost ovog automobila posle 5 godina će biti oko 4700 evra, dakle izgubili ste oko 4300 evra, dok posle 5 godina sa kupovinom Tipa, ili Dustera gubite oko 7000 e, jer će auto koji ste platili oko 13 000 e, vredeti oko 6000 evra. Pri tome, 508 je nekoliko puta bolji i bezbedniji automobil od Dustera ili Tipa. Možete vi tvrditi suprotno, kao što možete tvrdite da zemlja nije okrugla, važno je da znate da je ovo realnost. A sebe ubeđujete u šta god želite, pa čak i u to da vam je žena verna. Kao što ste i vi njoj verni! Vaše pravo! I ja to moram da poštujem. Šalu na stranu, vaša cenjena supruga je vama verna, a kupovina automobila, izbor, zavisi najviše od toga da li i koliko želite da uštedite, odnosno potrošite. 

Znam da najviše verujete majstoru i komšiji. Komšiji je cilj da vama uvali svoj auto, jer mu vi verujete, i jer će na taj način dobiti najviše novca. Majstoru je cilj da vam naplati što više, i da vam se auto što češće kvari. Još je gore, ako i komšija i majstor vode ljubav sa vašom ženom, i to godinama, a vi im verujete bezgranično. Mi Srbi “nikada” ne želimo da komšiji “crkne krava”, kao što nikada ne pomislimo na tuđu ženu. Mi smo Pravoslavci, volimo i cenimo porodicu, Boga i državu, koja nam je iznad svega, naročito Kosovo. 

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

  • Zbog čega su moji majstori najbolji? I zašto treba verovati mojim majstorima? Zato što sam ja decenijama tražio prave ljude, koji ulažu u svoje znanje, i kojima je cilj da poprave sve nedostatke na automobilu, Nema prijateljstva u poslu. Oni mi nisu prijatelji, već poslovni partneri. Servisiranje automobila ja shvatam kao nešto jako važno, jer su životi vaše porodice dobrim delom u mojim rukama, a ja za to odgovoram i pred Bogom, Neki od vas zaista imaju jako dobre, i poštene majstore, i njih čuvajte kao što čuvate vaše supruge, kao oči u glavi. Ako sam se je malo i neukusno našalio, razlog za tako nešto, je samo što pokušavam da o svemu razmislite na drugačiji način. Meni je cilj da svi vi kupite najbolji mogući auto, uz moju pomoć, ili pomoć vaših majstora!

 

–  I NEŠTO U POVERENJU MORAM DA VAM PRIZNAM……………….

Dragi moji čitaoci…

Da budem jasan:
Hvala vam što čitate moje testove, moje odgovore na pitanja

Ali ja moram ljudi nešto da vam priznam, to je samo delić mog znanja, jer mnogo više informacija dobijate USMENIM ODGOVOROM. Za 1h ili 2h razgovora možete dobiti i preko 50 odgovora. Preciznih, i to iz vašeg ugla gledanja a sa mojim znanjem.

Svi vi koji čitate besplatno moje Testove, Odgovore i kupite auto, na osnovu toga, a NE želite da mi platite pišljivih 4 000 din, pravite grešku, jer NEMATE PRAVE informacije

Moji Testovi jesu daleko, daleko objektivniji od konkurencije
ali to nije DOVOLJNO KONKRETNO I JASNO

U Testovima su samo delovi onoga što znam. U Odgovorima na pitanja su samo delići ključnih informacija. O nekim stvarima ne mogu javno da pišem. Moji tekstovi su često ironični, koristim metafore, alegorije……….vi se pogubite u mojim testovima, nagoveštajima……..

Ja ne mogu da napišem test od 20 strana
Niti mogu da u testu jednog modela , da ga uporedim sa drugih 20 modela, usmenim odgovorom to mogu

Što se mene tiče, zadržite svojih 4000 din
ionako jedva postižem da se čujem i sa ljudima koji žele da toliko plate, da dobiju usmeni odgovor

Ali da ja kupujem auto, i da nisam lično testirao sve te autombile, ja bi platio itekako Acu Todorovića 4 000 din, da me usmeno posavetuje…

a vi kako hoćete

Ako mislite da su rastrošni ljudi koji mi plate 4000 din za odgovor, 300 evra za traženje kola
da su to “glupi” ljudi, verujte mi varate se, to su ljudu koji su vrlo inteligentni, sposobni, školovani, i ljudi koji dobro zarađuju, ali cene svoj novac, i za svoj novac dobiju maksimalno

Svi ostali koji se stidite da kažete prijatelju da ste uplatili Aci Todoroviću 4000 din za savete, znajte da se družite sa ljudima koji jako malo znaju, i o automobilima, i o životu

Svaki dobar savet zlata vredi, i svaki moj odgovor puno vredi, .I znajte meni novac nije na prvom mestu, nekad mi je bio na petom, sad je na trećem…
MENI je stvarno drago kad nekima od vas mogu da pomognem
kad mogu nekima od vas da nađem ODLIČAN auto koji će ispuniti vaša očekivanja

Jedino mi je krivo što 90% ljudi koje mene angažuju žele da ostanu anonimni

Danas je u Srbiji luksuz kupovina kola od 5000 ili 6.000 evra
Pa i to mora da se krije…

Dok političari kradu, a ljudi još glasaju za njih.

Ja “razumem” da vam je mnogo da platite savet 35 evra, kada kupujete auto za 6 000 ili 10,000 evra. Mnogo je 35 evra, treba da se uštedi.
Isto tako mislite da je glupost raditi veliki servis, zamenite samo ulje i terajte, tako ste oduvek radili, tako planirate i dalje da radite….

Mislite da znate puno o automobilima
Mislite da znate da odaberete automobil
Ali da li je zaista tako? Biću pristrojan i neću odgovoriti na ovo pitanje.

  • – – – – ————– ————————————————————-

VAŠI KOMENTARI SA FACEBOOK STRANICA TESTOVI AUTOMOBILA SRBIJA I NAJBOLJIAUTO:

Никола Стевановић Ne mora da znaci da ce diler koji posluje dugi niz godina imati dobra vozila, drug kupio tourana od jednog dugogodisnjeg prodavca i posle par meseci kad je pocela korozija da izbija videlo se da je samo nasminkan auto za preprodaju. Naravno da za garanciju nisu hteli da cuju posle reklamacije, a da stvar bude jos gora u medjuvremenu crkne i menjac… zato, ne 2 majstora nego 22 da gledaju auto i opet ce se nesto naci…
Najbolji Auto Uvaženi gospodine Никола hvala na komentaru. Ja nisam rekao da su svi dileri koji rade puno godina za preporuku. Jer nisu. Isto tako. Na svakom ozbiljnom placu imate i lose automobile, pored dobrih automobila. Da nije tako, onda bi moja ponuda bila smešna. Ja imam dobru volju da pomognem skoro svakom, ako fizički mogu da postignem. Ali ne mogu ja nekog da ubeđujem da imam više znanja od njegovog majstora, to je udar na sujetu. Samo meni nije jasno, zašto meni ljudi koji imaju majstora od poverenja, šalju meni pitanja sa upitom koje su mane kod modela, zašto ne pitaju te svoje majstore? Isto tako ja 20 godina procenjujem dilere i na osnovu ophođena prema kupcima. Ako znam za nekog dilera, da će uvek naći rešenje sa kupcem, ja smatram da tamo treba da pregledam automobile, posebno kad mi diler kaže gledaj koliko hoćeš šta hoćeš, i kad mi diler o svom trošku prebaci auto u moj servis. Čim neko neda da auto ide u servis, tu nešto smrdi. Ima i dilera koji dozvoljavaju pregled u servisu iako znaju da im auto krš. Dakle, moj posao je da provaram tačnost navoda dilera. Ako nekom to treba tu sam sam. Svako ko ima više znanje, iskustva od mene, sigurno neće mene angažovati. Srećna vam nova godina i sve najbolje!

 

Šta kupiti: C4, Focus ili Astru?

Šta kupiti: Passat B 5.5 ili BMW?

Da li je Toyota zaista kvalitetna?

Šta kupiti: Alfu 156 ili Volvo V50?

Da li da kupim Mitsubishi Colt ili Daihatsu Sirion?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Golf V bolja kupovina od Focusa i Astre H ili ne?

Ford Kuga 1.5 EcoBoost troši 12 litara?

Pitanje iz Travnika: Qashqai 1.2 Vs Qashqai 1.5 DCI

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je Opel Vectra C?

Polovan automobil: Dodge Caliber 1.8

Šta kupiti: Accord, Avensis, Lacetii ili…

Testoviautomobila RS LOGO

Volvo