Gotovo: Ukidaju registraciju na dizelaše?

Poslanici gornjeg doma nemačkog parlamenta predložili su Evropskoj komisiji da se nakon 2030. zabrani registrovanje vozila sa motorima na unutrašnje sagorevanje. Nekoliko puta sam vas upozoravao da će do ovoga jako brzo doći, i zakon će uskoro biti usvojen.

Audi A3 Vs BMW 116d Vs Alfa Giulietta Vs Polo Vs Clio IV

Testoviautomobila RS LOGO

Motori sa unutrašnjim sagorevanjem će se kao prelazna tehnologija razvijati uporedo sa razvojem električnog automobila”, rekao je Dobrint, koji veruje da će se tržište elektroautomobila dalje razvijati zahvaljujući podsticajima.

Potrebno je preispitati dosadašnju poresku politiku kako bi se podstakla saobraćajna rešenja koja ne uzrokuju zagađenje i postigao cilj po kojem bi se nakon 2030. u Evropskoj uniji registrovala samo vozila bez emisija”, stoji u zahtevu Bundesrata upućenom Europskoj komisiji.

Kako navodi “Špigl”, oko ovog zaheva su se saglasile i savezne pokrajine u kojima su na vlasti demohrišćani i pokrajine sa socijaldemokratskim vladama.

Savezni ministar saobraćaja Aleksander Dobrint (Hrišhansko-socijalna unija – CSU) odbacio je, međutim, inicijativu Bundesrata, rekavši da je nerealna.

Kupujem Citroen C5 – Koje su mu mane?

Obrtni moment – Šta je to?

Kakav je Peugeot 307 2.0 HDI 66KW ?

Pitanje iz Podgorice: Kakav je Chevrolet Cruze 2.0d

Pitanje iz Crne Gore: ZAMENA ZUPČASTOG KAIŠA

Kakav auto je Mitsubishi Carisma?

Volvo