FIAT Tipo stiže u Kragujevac?

FIAT 500L se i delja solidno prodaje, ali ipak ga kupci traže sve manje. Modernija konkurencija stiže svake godine, i potrebno je da Kragujevac počne sa proizvodnjom još jednog modela, kako bi se kapaciteti uposlili.

Testoviautomobila-RS-LOGO

FIAT je za novinare iz Evrope organizovao u Torinu svetsku promociju novog modela Tipo. Zbog najnovijih događaja u Turskoj, gde se ovaj model proizvodi za čitav svet, postoji velika šansa da se Tipo pojavi na proizvodnim linijama u Kragujevcu. To zavisi od razvoja političke situacije u Turskoj.

novi-tipo

Tipo će imati konkurentnu cenu od 12.500 evra, što će mu  garantovati  uspeh na mnogim tržištima, osim u Nemačkoj, gde kupcima cena nije primarna, pri izboru modela.

Za 12.500 evra dobijate automobil solidno opremljen, ima pored benzinskog motora od 1.400 kubika (95 KS) i dizel verziju (1.6 Multijet II Turbo 120 KS), aluminijumske felne, dobro poznati volan sa City modom, radio sa blututom, kameru za vožnju u nazad, praćenje bele linije i još mnogo toga. Jednostavno to je dobro opremljen sedan”, kaže Antonela Brunoat iz  FIAT-a.

Novi Tipo koristi postojeću platformu modela 500L, ali je ona znatno prerađena, i drugačije podešena, jer se radi o sasvim drugoj klasi automobila. U Srbiji monovolumeni nisu popularni, zato je prodaja FIAT-a 500L skromna, a ni cena ne odgovara prosečnom kupcu. Tipo bi se prodavao ipak puno bolje u Srbiji, naravno pod uslovom da krene proizvodnja u Kragujevcu, i da cena za naše kupce bude oko 10 000 evra, makar za neku siromašnije opremljenu verziju.

stari-tipo

Da li se neko seća starog modela FIAT Tipo? 

Dajte da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

Testoviautomobila-RS-LOGO

 

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE , I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Cena je simboličnih 1 899 dinara. Ukoliko mi pošaljete pitanje, bez uplate, naknadna uplata će vas koštati 3 800 dinara. Hvala na razumevanju.

RAČUN: 285 – 0331662360001 – 85
Sberbank

Todorović

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Nov ili polovan: 308 ili Sandero?

Idea bolji auto od C-Max-a?

Da li umesto letnjih 205/60 R16 mogu staviti zimske gume 205/55 R16

Honda CR-V bolja od RAV-a 4?

Grand Motors tvrdi da 1.6 TDCi od 90 ks ima plivajući zamajac!

Kako da rešim problem DPF filtera

Šta da kupim posle Micre?

Astra G, Focus ili Alfa 147?

Focus II Vs i30 Vs Auris Vs Civic

FIAT 500, Peugeot 208 ili Micra?

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Suzuki SX4 ne mogu da preporučim

Toyota Celica bolja od Alfe GT?

Prevara ili ne?

Volvo