Gorivo jeftinije 7 dinara uveče

Zanimljivo je da su trenutne cene goriva i dalje niže nego prošle godine u ovom istom periodu, i to za više od pet dinara! To je potvrda teze da na našu cenu goriva, koju na kraju plaćaju potrošači na pumpama, mnogo manje utiče cena sirove nafte na svetskim berzama od akcizne i poreske politike.  Točite gorivo u večernjim satima jer su negde cene niže i za 7 dinara!

kia-foto-a-todorovic

T.Mićović iz Udruženja naftaša navodi da nikada cena kod nas ne prati svetski rast jedan prema jedan, pre svega zbog toga što u ceni goriva Srbija ima veoma veliki udeo državnog zahvatanja. Mnogo veća državna zahvatanja po litri goriva u našoj zemlji nego u zemljama u regionu koštaju ne samo građane već i državu.

Da li će cena sirove nafta na svetskim tržištima rasti ili ne, zavisiće umnogome od sastanka zemalja članica OPEK, koji 2. juna počinje u Beču.

Kod nas, Vlada Srbije odnosno država zahvata mnogo, jako mnogo akcize su veće iz godine u godinu. Svi vi koji se vozite puniti budžet, odnosno bez vas penzije bi morale da budu mnogo manje. Da li ćete vi dočekati penziju, to nije sasvim sigurno, ali ćete morati itekako da plaćate za sve ove koji odavno uživaju u pogodnistima penzija. U stvari, bolje je da ćutimo, jer će uskoro biti mnogo gore, nafta može samo da poskupi, a tada će cena kod nas biti jako visoke, ili možda ne? Šta vi kažete?

Volvo