Da li je Megane 1.6 bolja kupovina od Nissana Note 1.6?

Pitanje: Poštovanje g. Todoroviću, suzio sam izbor na tri automobila, ali otvoren sam i za neke druge vaše sugestije, predloge. Meni se dopada Renault Megan 1.6 110ks benzinac, i kakav je u odnosu na Nissan Note 1.6 110ks i sve to u odnosu na Toyotu Auris 1.3 99ks. Kakve su im performanse? Da li imate još neki auto koji bi preporučili u tom cenovnom rangu? Ja sam porodičan čovek, vozim obazrivo. Zanima me da li se isplati kupiti ove automobile par godine stare? Milovan Babbić.

Odgovara Aleksandar Todorović: Gospodine Babiću, hvala vam na poverenju, i hvala vam na zanimljivom pitanju. Nissan Note, pripada klasi maliih monovolumena, i ima prednosti i mane koje idi ruku pod ruku sa ovakvom koncepcijom. Megane je kompakt, pripada C segmentu, veoma konkurentan kada je sa 1.5 DCI motorom, a manje je zanimljiv Megane 1.6 sa “lenjim” benzinskim agregatom od 1,6 litara, taj motor nije dovoljno elastičan za tako tešku karoseriju, a nije ni dovoljno štedljiv, nema ih puno u ponudi. Inače isplativo je kupiti par godina star automobil jer mu cena može biti niža i za preko 30% u odnosu na nov automobil, a ako je prešao malo, to može biti itekako dobra kupovina.

megane-brz-pad-vrednostiAko kupujete benzinca, odnosno ukoliko prelazite manje od 15.000 km, bićete zadovoljniji sa Nissanom Note 1.6. Nissanov motor je ipak za nijansu živahniji, a Note je lakši automobil, tako da mogu preporučuti ovaj japanski miniven, jer je konkurentan u svakom pogledu. Toyota Auris 1.3 je jedan pouzdan, veoma udoban porodični automobil sa veoma štedljivim motorom, i pristojnim performansama, sličnim onim koje nudi Megane sa većim, ali osetno žednijim agregatom. Problem je što Toyota mnogo bolje drži cenu od Megana, pa je 2 godine star Auris osetno skuplji od 2 godine starog Megana, koji jako teško pronalazi kupce.

Kompletan odgovor pročitajte na mom drugom sajtu www.Najboljiauto.com

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

TESTIRALI SMO: Kia pro_cee`d 1.6 GDI

Još neki odgovori na vaša pitanja:

Oštetio sam felnu u žešćoj rupi: sad se čuje tup zvuk

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajca

Plivajući zamajac: sve prevare vašeg majstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Testoviautomobila-RS-LOGO

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.