Da li kupiti nov ili polovan auto?

Sajam automobila ove godine u Beogradu verovatno neće biti održan, ali u ovo vreme se uvek postavlja pitanje Nov ili Polovan? Da li se nekako “stisnuti” i kupiti na mišiće nekakav nov auto, preko kredita naravno, za 10 000 evra, ili kupiti polovan za upola manje para? Ili možda kupiti polovan auto za 10 000 evra – alu puno bezbedniji, snažniji, komforniji sa neuporedivo više opreme? Nije lako odgovoriti na ova pitanje, posebno što neki od vas prelaze samo 10 000 km godišnje pa je kupovina novog automobila bacanje para, ali pojedine porodice koriste auto i za posao, i za česte putovanja na odmore, pa prelaze i više od 40 000 km godišnje, njima se itekako isplati kupovina novog automobila, naravano ukoliko imaju novca za dobar novi auto sa dovoljno snažnim motorom.

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nov auto sa sobom nosi garanciju u proseku od punih 5 godina, i predstavlja racionalniju kupovinu, ukoliko planirate da auto zadržite bar 6-7 godina ili  300 000 km. Odnosno ako godišnje prelazite bar 40 000 km, i ako često putujete u inostranstvo.

Kupovinom novog automobla gubite posle godinu dana 25% vrednosti. Sledeće godine gubite 20%. Dakle mnogo je isplativije kupiti polovan auto star 3,4 godine.

 

Odvojite bar 20 000 € za nov auto, jer za manje novca, NE možete kupiti bezbedan auto sa pristojno snažnim motorom, i gepekom koji je dovoljno veliki makar za tročlanu porodicu.

 

Ako kupujujete polovan auto, uradite mu i mali i veliki servis, tako možete biti mirni, i motor će vas dobro i pouzdano služiti. Naravno pre kupovine pogledajte 20, 30 automobila i neka vam neki pouzdani majstor proceni stanje motora. 

 

Nema jednostavnog odgovora da li je bolji dizelaš ili benzinac, drugačiji odgovor je za svakog kupca, vozača posebno. Kad bih postao jedan te isti odgovor za sve vas, ova rubrika bi bila besmislena.

Kupovina automobila, odnosno izbor modela nije tako jednostavan kao što se vama možda čini. Meni je cilj da vam za novac koji imate odaberem pronađem najbebedniji automobil u klasi, i automobil koji će u najvećoj meri ispunjavati vaše potrebe.

Iskoristite rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića, napišite detaljno pitanje, iznesite sve vaše dileme oko izbora automobila, i dobićete odgovor koji će razrešiti sve vaše nedoumice. Lako do najboljeg automobila uz pomoć portala Najboljiauto.com. Iskoristite i vi prave informacije, koje će vam sačuvati mnogo novca, a vašoj porodici obezbediti najbezbedniji, i najbolji automobil za planirani budžet. Klikni ovde i pošalji pitanje.

TESTIRALI SMO: Škoda Rapid 1.2

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Plivajući zamajac: problem na Octaviji 1.9 TDI

Golf III 1.9 SDI mi trese?

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je ova Honda Civic iz oglasa?

Da li vredi kupiti VW Touran 1.9 TDI iz 2007.god?

Prevario me majstor – Preporučio mi loš Peugeot 307

 

Kupujem polovan auto: Cruze Vs Fluence

Kakva je ova Corsa iz oglasa? Da li je Golf IV dobra kupovina?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajca

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

 

 

 

Testoviautomobila-RS-LOGO

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: Najboljiauto.com

 

Volvo