Dejan Kvrgić: Šta kupiti za 4.000 evra?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću oduševljen sam vašim tekstovima i odgovorima na pitanja, pa se nadam da i meni možete da pomognete. Nadam se da sam dobro razumeo vaša pitanja, pa evo i mojih odgovora.

1: 3500-4000 (+/-200, sto znači 4200 evra maksimum)
2: Vozio sam Opel Astru G, pre pet godina, ne secam se koji motor
3:  Visok sam 200 cm/ a težak 110 kg
4: Verujem da nema šanse da cu preko 10.000 km prelaziti godišnje
5: U početku sam želeo da kupim Vectru C/Astru H karavan, ali zbog vaših tekstova poceo da naginjem ka mazdi 6, koja mi se vise svidja kao limuzina. (Razmisljao i o Mazdi 3, ali uvidjam da mi je premala unutra). Sve tri varijante su mi super, Opeli lepsi i moderniji iznutra. Ne bih bas da kupim nesto sa unutrasnjoscu kao da su osamdesete. 🙂
Jedan period gledao Audi A4 u mom budzetu (sto ce reci 2002-2005), i ozbiljno se raspitivao za Lagunu 3 limuzinu, 2008, kod coveka iz Apatina, 2.0 benzin. Ona mi je fantasticna i uzivo i na slikama, i spolja i iznutra.
Ova konkretno je presla 270.000, covek kaze redovno odrzavana (stoji na oglasima sa “cena dogovor”) i dao bi je  za 3800. Odvratili me prijatelji od ove ideje, kazu ta je spremna za generalku.
6: Vozice i buduca verenica (hehe), a ona nije vozila od polaganja mozda i 8 godina. Njoj se svidja skoro isto sto i meni.
7 i 8. Rok je otvoren, kupili bi kako se snadjemo, al i ne mora bas da se zuri. Video bih sa Vama sta me savetujete, i znacilo bi mi da me uputite u proces i benefite vase kompletne usluge, pa da “prelomim”.
Izvinjavam se ako sam vam poremetio honeymoon! 😊
Srdacan pozdrav iz Novog Sada. Dejan Kvrgić.
Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Kvrgiću, hvala vam na poverenju. Ponuda polovnih automobila je jako velika, ali ima jako malo pristojnih automobila. Srbi obično prodaju svoj auto kada je za otpad. Hiljadu puta sam napisao da su automobili voženi po Srbiji u jako lošem stanju. U proseku, fizička lica koja prodaju kola vraćaju kilometražu daleko više od placeva, jer ste vi kada prodajete auto van domašaja inspekcije a dileri nisu.
Da li treba da napominjem kakvi su nam putevi u Srbiji, kakvi su nam servisi, majstori, gorivo? Ako treba, napisaću opet,a to je da imamo najgore puteve, najlošije gorivo, i da Srbi pod održavanjem automobil podrazumevaju samo zamenu ulja i filtera, a to nikako nije dovoljno.
Benzinci prelaze daleko manje kilometraže od dizelaša pre generalne, pa ako ima pomenuta Laguna benzinac zaista 270,000 km a vrlo verovatno ima i više, ona je verovatno za generalnu.
O ukusima ne vredi raspravljati, vama su Vectra i Astra H automobili koji imaju moderni dizajn, ako je to tako, ja tu nemam šta da komentarišem, jer o ukusima ne vredi rasrpravljati.
Pošto imate 110 kg, i 200 cm, opisuću vam ove automobile što se ergonomije tiče u odnosu na vašu građu, visinu i težinu.
OVO JE UVODNI DEO ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT GOSPODINU NA MEJL. AKO I VAMA TREBA POMOĆ OKO KUPOVINE KOLA POŠALJITE MI VAŠA PITANJA, I PRONAĆI ĆU PO VAM PO ŽELJI AUTO U ROKU OD OKO 3 DANA.
Volvo