Kako da vam motor automobila duže traje

Kupce automobila u Srbiji najviše zanima kolika je pređena kilometraža, te na osnovu nje sude o stanju motora, što je u uglavnom pogrešno. Želja svakog novopečenog vlasnika automobila jeste da “srce”, odnosno motor njegovog automobila, pređe što veću kilometražu pre generalnog remonta.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović  urednik sajtova najboljiauto.comtestoviautomobila.rs

Kupci novih automobila ne znaju da već prvih mesec dana pogrešne razrade motora može znatno smanjiti život agregatu, pa se navike većine srpskih vozača katastrofalno odražavaju po zdravlje motora

Kompletan tekst pročitajte na ovom linku:

Kako da vam motor automobila duže traje

 

Automobili - N1 info

Da li ste sigurni da znate sve o motorima sa unutrašnjim sagorevanjem? Možda će vam ovaj tekst pomoći da proverite i dopunite svoje znanje.

Kada je hladno, ipak pustite da motor radi nekoliko minuta u leru, iako neki tvrde da to nije potrebno. Nemojte mešati optimalnu radnu temperaturu rashladne tečnosti, i optimalnu temperaturu ulja.

Motori sa unutrašnjim sagorevanjem rade na principu pretvaranja hemijske energije (goriva) u toplotnu. Najefikasniji motori pretvaraju tek oko 30% toplotne energije u mehanički rad, i to u idealnim uslovima i na potrebnoj radnoj temperaturi.

Kompletan tekst pročitajte na ovom linku, na portalu N1.info:

Kako da vam motor automobila duže traje

 

Testoviautomobila-RS-LOGO

Volvo