Idelan automobil za devojku: Aygo ili Yaris?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, molim vas za pomoć. Imam 19 godina, profesionalna sam odbojkasica u Staroj Pazovi a redovan student FTNa u Novom Sadu. Do sada su me roditelji vozili kako bih postigla sve svoje obaveze, a sad planiram kupovinu auta za voznju na toj relaciji.Polazem vozacki ispit za koji dan. Kolebam se izmedju ove dve varijante a ujedno cenim ukoliko biste vi dali drugaciji predlog u smislu marke automobila, motora itd.

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/5704352/toyota-aygo-10-benzin ogreban

http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1741987_Toyota_Yaris_2007_god

Opredelila sam se za Toyotu jer sam shvatila da na njega nema zamerki i pouzdan je, a mali je potrošač, ili grešim?

Ime i prezime: Jelena Vulin
Kada planirate kupovinu?: do kraja meseca, mozda mart
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: maksimalno 4000 eura
Šta trenutno vozite?: nemam auto
Između kojih se automobila dvoumite?: Toyota Aygo 1.0 i Toyota Yaris 1.0

Odgovara Aleksandar Todorović: Draga g.Vulin, drago mi je što u mene imate poverenje i mislim da ste odabrali dobre automobile. Svakako, kupovina polovnih vozila je jako rizična. Mnogo je bitno od koga kupujete automobil.

Vi ste početnik, dakle možete kupiti auto koji ima maksimalno 76 KS po toni (1.000 kg).  Aygo ima 875 kg, a 68 KS, ako izračunate onda ćete shvatiti da ne smete da ga vozite. Yaris ima istu snagu ali je teži gotovo 100 kg, i njega možete da vozite, ali su performanse Yarisa nešto slabije, jer je auto teži. Pa ipak, ako obazrivo vozite, ovaj automobil će vam svakako biti dovoljno snažan. Oba modela troše oko 6,0 litara u proseku. Što je bolje nego kod konkurencije.

Dizeli jesu skuplji za održavanje, i jeste da su im kvarovi i do tri puta skuplji, ali nudi mnogo veći obrtni moment sa istom snagom, što znači da vam pružaju mnogo brža preticanja, a to je vama kao neiskusnom vozaču itekako bitno.

aygo-3-vrataOvaj odgovor je besplatan, ako želite da vam pišem detaljnije, predlažem neke druge modele, ili detaljno opišem prednosti i mane Yarisa, onda mi uplatite 1.499 din, ukoliko smatrate da su vam potrebne detaljne analize ovih automobila, sa svim prednostima, i manama. Svakako, odgovori na vaša naredn pitanja su besplatna, do 5 pitanja, nadam se da će to biti dovoljno da rešim sve vaše dileme.

RAČUN: 285 – 0331662360001 – 85
Sberbank

Mogu i da vam pronađem neki polovan auto u Beogradu, koji će zadovoljiti vaše kriterujeme, uslugu naplaćujem 80 evra za automobile do 3,000 evra, odnosno 100 evra za automobile koji koštaju preko 3,000 evra. U cenu je uključena provera mog majstora.

Da li vredit kupiti VW Touran 1.9 TDI iz 2007.god?

Kako da odaberem motor za Qashqai?

Auris ili C-Max – nov ili polovan?

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.