Kakav je SAAB 9-3?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću mnogo mi se dopada SAAB 9-3. Tata je imao Volvo 740 GL, bio je prezadovoljan sa njim, i ja se sećam tog automobila kad sam bio klinac. Imam dozvolu već tri godine, ali nemam auto, skupljan novac, polovnjak je realnost. Na forumima tvrde da je SAAB 9-3 odličan auto, i da je veoma bezbedan. Da li je to najkvalitetniji automobil u klasi, i da li je najbezbedniji. Miloš Jestrović.

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Jestroviću SAAB 9-3 nije loš automobil, ali ovaj brend je bankrotirao. Za sada ima delova, ali pitanje je šta će biti kroz 5 ili 10 godina. Volvo je kvalitetniji, u svakom pogledu, pa je bolje da kupite Volvo S60 ili S40. SAAB je na moju veliki žalost deo istorije. General Motors je ovaj brend upropastio. Pokušava da upropasti i Opel (ne dozvoljavaju im da prodaju automobile van Evrope). Svi se sećate koliko je bio kvalitetan SAAB 900. SAAB 9000 je takođe bio jako dobar auto rađen je zajedno sa FIAT-om, Alfom i Lancijom. To je bio poslednji pravi SAAB. Saradnja sa FIAT-om je počela baš sa modelom 9000, kasnije su od FIAT-a kupovali motore, i još neka rešenja, jer su Italijani oduvek imali fantastične motore, ko tvrdi suprotno više je nego zlurad. Model 9-3 koji je i odveo SAAB u bankrot jer je bio skup, nedovoljno konkurentan, je zapravo Opel Vectra C, sa Fiatovim i Opelovim motorima. Da li je to pravi SAAB? Teško, to je Opel/Fiat model sa značkom SAAB-a. SAAB je čak pravio i Subaru sa svojom značkom, to Američki kupci nisu hteli da kupuju.

Na EuroNCAP kreš testu SAAB ipak nije prošao dobro: u frontalnom sudaru vozač je ugrožen.

saab-losa-zastita-grudi

Alfa Romeo 159 je daleko bolji automobil od SAAB-a, po svim kriterijumima. Da li je Alfa bezbednija. Da jeste. Na Euroncap kreš testu ni jedan deo tela nije loše zaštićen, za razliku od Saab gde je toraks, grudni koš loše zaštićen, obojen je braon mojom, imate na ovom linku http://www.euroncap.com/en/results/saab/9-3/15592 alfa 159 je puno bolja imate je ovde skinite PDF http://www.euroncap.com/en/results/alfa-romeo/159/15687 gore vam je slika SAAB-a gde se vidi da je marginalna, dakle nedovoljno zaštita grudnog koša. Ja ovde komentarišem samo podatke, dakle SAAB nije loš automobil, ali kupci misle da je SAAB 9-3 bolji od konkurencije,bezbedniji, a nije. Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

Moja vam je preporuka da kupite Ford Mondeo, Alfu 159, Hondu Accord ili Toyotu Avensis, to su automobili koji su dovoljno bezbedni, kvalitetni i pouzdani, a koštaju manje od VW Passata.

OVO JE SAMO DEO ODGOVARA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT G.JAŠIĆU NA MEJL.

 

Testoviautomobila-RS-LOGO

 

Klikni ovde i pošalji pitanje.

TESTIRALI SMO: Renault Clio IV 1.5 DCI

TESTIRALI SMO: Nissan Juke 1.2 DIG-T

TESTIRALI SMO: novu Toyotu Yaris 1.3

TESTIRALI SMO: Škoda Rapid 1.2

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Plivajući zamajac: problem na Octaviji 1.9 TDI

Golf III 1.9 SDI mi trese?

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je ova Honda Civic iz oglasa?

Da li vredi kupiti VW Touran 1.9 TDI iz 2007.god?

Kupujem polovan auto: Cruze Vs Fluence

Kakva je ova Corsa iz oglasa? Da li je Golf IV dobra kupovina?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajca

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.