Jeep Renegade ocenjen sa 5 zvezdica

Novi Jeep Renegade dobio je 5 zvezdica na prestižnom Euro NCAP testiranju uz ukupan rezultat od 80/100 zahvaljujući oceni od 87% za zaštitu odraslih putnika, 85% za zaštitu dece u automobilu, 65% za zaštitu pešaka i 74% za pomoćne sisteme.

Hiljade sati virtuelnih simulacija omogućile su razvoj inovativne „4×4 male široke“ arhitekture – Renegade je prvi automobil grupe FCA na kom je ona primenjena – a sastoji se iz samonoseće karoserije izrađene od čvrstih, ultra-čvrstih i sinterovanih čelika, što rezultira izuzetnom otpornošću na uvijanje. Struktura prednjeg dela sa tri linije opterećenja garantuje jednako reagovanje u slučaju čeonog sudara bez obzira na vrstu prepreke ili vozila sa kojim se automobil sudari. Štaviše, uprkos jasnoj terenskoj prirodi ovog modela, koja se ogleda u njegovom robusnom, kockastom prednjem delu, novi Renegade pruža dobru zaštitu pešaka.

Kvalitet virtuelnog dizajna je zatim i fizički testiran na automobilima proizvedenim u fabrici SATA u Melfiju, sa 300 testova komponenti i podsistema, preko 100 simulacija sudara i više od 100 test-sudara uzimajući u obzir različite tipove udarca – čeoni, bočni, prevrtanje, sudar od pozadi i obaranje pešaka – kao i različite brzine pri kojima može doći do sudara i različite fizičke karakteristike putnika.

Za sveobuhvatnu zaštitu, novi Jeep Renegade je standardno opremljen sa 6 vazdušnih jastuka (prednji za prednja sedišta, na prozorima za sva sedišta i bočni za prednja sedišta) kao i ESC (elektronska kontrola stabilnosti) sistemom sa ERM (elektronski sistem za ublažavanje naginjanja) funkcijom. Bezbednosna oprema, u zavisnosti od tržišta i verzije modela, standardno ili na zahtev može da sadrži i sledeće bitne sisteme kao što su sistem za praćenje mrtvog ugla, detekcija unakrsnog sabraćaja sa zadnje strane, tempomat sa prilagodljivom brzinom kretanja (dostupan od 2015. godine) i ParkView kamera za parkiranje unazad sa dinamičnim pomoćnim linijama.

Kako Euro NCAP daje ocene u svojim kreš testovima?

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.