Deset najčešćih grešaka pri izboru automobila

Visoke cene automobila u Srbiji nisu jedina prepreka za izbor pravog automobila. Nedostatak informacija i znanja po pravilu vode do pogrešnog modela.

Oslanjanje na “iskustvo” lokalnih majstora koji su u toku sa dešavanjima koliko je i vaša staramajka upućena u prednosti pojedinih računarskih operativnih sistema, obično je prva, ali ne i najmanje tragična greška.

Consumer Reports izabrao najgore automobile

Polovni automobili: Vraćanje kilometraže

BMW koji nije za preporuku!

Testoviautomobila RS LOGO

Aleksandar Todorović je urednik sajtovanajboljiauto.com itestoviautomobila.net

Ulaganje životne ušteđevine u automobil koji ne ispunjava ni delić vaših potreba košmarni je scenario zbog koga se treba postarati da izbegnete najčešće zablude kojima obično podležu srpski kupci.

testoviautomobila.rs-toyota

Nov ili polovan: večita dilema koja muči sve kupce. Sa kupovinom automobila troškovi tek počinju, zbog čega polovnjak često nije najracionalnije rešenje.

Izbor boje nije tako važan, ali izbor karoserije, motora i opreme jeste. Najbolji automobil u klasi nije uvek i najbolji izbor.

Slabiji motor ne znači automatski i manju potrošnju: snažniji motor je tokom eksploatacije u proseku bio manje opterećen, što mu daje veće šanse za duži životni vek.

1. Polovnjak nije uvek racionalnija kupovina od novog automobila

Kod nas je mnogo platežnih kupaca koji za sumu od 10.000€ do 15.000€ radije biraju polovan nego nov automobil, rukovodeći se činjenicom da nov auto već posle prve godine može izgubiti i do 20 odsto od svoje početne cene. Pritom često zaboravljaju da polovan automobil sa preko 100.000 km nije u “cvetu mladosti” i da ga nije jeftino održavati. Dakle, ovaj proračun nije baš tako jednostavan kao što se to na prvi pogled može učiniti.

Više pročitajte na mom drugom portalu www.Testoviautomobila.net (kliknite ovde)

Najveće greške pri kupnji automobila

 

Testoviautomobila RS LOGO

Volvo