Ford Mondeo stigao u Srbiju

Juče je u Beogradu, organizovano zvanično predstavljanje novog Ford Mondea, na jedan veoma originalan, zanimljiv, i direktan način. Grand Motors zaslužuje sve pohvale za ovakav način komunikacija se novinarima. Imali smo prilike da od brend menadžera i inženjera čujemo toliko puno o novitetima, i hi-tech tehnološkim rešenjima, da smo mogli samo da zaključimo jednu svar: Novi Mondeo, donosi smernice i novog Forda, koji će biti sada i lider u inovativnim tehnologijama, a ne samo najdinamičniji, i najkvalitetniji evropski automobil.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

Testoviautomobila-RS-LOGO

 

Novi Ford Mondeo oduševljava kupce u Evropi svojim smelim dizajnom, ali i zahvaljujući adaptivnim LED svetlima koja noćne vožnje čine lakšim.

maja-babic-direktor

Novi Mondeo donosi i najsofisticiranije aktivne sisteme pomoći pri parkiranju, mogućnosti paralelnog parkiranja i isparkiravanja i uporednog parkiranja, sigurnosnim pojasevima sa vazdušnim jastucima na zadnjim sedištima, kao i naprednim SYNC sistemom druge generacije. Da sve to ima i konkurencija, ali se Ford potrudio da to uradi bolje od njih!

“Novi Mondeo ima najnaprednije inovacije iz Forda kako bi omogućio još prefinjeniju i pametniju vožnju “, kaže Ulrich Koesters, direktor Ford Evropa.

Osvetljavanje puta unapređenom tehnologijom

Potpuno nova Mondeo adaptivna LED svetla koriste dnevno svetlo – oponašaju njegovu bistrinu pomoću prednjeg sistema lampi, prilagođavajući ugao prednjih svetala i njihov intenzitet kako bi se svetlost njegovih farova prilagodila okruženju. Ovaj sistem može da odabere jedan od sedam mogućnosti podešavanja u skladu sa brzinom kojom se kreće automobil, uslovima spoljnog svetla, u zavisnosti od ugla upravljanja, udaljenosti od vozila koja su na putu ispred i aktivacije brisača stakala.

Aktivni sistem pomoći pri parkiranju

Potpuno novi Mondeo odlikuje i unapređena verzija aktivnog asistiranja pri parkiranju, sa mogućnošću vertikalnog parkiranja, što omogućava vozačima da uoče mala, odgovarajuća mesta, da idu unazad bez korišćenja ruku, kao i da se parkiraju na mesta koja su paralelno uz put ili im je pristup ograničen drugim automobilima.

Unapređeno parkiranje je podržano i sistemom za isparkiravanje, koji omogućava vozačima da izađu iz parking mesta, kao i pomoć pri bočnom parkiranju, što omogućava vodič na ekranu i audio upozorenje o preprekama koje se nalaze sa svih strana vozila.

SYNC sistem druge generacije

SYNC sistem druge generacije omogućava vozačima da njime upravljaju unutar vozila, koristeći jednostavne zvučne komande i ekran od 8 inča u visokoj rezoluciji. Povezivanje je moguće uz pomoć Bluetooth konekcije, USB kabla i SD kartica.

minja-bolesnikov-najboljiauto-com

Jednostavno, uz pritisak na zvučno dugme i izgovor glasovne komande poput “Gladan sam”, sistem će ponuditi listu restorana koji se nalaze u blizini, a Michelin vodič će pomoći vozačima da se opredele za neki od ponuđenih restorana. Nakon toga sistem će, konekcijom putem telefona, pozvati restoran i rezervisati sto.

Kontrola navigacije je takođe pojednostavljena. Umesto da izgovaraju adresu u fazama, korisnici mogu da izgovore celu adresu odjednom i da selektuju muziku iz priključenog MP3 uređaja tako što pitaju SYNC 2 da pusti muziku određenog umetnika ili traženu pesmu.

kad-ih-vidite-pozelite-ford

FORD sigurnosni pojasevi sa vazdušnim jastučićima za naduvavanje na zadnjim sedištima

Novi Ford sigurnosni pojas kombinuje funkciju vazdušnog jastuka i atribute pojasa za vezivanje u jedinstvenom inovativnom segmentu iz oblasti sigurnosnih dodataka.

Testoviautomobila-RS-LOGO

Jedinstveni pojas za vezivanje kompanije Ford koji kombinuje funkciju vazdušnog jastuka i konvencionalnog sigurnosnog pojasa imaće svoju evropsku premijeru u potpuno novom Mondeu kasnije tokom godine.

Fordov sigurnosni pojas na naduvavanje je konstruisan da umanji povrede glave, vrata i grudnog koša za putnike na zadnjim sedištima, najčešće decu i starije putnike koji su podložniji povredama prilikom takvih nezgoda. U slučaju nesreće, pojas se rapidno širi kako bi raspršio (disperzovao) silinu udara i postigao čak do pet puta jaču zaštitu ugroženih putnika u poređenju sa klasičnim sigurnosnim pojasom.

Mondeo osvaja iz kog kod ugla ga pogledali. Prelep Ford Mondeo i prelepe hostese, koje kad vidite odmah poželite da ih vodite na more, su ovaj dan učinile posebnim.

grand-motors-perfekcija

Lazar Radanov-Radičev: Product Manager – Grand Motors. Jedan od krivaca za odličnu promociju!

Savršenstvo linija Mondea su ništa u odnosu ne lepotu ovih devojaka, koje su nam omogućile da pored njih spoznamo pravi šarm Forda.

mondeo-lep-iz-svakog-ugla

Ford Mondeo sada izgleda bolje od kompletne nemačke konkurencije: avangarda iz Kelna!

Konačno Grand Motors smelo nastupa, ruku pod ruku sa prelepim automobilima i hostesama, poput Opela na ovogodišnjem sajmu automobila u Beogradu. Ford ionako kupuju smeli vozači, i svakako vozači koji uživaju u vožnji, i svemu onome što nam život pruža.

Foto: Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com

ona-i-mondeo

Ljubav je osnovna emocija, čulo, potreba, želja: Novi Ford Mondeo i ona – i vi ste razoružani!

mondeo-puno-mesta

Vaša ljubav zastaje tu, na zadnjem sedištu: prostora ima dovoljna za sve što zamislite! Mondeo je najprostraniji u klasi.

najboljiauto-todorovic

Kasnije već biće kasno: treba uživati sada, a novi Ford Mondeo to nudi!

mondeo-stvoren-za-dame

Novi Mondeo je kao stvoren za dame! Vaša žena će uživati u odličnoj ergonomiji.

new-mondeo-belgrade

One kraj njega, i on kraj njih: Novi Ford Mondeo u Srbiji!

IZUZETNO PROFESIONALNA PROMOCIJA: MOGLI SMO DA DOBIJEMO I INFORMACIJU VIŠE

detalji sa promocije

Fordov inženjer se malo “zaneo” : koleginica ga je u potpunosti razumela.

lep-auto-lepe-dame

Novi Mondeo: život je mnogo lepši uz lep automobil i lepe žene.

ona-i-osmeh

Ona je zasenila novi Ford Mondeo i sve Fordove na ovoj planeti: Dovoljan je bio samo jedan osmeh!

hostese-grand-motors

One su nas dočekale na promociji novog Mondea u Beton hali!

 

TESTIRALI SMO: Ford Focus 1.6 TDCi

 

Testoviautomobila-RS-LOGO

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.