G.Todoroviću koji mi auto preporučujete za 6.000?

Pitanje: Poštovanje gospodine Todoroviću! Pošto sam u potrazi za novijim automobilom često posećujem Vaš sajt Najboljiauto.com ne bi li doneo pravu odluku oko izbora drugog automobila u kući. Mislim da ste veoma kompetentni što se tiče saveta tako da sam rešio da Vam se obratim.

Najbolji polovni automobil za 6.000 evra

Testoviautomobila RS LOGO

Automobil koji trenutno vozim i koji sam kupio pre 12-tak godina je FIAT Bravo 1.6 16v 1998 god. i do sada me je služio perfektno.

Možda većina ne deli moje mišljenje ali ja sam za sve ove godine sa njim prešao oko 120.000 km bez ikakvih problema a mislim što se motora tiče da može još bar 200. 000 km pa kada uzmem sve u obzir veoma sam zadovoljan. Na žalost limarija i enterijer su u lošijem stanju tako da pokušavam kupiti nešto novije.

Najbolji polovni automobil za 6.000 evra

danas

Auto koji tražim mora biti isključivo benzinac jer godišnje prelazim izmedju 8000-10000 km tako da kao što i Vi savetujete dizelaš nije isplativ na ove pređene kilometre.Tražim auto sličnih performansi kao što ima ovaj moj “Bravo”.

Naglasiću da nisam zahtevan vozač ,da mi auto služi uglavnom za gradsku vožnju koji se vozi svakodnevno i pali se kada je potrebno preći i 300 metara jer supruga uvek ima “jake argumente”. Godišnje odemo do Grčke na more, dva tri puta mesečno do Novog Sada a sve ovo ostalo je gradska vožnja i vožnja po lokalu. Bitno mi je da auto ima dovoljno snage.

Jako mi je važno da pri obilaženju da ima snage kada mu je uključena i klima a ne mora ići 200 km/h i ne mora da ima ogroman gepek. Na oglasima uglavnom gledam hečbek varijante karoserije sa četvoro vrata ali to nije uslov.

Ne bih voleo da moj budući auto bude manji od trenutnog fiata a isto tako ni puno velik. Zato je moj izbor zbog svega gore navedenog sužen na 3-4 marke, najviše zbog cene i održavanja.

Godište automobila bi bilo poželjno da nije ispod 2009. i zato mislim da je FIAT Bravo 1.4, Ford Focus 1.6 Renault Megane 1.6 i eventualno neka Toyota Yaris ili Auris auto koji sebi mogu da priuštim. Naravno da mi je bitna pređena kilometraža tog mog “novog”automobila jer ja to planiram da vozim opet nekih 10-tak godina i ne bih da kupim nešto što je lepo i našminkano a prešlo “stotine hiljada”. Otprilike sada znate moje želje i ovih gore navedenih par modela nije nešto što želim po svaku cenu tako da bih i Vas da čujem šta mislite i šta bi vi preporučili. Cifra koju bih izdvoji se kreće do 6.000 eura ali ona nije fiksna mada bih iskreno želeo da nađem auto do 5.000 eura maksimalno mada sam svestan da ono što zahtevam ima svoju cenu. Isto tako pošto vidim da Vi možete pronaći automobil po želji spreman sam i na takav dogovor.

Dodao bih da ne žurim i da sam tek sledećeg proleća hteo da se kupovini ozbiljnije posvetim ali kada bi se nešto dobro i povoljno prodavalo spreman sam da uđem u kupovinu. Ukratko bih još jednom naveo sve ovo gore napisano: benzinac, hečbek, dovoljno snage a manje kilometara,2009 god.i mlađe(Fiat,Ford,Renault,Toyota),4/5 vrata ako je moguće. Gledao sam da u opisu budem temeljan kao što tražite ali i da baš ne preteram sa detaljisanjem i ako imate neko pitanje rado ću Vam odgovoriti. Unapred hvala! Zorić Siniša /Senta

Ime i prezime Siniša Zorić
Kada planirate kupovinu? proleće 2017
Kakav auto kupujete? Polovan
Koliko novca želite da potrošite? do 6000 eura
Šta trenutno vozite? fiat bravo 1.6 16v 1998
Između kojih se automobila dvoumite? Bravo, Focus II, Yaris, Megane
Gde ste čuli za ovaj sajt? pretražujući internet
Koliko kilometara godišnje prelazite? 8.000-10.000
Da li biste platili da vam pronađem auto? Da

danas

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g. Zoriću, hvala na zanimljivim pitanjima i poverenju. Drago mi je što redovno posećujete moj portal i što ste odvojili vreme da pročitate odgovore na neka pitanja, ali na jedno pitanje postoji mnogo odgovora. Ne postoje dva kupca sa identičnim potrebama, pa tako ima više odgovora na jedno te isto pitanje. Svako ima svoj stil vožnje i različite potrebe, i ja svakom potencijalnom kupcu dajem savete, praveći analize iz njegovog ugla gledanja, sa mojim znanjem. Vi donosite zaključke i potom pravite uži izbor modela koje želite da kupite, a ja vam samo detaljno opisujem prednosti i mane svakog od modela u odnosu na automobil koji već imate.

KOMPLETAN ODGOVOR PROČITAJTE NA SAJTU DANAS.RS U RUBRICI AUTO (KLIKNITE OVDE ILI DOLE NA LINK)

Najbolji polovni automobil za 6.000 evra

Volvo