Kako da popravim EGR ventil?

Jedan od najvećih problema kod polovnih automobile je EGR ventil. Svaki drugi polovnjak koji pregledam ima zapušen EGR ventil, čak i kada ima manje od 150.000 km.

EGR Ventil: Sve o njemu

Testoviautomobila RS LOGO

Kod modernih dizel motora EGR ventili se koriste za preciznu regulaciju sagorevanja goriva, kako bi se povećala ekonomičnost i smanjila količina štetnih gasova i emisija CO2. EGR ventil služi da u smešu vazduha i goriva uvede manju, ili veću količinu izduvnih gasova, pomoću kojih se reguliše sagorevanje.

Prevelika količina kiseonika stvara prevelike temperature i brzo, ali nedovoljno efikasno sagorevanje smeše. Kao reakcija na povećanje temperature u komori za sagorevanje dolazi do neželjene hemijske reakcije između kiseonika i azota iz usisanog vazduha, kojom prilikom se stvaraju otrovni azot-oksidi.

Kao posledica toga, pored povećanog zagađenja životne sredine, usled iteracije sa azotom, samoj smeši u motoru ostaje manje kiseonika za sagorevanje goriva, čime se smanjuje snaga, a povećava nivo ugljo-vodonika.

Kada pregrejaloj smeši dodate odgovarajuću količinu sagorelih izduvnih gasova, koji ne sadrže kiseonik, dolazi do snižavanja temperature sagorevanja i dovođenja parametara rada motora u normalu.

Kod benzinskih motora, EGR smanjuje mogućnost za samozapaljivanjem. Kao direktna posledica toga moguće je koristiti viši kompresioni odnos i drugačije vreme paljenja, kako bi se dobio efikasniji motor. Kod dizelaša, osetno se smanjuje buka detonacije prilikom rada na leru.

Pročitajte kako da rešite problem sa EGR ventilom na mom drugom portalu Testoviautomobila.NET (Kliknite dole na link):

EGR Ventil: Sve o njemu

aca-sportage

Volvo