Da li je Zafira od 6.700e krš?

POŠTOVANI GOSPODINE TODOROVIĆU, OD 2009 GODINE VOZIM RENAULT KANGOO MAXI 1.5 DCI , AUTO KOJI ME JE ODLIČNO SLUŽIO SVE OVE GODINE, ALI SAD SAM REŠIO DA GA PROMENIM, I IZBOR JE PAO NA OPEL ZAFIRU 1.7CDTI (U PRILOGU VAM SALJEM LINK).

Pitajte Aleksandra Todorovića

Testoviautomobila RS LOGO

ONO ŠTO SAM USPEO DA SAZNAM U OPEL KOMNENOVIĆU PO BROJU SASIJE TO JE DA JE ZADNJA INSPEKCIJA (KAKO ONI TO KAŽU) IZVRŠENA U JULU 2014 I TADA JE AUTO IMAO PREĐENIH 89.000 KM.

OSTALIH PODATAKA NEMA I ONI KAZU DA SE TO CESTO DESAVA SA AUTIMA KOJA STIZU IZ ITALIJE I FRANCUSKE.OVAJ JE IZ FRANCUSKE.MOJE PITANJE GLASI KOLIKO SU OVO SKUPA AUTA ZA ODRZAVANJE,KAKAV IM JE KVALITET I NA STA TREBA OBRATITI PAZNJU. KAKO VAM SE CINI AUTO IZ LINKA.AKO NE KUPIM OVAJ AUTO IMACU ZA VAS VEROVATNO JOS MNOGO PITANJA,HVALA UNAPRED ,POZDRAV.P.S.UPLATIO SAM 2.500 ZA HITAN ODGOVOR. Bojan Međo.

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

http://www.polovniautomobili  com/putnicka-vozila/9163364/opel-zafira-17-cdti-cosmonavi

aleksandar-todorovic

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Međo, Komnenović Auto vam nije pregledao automobil zapravo, nego vam je na osnovu broja šasije rekao koja je poslednja kilometraža zabeležena u ovlašćenom servisu bila 2014.godine. i to 89.000 km. Nisam zvao Komenović Auto, da proverim da li ste ih zaista kontaktirali, i da li su vam dali ove podatke, jer ste hteli da vam brzo odgovorim za 24h.

Opel Zafire da dizel motorima, u proseku prelaze oko 30.000 – 35.000 km godišnje, ali vidite da je u ovom slučaju, za pet godina, automobil prešao samo 89.000 km. Pitanje je koliko je prešao od 2014. godine do sada, da li je to još 200.000 km, ili samo 39.000 km. Moguće su obe opcije. Realnija je ona prva. Ne zato što mislim da je diler iz Bačke Topole nekorektan, jer ja to ne znam, nikad nisam čuo za njih, ali niko mi ih nije ni preporučio, da budem do kraja iskren, već zato što je cena od 6.700 € prilično niska za Zafifu 1.7 CDTi sa tako malom kilometražom. Pogledajte oglase u Nemačkoj, i Francuskoj, Zafire sa tom kilometražom koštaju više.

Ako pogledate Mobile.de, pristojna Zafira iz 2009. godine sa dizel motorom je oko 8.500 evra, dobra oko 9.500 evra. Kad se na tu cenu dodaju naše dažbine, prevoz, zarada, mora da košta daleko, daleko više od 6.700 evra, koliko ova košta.

Srbi žele dobar auto za malo novca. Pošto tako nešto ne postoji dileri u Srbiji uvoze uglavnom ono najgore, automobile koji najmanje koštaju, koji imaju razne nedostatke, onda ih ofarbaju, kao što mi se čini da je ova Zafira ofarbana, onda se pojavite vi g.Međo, kupite je, a onda u narednih par godina date recimo oko 3.000 ili 4.000 evra na razne popravke, jer je auto više za otpad, a manje za redovno održavanje.

Pogledao sam sve Zafire 2009. u oglasima koje se prodaju u Srbiji, sve krš do krša, to su Zafire koje su kupljene u Francuskoj, ili Nemačkoj za 4.500 evra, ako vidite, na mobile.de imate i takve Zafire. Samo znajte da postoji razlika između Zafire koja je 4.500 i 9.000 evra.

Opel Zafira sa dizel motorom koja ima 200.000 km, ili realno i više, nikako nije jeftina za održavanje. Zapravo taj osnovni servis nije mnogo skup, ali kvarovi jesu, kad se sve zaređa od dizni do turbine, preko pumpe, ne može da vas izađa manje od 2.000 evra. Ako vas zadese još neki kvarovi naravno biće i mnogo skuplje.

Opel Zafira je veliki monovolumen, i ne može biti jeftina za održavanje, kao ni jedan model iz ove klase, to je sasvim razumljivo i očekivano.

Bez ljutnje, ali budite skoro sigurni, svaki sledeći link koji mi budete poslali, imaće sličan odgovor.

Zašto? Pa dileri u Srbiji gledaju da zarade, i oni su živa duša. Vi da platite Zafiru 11.000 evra iz 2009.godine nećete, ili ne možete, oni ne mogu da uvezu nešto što ne mogu da prodaju zar ne?

Problem je što ste odabrali verziju sa slabim motorom. Isuzu je napravio solidan motor od 1.7 litara, koji se ugrađivao i u Corsu, tako imajte na umu da velika masa Zafire predstavlja veliko opterećenje za motor relativno male radne zapremine, koji je solidan, ali i prilično u godinama.

Ja mogu da vam pronađem automobil u mnogo boljem stanju za 6.700 evra, ali ne i Opel Zafiru. Za traženje automobila, unapred plaćate 80 evra za moje majstore, a ako kupite auto, moj honorar je 150 evra, u vašem slučaju 100 evra, pošto mi je žao da prođete tako rđavo, kad čitate moje tekstove.

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

 

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

OVO JE SKRAĆENA VERZIJA ODGOVORA. MOŽETE LAKO POGODITI KOME SAM POSLAO KOMPLETAN ODGOVOR.

Ako imate dilemu oko izbora automobila pošaljite mi pitanje na moj sajt www.najboljiauto.com/pitajte

Koji je Najbolji japanski auto za 7.000e?

 testovi-automobila-net

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI. Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 2 500 dinara. Za 1 499 dinara dobijate odgovor na kratko pitanje. Ako uplatite 1.899 din, dobijate TEMELJNU ANALIZU jednog modela iz vašeg pitanja. Za 3 000 dinara dobijate analizu svih modela iz vašeg pitanja.

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285 – 0331662360001 – 85
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 3 000 din, i sačekati odgovor.  Kada procenim da su vaši zahtevi realni ja ću vam pronaći i ako sam u mogućnosti i prodati vaš automobil (za onoliko koliko realno vredi, a ne za cenu koja stoji u oglasima, naravno ukoliko vaš auto nema vraćenu kilometražu) u roku od 7 dana. Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  Besplatno ne odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena.

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je od 25 evra, a plaćate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako vam je hitno potreban odgovor za 24h onda 20 evra.
Cena je tri puta veća preko PayPal-a, dakle 45 evra.

western

Da li su Civic i Auris bolji od Focusa?

Provera automobila: Kakav je ovaj C-Max?

Da li je Megane III za preporuku?

Pitanje iz Nemačke: Koji je najbolji auto za 7.000?

I.Popović: Da li je ceed 1.4 najbolji izbor?

ODGOVORE i PITANJE ČITAJTE NA  SAJTU TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE) i Najboljiauto.COM

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (POŠALJITE PITANJE, KLIKNITE OVDE)

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Svi mi kažu beži od Francuza – Zašto?

Honda Accord Vs Volvo S60 Vs CR-V

Koji auto kupiti za 4.500 evra?

Polovni automobili: Šta kupiti za 1.000 evra?

Bojan Vukosavljević: Uporedite mi Lagunu i Megane

Koje ulje da sipam u Focus II?

Polovni automobili za 2.000 evra

Da li je Toyota zaista kvalitetna?

Šta kupiti: Alfu 156 ili Volvo V50?

Da li da kupim Mitsubishi Colt ili Daihatsu Sirion?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Golf V bolja kupovina od Focusa i Astre H ili ne?

Ford Kuga 1.5 EcoBoost troši 12 litara?

Pitanje iz Travnika: Qashqai 1.2 Vs Qashqai 1.5 DCI

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je Opel Vectra C?

Polovan automobil: Dodge Caliber 1.8

Šta kupiti: Accord, Avensis, Lacetii ili…

Testoviautomobila RS LOGO

Volvo