Focus II Vs i30 Vs Auris Vs Civic

Pitanje:Poštovani gospodine Todorovicu, želim da promenim moju fabiju koju vozim već sedam godina za neki veći automobil sa motorom zapremine od 1.4 do 1.6 L, starosti oko 5 godina. Budžet je oko 6500 evra. Voleo bih auto sa lepim enterijerom sa razumnim troškovima održavanja. Planiram da se ženim pa mi treba bezbedan porodičan auto. Po struci sam pravnik. Ranije sam vozio: fiću, juga i “keca”.

Testoviautomobila RS LOGO

Rado ću da platim Vam svaku pomoć oko kupovine, ovu uplatu smatrajte kao avans. Tržište u Nišu je slabo, a računam na vašu stručnost i poštenje.

Poznat mi je vaš stav o vožnji na plin, ali ja već dugo to praktikujem. Računam da 500e uloženih u plinsku uređaj daje veći “prinos” nego da taj novac stoji u banci.

 

petrol_logo

Najviše mi se sviđa Focus II. Međutim, u oglasima dominiraju dizelaši, a vi savetujete da ljudi koji prelaze manje od 10 000 km godisnje biraju benzince. Unutrašnjost Astre H mi se ne dopada. Francuze bih izbegao zbog lošeg iskustva mojih prijatelja, mada nisam isključiv. Kod koreanaca (i30, kia pro/ceed) mi se sviđa cena, oprema kao i unutrasnji i spoljašnji dizajn, ali nemam iskustvo pa ni poverenje u njih. Japancima sam oduševljen, mada ih malo ima i skupi su…
Evo šta sam ja izdvojio, ali sam otvoren za svaki Vas predlog:
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6875780/ford-focus-kupljovde-garancija
(da li biste mogli da ga proverite? Ima u BG još jedan isti takav, ali za 7300e)
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6884544/toyota-auris-133-tng
(ali kako ga proveriti kada je u Malom Zvorniku)
KIA:
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6888392/kia-ceed-14-plin-nov
Srdaćan pozdrav iz Niša,

Zbog preglednosti opet saljem linkove:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6875780/ford-focus-kupljovde-garancija

(da li biste mogli da ga proverite? Ima u BG još jedan isti takav, ali za 7300e; ima i u aleksincu jedan skoro nov, ali za 7900e)

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6884544/toyota-auris-133-tng
(ovo vise saljem kao ilustraciju sta mi se sviđa, jer auto je u malom Zvorniku)

KIA:
2011 Kia cee`d 1.4 plin, NOV… – Polovni Automobili

Zvao sam za ovu KIU, koja je Čačku. Dopada mi se i boja i izgled. Od prvog dana je ugrađen Lovato. Kažu da je novembar 2011, i da ima motor iz novog Ceed-a. Cena je, čini mi se, povoljna. Pristali bi eventualno i na zamenu za moju fabiu.

 

Ime i prezime Mihajlo
Kada planirate kupovinu? sada, ali nije hitno
Kakav auto kupujete? Polovan
Koliko novca želite da potrošite? 6500 eur
Šta trenutno vozite? fabia 1.2 HTP (2004), brc sekvent, već sedam godina
Između kojih se automobila dvoumite?   focus, i30, auris, civic, kia (pro)ceed ili neki slicne velicine
Gde ste čuli za ovaj sajt? internet
Koliko kilometara godišnje prelazite? 9000 km, uglavnom po gradu
Da li biste platili da vam pronađem auto? Da

 

najbolji       _auto_logo_670

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine , vaše želje su u konfrotaciji sa onim što je realno. Naveli ste da želite auto koji ima maksimalno 5 godina, a želite Auris, odnosno Civic. Toyota ali i Honda, jako dobro drže cenu, i ne može za 6 500 € kupiti Auris ili Civic iz 2010.godine, ili mlađi, osim ako je ukraden, havarisan, ili predmet suđenja.

 

OVO JE SAMO  DEO ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT GOSPODINU NA MEJL.

auris-toyota

Niste uopšte čitali moje tekstove o tečnom naftnom gasu. To što možda vaša Fabija ide solidno na plin, to nikako ne znači da joj niste značajno skratili životni vek, jer jeste. Ali sa tim problemima će se suočiti onaj ko kupi vašu Škodu.

Napisao sam vam već nekoliko puta, da ja nisam agencija, niti AMSS koji vam može proverite željene automobile.

Ja mogu samo da pogledam link, i da na osnovu toga kaže da li eventualno vredi, da proverite taj auto u AMSS ili u nekom ovlašćenom servisu.

Takođe sam vam napisao, da ako tražim automobil za vas, da to činim kod proverenih dilera, koji dozvoljavaju svaki vid provere, bar meni to omogućavaju.

Ako želite da sami tražite automobil, ja sam tu nemoćan, i ne mogu da vam pomognem, jer iskreno, naši vozači ne čuvaju automobile, voze ih po lošim putevima, skrivaju da su farbali automobile, i zapravo su fizička lica mnogo veći prevaranti od placeva, koji su dužni da vam daju garanciju, i koje možete tužiti, ili im poslati inspekciju.

Toyota Auris sa ugrađenim plinom nikako nije za preporuku. Link nisam hteo ni da otvaram, jer samo loše obavešten vozač može da ugradi plin u Toyotu. Toyotini motori jako loše podnose plin, i svi moderniji benzinski agregati.
Naravno, vi ako insistirate, kupite auto sa plinom, što se mene tiče, vaš je novac, bacite ga u bunar ako želite, a sumnjam da vam je to cilj.

Nikako ne možete porediti Hyundaiji i Kiju sa Toyotom, ili Hondom. Imajuću u vodu izbor vašeg sadašnjeg automobila, ne mogu da kažem da se baš razumete u mehaniku, motore, i automobile, jer ste kupili najgori auto u B segmentu. Istina, mnogi Srbi su to učinili, ali naš narod je poznat da je jako loše informisan, i ne previše inteligentan.

Honda Civic ne može da se nađe na tržištu, ponuda je jako slaba. Prodaju se samo dizel verzije 2.2, koje posle nećete nikom moći da je prodate, ako je kupite.  Placevi uvoze Civic Hybrid, koji nije konkurentan, jer ih u EU niko neće. 

Toyota Auris je najbolji automobil od navedenih. Najpouzdanija je, najudobnija, i ima optimalno podešeno ogibljenje.

auris
Ugradnju gasa ne preporučujem ni u jedan automobil. Problemi čak i sa sekvent sistemima najnovije generacije javljaju se već nakon 20.000 ili 30.000 pređenih kilometara. Problem može delimično da se otkloni čišćenjem dizni, ali time se samo odlaže neminovna zamena benzinske pumpe, injektora, koji rade samo kod startovanja motora, jer čim se postigne optimalna temperatura, sekvent sistem preuzima snabdevanje motora gorivom, tačnije tečnim naftnim gasom. Kada agregat radi na plin, tada dizne nemaju nikakvu funkciju, a u komori (komorni prostor na glavi) se kao posledica sagorevanja garež lepi na veoma osetljive i sofisticirane dizne.

Stradaju sicevi ventila. Izduvni ventili su preopterećeni mnogo većim temperaturama izgaranja gasa – za više od 30%, pa nije čudo što se brzo oštete.

Ako vam je zaista kvalitet, odnosno pouzdanost na prvom mestu, ne morate previše da razbijate glavu: kupite Toyotu Auris, koja je redovno održavana u ovlašćenom servisu, i bićete prezadovoljni. Od pobrojanih evropskih automobila najmanje se kvari Ford Focus II, a automobil iz Kelna inače nudi najbolju dinamiku vožnje, i zapravo je izvrstan automobil. Hyundai i30 je solidan, ali ne može da dosegne kvalitet japanske Toyote, Honde ili Mazde.

Auris je novi šampion polovnih automobila u kompakt klasi: Toyota je vrhunski izrađen, hi-tech automobil, koji je u gotovo svemu uspeo da nadmaši VW Golf V. Japanski automobil – koji je osvojio 5 zvezdica na Euro NCAP kreš testu – nudi i maksimalnu bezbednost zahvaljujući moćnim kočnicama potpomognutim elektronskom raspodelom sile kočenja (EBD), što uz standardnu pomoć pri kočenju (BA i ABS), te 6 vazdušnih jastuka, čini zaokruženi serijski sigurnosni paket opreme. Ovaj prefinjeni i u svakom pogledu ubedljivi automobil ne samo što uliva poverenje, već i nudi pregršt prostora zahvaljujući odličnoj ergonomiji. “Zlatni dečak” igra na kartu visoke tehnologije u kombinaciji sa dopadljivim, progresivnim dizajnom, za koji su odgovorni francuski stilisti.
Paletu motora čine dva benzinca – 1.4 od 97 KS i Dual VVT-i agregat 1.6 sa 124 KS, kao i tri moderna common-rail agregata – 1.4 D-4D od 90 KS, 2.0 D-4D sa 126 KS i moćni 2.2 D-4D Clean Power sa impresivnih 177 KS, koje postiže pri samo 3.600 o./min. radilice.

Best buy izvedba je Auris 1.4 D-4D sa već proverenim common-rail motorom od 90 KS i paketom opreme Luna. Polovni Auris, košta kao Corolla, ali nudi bolju dinamiku vožnje.

Godinama unazad nemački ADAC i TÜV priznaju da se Golf V znatno češće kvari od Toyotinih modela dok je, po nekim američkim studijama, razlika u kvalitetu još izraženija u korist japanskog brenda. Ugrađeni materijali u Aurisu odličnog su kvaliteta, pri čemu tapacirung deluje posebno izdržljivo. Vreme će pokazati koliko su ove tvrdnje ispravne, ali već je sada potvrđeno da Toyota bolje koči od najpopularnijeg Volkswagena za 0,5 metra u proseku, kao i da ubedljivije apsorbuje neravnine sa puta i da se može pohvaliti temeljnijom zvučnom izolacijom.

 

OVO JE SAMO UVOD, DEO ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT GOSPODINU NA MEJL.

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.