Klima uređaj opasan za vašu decu

Klima uređaj koji nije redovno održavan, može ozbiljno ugroziti zdravlje vašoj porodici. Virusi, bakteriji i gljivice proizvode smrad, ali izazivaju i bolesti opasne po život. Respiratorne infekcije nisu za šalu, zato očistite kanale klima uređaja, zamenite filter klime, i odradite po potrebi tretman čišćenja.

Tekst: Aleksandar Todorović

Gorivo uskoro skuplje u Srbiji!

Saveti: Potrošnja ulja u motoru

Testoviautomobila RS LOGO

Smrad iz klime znači da je potreban temeljan tretman čišćenja klima uređaja specijalnim sredstvima. Smrad iz rashladnog uređaja znači da su vam u sistemu gljivice, buđ, bakterije, i možda čak i virusi, koji će jako loše uticati na zdravlje vaše porodice.

Zbog toga, dok ne očistite klimu u proverenom servisu, nemojte koristiti klima uređaj, imaćete više štete nego koristi. Pravilnom upotrebom klime, možete znatno umanjiti šanse da se u kanalima stvori smrad. Nije preporučljivo uključivati klimu kada motor automobila nije zagrejan, ili kada automobil stoji ili mili u koloni. Ako baš morate da uključite klima-uređaj, podesite strujanje vazduha na minimum.

Kod povremenih uključivanja ili vožnji na kratkim rutama, isparivač nema dovoljno vremena da se osuši, a upravo je vlažan isparivač podloga za razvoj bakterija i gljivica koje počnu da zaudaraju kada se namnože, pošto dolazi do raspadanja. Stoga je pametno isključiti klimu par minuta pre prestanka vožnje, čime ćete omogućiti isparivaču dovoljno vremena da se osuši.

PROČITAJTE KOMPLETAN TEKST NA MOM DRUGOM PORTALU WWW.NAJBOLJIAUTO.COM (KLIKNITE OVDE). 

Klima uređaj opasan za vašu decu

Testoviautomobila RS LOGO

Saveti: Potrošnja ulja u motoru

Polovni Seat Leon: Prednosti i mane

Volvo