Da li da kupim Mitsubishi Colt ili Daihatsu Sirion?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću,planiram da kupim auto u skorije vreme, ustedeo sam 4000eura i planiram da kupim neki japanski auto koji ce me sluziti sledecih bar 5 godina. Uglavnom vozim po gradu ali svaki drugi mesec odem na duze putovanje. Najvise mi je za oko zapao mitsubishi colt sa 1.3 motorom. Moram da napomenem da se slabo razumem u mehaniku pa mi treba pouzdan auto. Hvala na odgovoru unapred.

Ime i prezime: Ivan Nikolic
Kada planirate kupovinu?: Sledecih mesec-dva
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: do 4000 eura
Šta trenutno vozite?: peguet 206 1.4 benzinac
Između kojih se automobila dvoumite?: mitsubishi colt, Daihatsu Sirion ili neki pouzdan japanac
Gde ste čuli za ovaj sajt?: preko foruma
Koliko kilometara godišnje prelazite?: 10k -15k
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

colt-polovanOdgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Nikoliću, evo besplatnog odgovora: Mitsubishi Colt 1.3 je solidan automobil, razvijen je na zajedničkoj platformi sa Smartom, što sa sobom nosi i prednosti i mane. Pouzdanost mu je solidna, prosečna, ne može da parira Toyoti Yaris ili Hondi Jazz, ali je bolji od Peugeota 206 ili Renaulta Clio kada je kvalitet u pitanju. Motor je dovoljno živahan za relativno laganu karoseriju. Colt je pre svega gradski automobil, sa prosečnim voznim osobinama. Nudi puno prostora imajući u vidu dimenzije automobile, dobru ergonomiju, i pristojna ubrzanja. Problem je njegovo održavanje, jer u Srbiji ne postiji ni jedan ozbiljan servis za njega, i samo jedan, i to veoma loš ovlašćeni servis. Lager rezervnih delova je takođe loš, a delovi su skuplji nego za Toyotu u proseku nekih 40%. Dalja prodaja, preprodaja je veoma komplikovana, Mitsubishi u Srbiji nije naročito popularan, a ovaj Colt je ispod imidđa brenda.

Daihatsu Sirion? Ima ih jako malo na tržištu, bolje je napravljen od Colta, ima bolju finalnu obradu, i bolje Toyotine motore (Daihatsu je jeftiniji Toyotin brend). Veoma udoban i praktičan automobil osobenog dizajna. Vozne karakteristike su lošije nego kod Honde Jazz i Yarisa II generacije.

Detaljniji opis ovih modela, njihovo poređenje sa Yarisom, traži puno mog vremena, i truda. Ukoliko su vam potrebni i dodatni odgovori na vaša pitanja, onda mi uplatite simboličnih 1,.499 din, jer ako ste ozbiljan kupac, vaših pitanja će biti jako puno.

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE). DA LI ŽELITE DA I VAMA PRONAĐEM DOBAR POLOVAN AUTOMOBIL?

Najbolji porodični auto za 2.500 evra

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Oštetio sam felnu 

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Testoviautomobila-RS-LOGO

 

 

Volvo

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.