Cena goriva skače za još 5 dinara!

Naftni derivati su za nedelju dana poskupeli za pet dinara, a očekuje se da će i dalje rasti. Vlasnici pumpi to pravdaju niskim vodostajem i otežanim transportom. Ovih dana cena nafte na svekim berzama dostiže četvorogodišnji maksimum. Dakle cene će uskoro ići drastično gore. Pa oni koji voze benzince, koji troše za oko 40% više , moraće dobrano da razmisle, koliko će i kada voziti.

Auto analiza

Stroža pravila na tehničkom put do bezbednije vožnje!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

Vlasnici pumpi za sve krive nizak vodostaj Dunava!

– Cene goriva na pumpama formiraju se na osnovu cena po kojoj je gorivo kupljeno, a zbog niskog vodostaja na Dunavu više ništa ne može da se dopremi brodovima na veliko, već samo cisternama iz Crne Gore i Bugarske. To povećava troškove transporta, koji stalno rastu jer je prevoz na malo cisternama potpuno neekonomičan. Iako nikome ne ide naruku da dalje diže već ionako visoke cene, nabavna cena goriva je takva da ono ne može biti jeftinije na pumpi. Ne možemo očekivati da se normalizuje cena goriva na pumpama dok god se ne normalizuje nivo Dunava, a to, prema procenama, neće biti pre početka novembra. Zbog toga, kao i zbog skoka cene sirove nafte, možemo očekivati da cena goriva poraste još pet do šest dinara po litru – kaže Nebojša Atanacković, jedan od vlasnika AD “Nafta” i dodaje da bi jedno od rešenja za obuzdavanje cena goriva moglo biti privremeno smanjenje akciza.

Kad ste već kupili automobil, onda ga vozite, jer osim troškova za gorivo, imate i troškove za održavanje. Najskuplje je kada imate automobil koji uopšte ne vozite.

Evo kako su rasle cene goriva:

Datum Cena G-drive dizela
5. 10. 2018. 171,40
8.10. 2018. 172,40
11.10. 2018. 174,40
12.10. 2018. 175,90

Testoviautomobila.rs: Da li preporučujete C3 Picasso?

Da li da kupim ovu Hondu?

Planiram da kupim Nissan Qashqai

Šta je po Vama pametnija kupovina: Passat ili Mercedes B klase?

Da li je Audi A3 pravi izbor za mene

Volvo