G.Todoroviću: Eko pneumatici vrede ili ne?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, pročitao sam puno odgovora na pitanja, primećujem da su čitaoci generalno zadovoljni. Michelin energysaver, se reklamira kao ekonomičan, dugotrajan, ekološki podoban pneumatik, potreban mi je vaš komentar o sličnim pneumaticima, koji još proizvođači i sa kojim eko pneumaticima nastupaju. Kako ih razlikovati od običnih?

Aleksandar Todorović: Nešto lično o meni

Vredi li investicija u njih? Citiram ovaj vaš odgovor: “Da pitate mene šta bih ja kupio, odgovor je Corsu 1.2 16V, jer je Opelov automobil najkvalitetniji, a ja nikako ne volim da idem često u servis, a posebno ne volim da stojim nasred puta zbog nekog nebuloznog kvara. To što Opel ima tvrdo oslanjanje, rešio bih delimično udobnim francuskim Michelin pneumaticima. Zadovoljni odgovorom? Zaustavni put kočenja, zavisi od izbora pneumatika, ili kako narod kaže guma. Nemojte kupovati pneumatike kao što su Tigar, i Sava, te gume prepustite iskusnim vozačima, kupite pneumatike: Michelin, Pirelli, Dunlop, Continental, Good Year, Brigstone. Gume su vam kod automobila kao dobre cipele na ženskoj nozi, dakle ono najvažnije.”

Testoviautomobila-RS-LOGO

Odgovara Aleksandar Todorović: Gospodine Milane, jako mi je drago što detaljno čitate odgovore na pitanja koje sam objavio. Jako je dobro što poklanjate posebnu pažnju izboru pneumatika koji su jako važni.

Testiram puno automobila, i prosto je neverovatno koliko se dva identična automobila različito ponašaju sa pneumaticima različitih dinamičkih osobina.

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Michelin Energy Saver je vrlo dobar pneumatik, sticajem okolnosti, na svom privatnom automobilu imam upravo ove gume, pa vam mogu i nešto detaljnije napisati o njima. Ovaj pneumatik ukoliko je propisano napumpan, može vam uštedeti do 5% goriva na 100 pređenih kilometara, ali to je u praksi teško ostvarivo, ali da mogu malo da vam uštede gorivo, mogu, računajte sa 3% uštede. Osim toga, ovi pneumatici su i jako trajni, u proseku mogu da sahrane tri seta Tigrovih guma, koji nikako nisu Michelin, iako ih je upravo ova kuća kupila.

Foto: Aleksandar Todorović

DSC_2220_c

Energy Saver pneumatik je i prilično udoban, tih, ima jako mali otpor kotrljanja, ali imajte na umu da ovaj Michelinov pneumatik nema sportske osobine. Drugim rečima, u odnosu na vrhunske sportske pneumatika ima za čak 10% dužu zaustavni put, ali je on ipak kraći nego kod pneumatika Tigar ili Sava. Ukoliko niste sportski nastrojeni vozač, kupite Michelinove pneumatika, jer su dobar kompromis između uštede, bezbednosti i udobnosti, odnosno koju god Michelinovui gumu odaberete nećete pogrešiti.

Pošto je zima pred nama, mogu da vam preporučim Good Year Ultra Grip pneumatike, daleko su bolji od Wintere, a ja sam ih prošle godine na akciji kupio po ceni koja je jedva 15% viša od cene domaćih guma. Ovo vam navodim iz prostog razloga da “ne bežite” od dobrih guma zbog cene, nego vam savetujem da pratite akcije, i kada se pojavi neko sa velikim popustom, kupite te pneumatika, manje je važno da li su Continental, Dunlop, Good Year ili Michelin.

Pronalazim za vas polovne automobile

 

Naravno, da i drugi proizvođači u svom asortimanu nude takozvane Eco pneumatike, ali su kod nas prilično malo zastupljeni. Dakle ako vam je do štednje, kupite Michelinove pneumatike, koje su jako dobri za naše puteve, jer mekana guma apsorbuje jako dobro neravnine sa puta.

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Oštetio sam felnu

Plivajući zamajac: sve prevare

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Grande Punto ili Ford Focus?

Testoviautomobila-RS-LOGO

 

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.