Kakav je Fiat Freemont?

Pitanje: već sam vam poslao pitanje g.Todoroviću, i tek sad video da ima ova opcija brzih pitanja … da li ste vozili fiat freemont i kako vam se svideo … da li znate kakvi su motori iz freemonta 2.0 MJET od 140 i 170 konja ???  Dvoumim se da li kupiti novo vozilo ili neko koje je preslo do 40.000 km staro godinu/dve a dosta jeftinije … favorit mi je freemont ali nisam upucen u 2,0 MJET dizele iz FIAT-a pa ako vi znate nesto vise bio bih vam zahvalan na pomoci.  Dvomim se između Fiata Freemont, Peougeota 5008, Honde CRV. Prelazim godišnje oko 15.000 km. Duško Gojović.

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Toyota nije za preporuku – niti Toyota Centar!

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Gojoviću, Fiat Freemont je Dodge, sa Fiatovim motorom i menjačem. Fiat jeste doradio ovaj automobil, ali on je pre svega Chrysler. Vozne osobine nisu u prvom planu, već praktičnost i veličina karoserije, prtljažnika.  Fiatovi 2.0 MJET motori su sjajni, imao sam prilike da ih testiram, radi se zaista o jako modernism, elastičnim agregatima, bilo da odaberete slabiji, ili snažniji motor.

Gospodine Gojkoviću, pošto godišnje prelazite umerenih 15.000 km, vama je isplativija kupovina polovnog automobila koji je par godina star, i koji nema više od 100,000 km iza sebe.  Ako Freemont ima samo 40.000 km, i povoljnu cenu, kupite ga, dobićete dobro opremljen automobil, sa odličnim motorom.  Honda CR-V je SUV, a ne monovolumen kao opisani SUV, pa nije jednostavno porediti ova dva modela. Neki bi rekli, da nije moguće porediti vozila iz dve različite klase, ali za vaš novac možete da upoređujete modele koliko vam volja. Honda CR-V naravno ima veći klirens, robustnija je, dosta pouzdanija i kvalitetnija. Honda bolje drži cenu, ali više troši, jer u klasi motora do 2.0 litra, možete kupiti samo CR-V sa benzinskim motorom, registracija za dizelaša 2.2 je oko 700 €, ako vam to nije puno, kupite CR-V sa turbo dizel motorom, ne zato što prelazite puno  (jer  15.000 km godišnje nije puno), već zato što benzinac ima daleko manji obrtni moment, i nije tako elastičan kao dizelaš.

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

 

Freemont ima prilično dugačke zaustavne puteve, dakle kočnice razočaravaju. Stabilnost je osrednja, preciznost upravljača takođe. Ima ih sve više u ponudi, na placevima po Srbiji. Ako vam treba prostran auto, sa velikim gepekom, ili 4 x 4 pogonom, ovaj FIAT može biti solidno rešenje, samo ukoliko nađete primerak u vrhunskom stanju. Možete očekivati veliki pad vrednosti ovog modela u narednom periodu. Za delove će uskoro biti problem, jer je to u suštini Dodge/Chrysler.

Peugeot 5008 je zapravo Mitsubishi Outlander, koji je izvrstan automobil, bolje leži od stare Honde CR-V, ima bolju dinamiku vožnje, i u proseku je bolji SUV od Honde, kada bi uporedili svaku karakteristiku ovih vozila ponaoosob.Dodge Journey, u Americi nije napravio veći uspeh na tržištu, a FIAT sa preimenovanim modelom Freemont još manje.

OVO JE SAMO UVOD ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT GOSPODINU NA MEJL

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Šta kupiti: C4, Focus ili Astru?

Šta kupiti: Passat B 5.5 ili BMW?

Da li je Toyota zaista kvalitetna?

Šta kupiti: Alfu 156 ili Volvo V50?

Da li da kupim Mitsubishi Colt ili Daihatsu Sirion?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Golf V bolja kupovina od Focusa i Astre H ili ne?

Ford Kuga 1.5 EcoBoost troši 12 litara?

Pitanje iz Travnika: Qashqai 1.2 Vs Qashqai 1.5 DCI

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je Opel Vectra C?

Polovan automobil: Dodge Caliber 1.8

Šta kupiti: Accord, Avensis, Lacetii ili…

Testoviautomobila RS LOGO

Volvo