G.Todoroviću: Automatski menjač preporučujete ili ne?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, još jedno kratko pitanje: ja sam iz vaših tekstova stekao utisak da vi dajete blagu prednost manualnim menjacima. Da li je to tacno? Ili se to mozda odnosi samo na kupovinu polovnih automobila, kads nismo sigurni koliko je auto presao i kada ce doci vreme za zamenu automatskog menjaca? Pozdrav,Milutin.

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi Milutine, hvala na zanimljivom pitanju, i poverenju. To se odnosi na kupovinu polovnih automobila,jer je jako teško utvrditi realno stanje automatskog menjača, a popravka moće biti i preko 5,000 evra, pa procenite sami zašto dajem takve savete.

BMW-ovi automatski menjači su jednako efikasni kao manuelni čak su i bolji. Kad je dugovečnost u pitanju, tu su Toyota, Honda, Nissan, Mazda i Mercedes u znatnoj prednosti.

Aleksandar TodorovicTESTIRALI SMO: Honda Civic Tourer 1.8

Testoviautomobila.rs: Testirali smo Citroën C4 1.6 HDI

TESTIRALI SMO: Kia Sportage 2.0 CRDi

Volvo

1 komentar

  1. Mariel Pejic

    Pozdrav gospodine
    Imam 42 godine,radim kao vozač kombija,i po prvi put trebam da vozim kombi Renault master 2.3…107kw…2011 god…sa 340000km,ali sa automatskim menjacem…pa me iskreno zanima kakvi su to menjači,mada nisam neki ljubitelj Francuskih vozila..
    Hvala unapred i svako dobro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.