Koji auto sa 7 sedišta?

Pitanje: Prvo želim da Vas pozdravim za izvanredne tekstove koje čitam povremeno iz kojih može puno toga da se nauči i da dobijem potvrdu za moja razmišljanja i stavove.

Planiram kupovinu novog ili polovnog auta za moju porodicu. Imam troje dece pa mi je potreban auto za petoro što znači da mi je potreban komforan, udoban, pouzdan auto sa širokom zadnjom klupom za tri osobe ili možda auto sa dodatnim sedištima kao što je npr. Opel Zafira sa 7 sedišta.

Ja sam lično vozio polovan Golf 3 1.4 benzin-plin 5 godina sa kojim nisam bio zadovoljan zbog silnih popravki(auto je kupljen polovan sa verovatno ogromnom kilometražom). Pošto živimo u istoj kući sa mojim roditeljima trenutno jedan auto voze dva vozača, moj otac koji je u penziji i ja(radimo poslove oko instalacija telefonskih centrala pa nam treba i za poslove) .U pitanju je Ford Mondeo 1.8TD karavan, dizelaš koji je kod nas 11 godina, odlično nas služi, ali je 1997.godište pa je prestareo. Planiramo da u narednih godinu dana kupimo auto, ali nam nije ništa hitno. Godišnje ne pređemo više od 10.000km pa se po meni ne isplati ulagati u skup auto. Ali mi treba pouzdan auto zbog recimo putovanja do planine ili mora ili inostranstva. Moja sestra živi u Italiji, a sestra moje supruge u Crnoj Gori. S druge strane cenu auta bi podelili na dva dela(pola plaćam ja, a pola moj otac). Voleo bih i da auto ima veći klirens zbog vožnje i po lošijim seoskim putevima i da bude za visoke ljude(ja sam skoro dva metra visok) sa komotnim sedenjem. Povremeno gledam sajt www.polovniautomobili.com i mogu da zaključim da 95% auta na prodaji kod nas preko auto-placeva služe da prodavac kupi jeftin, izvožen auto u inostranstvu sa velikom kilometražom, da ga ”nalicka” poliranjem, dubinskim pranjem, vrati kilometražu i da onda zaradi na njemu, a da kupac posle godinama plaća skupe popravke da bi auto mogao da bude u voznom stanju. S toga mislim da je vrlo teško naći solidan polovan auto i da je bolje kupiti nov auto.

Od novih auta neka Dacia(karavan, Dokker, Duster) mi je najjeftiniji izbor. Čitao sam Vaše tekstove, u jednom Vi pišete da je Dacia veoma nebezbedan auto, lošijg kvaliteta od nemačkih, japanskih … auta pa me je strah da ga kupim. Navešću neke primere koje ja gledam čisto da vidite način mog razmišljanja i da me ispravite i popravite, savetujete:

– Ako kupim polovan auto do recimo 5, 6 hiljada eura moram biti spreman da u narednim godinama uložim 1.000 do 2.000 eura na održavanje. Posle 10 godina cena tog auta će biti možda 2 hiljade eura najviše i opet vozim polovan auto. S druge strane dobar polovnjak može isto tako da bude lepo rešenje slično kao i novo najjeftinije.

– Nova Dacija je recimo 8 do 11 hiljada eura. Posle 10 godina cena auta je oko 3 hiljade eura , dakle malo više gubim ,ali vozim bar nov auto. Drugi proizvođači su mnogo skuplji pa mi je mnogo recimo da kupim neku Toyotu Verso na primer koja je idealna za mene. Dacia Dokker je isto lepo rešenje, ali je skuplje, mislim da ima samo dizel motore u putničkoj verziji, sviđa mi se što je komotan, visok, sa vratima koja se drugačije otvaraju. Novi auto mi je skuplje rešenje u startu, ali je na duže staze isplatljivije i pouzdanije, tj. kad krenem na duži put sigurniji sam da me auto neće ostaviti na putu. Da li trebam da gledam samo benzince, a da dizele izbegavam jer prelazim malu kilometražu plus održavanje dizela puno više košta.

– Primer 1: http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8219703/renault-scenic-15-dci-business (polovna auta od ovlašćenih auto kuća)

– Primer 2, 3: http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8271499/ford-focus-c-max-18t ili http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8271276/opel-zafira-automatik
(polovna auta od auto-placa koji uvozi iz Švajcarske sa navodnom garancijom na kilometražu i servisnom knjižicom)
– Primer 4: http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8406805/ford-focus-c-max-16-16v (polovan auto od fizičkog lica koji je kupljen nov u Srbiji)

– Primer 5, 6: http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8425446/mazda-5-7-sedista
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8429420/renault-kangoo-16-ace
– Primer 6: http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7967822/mercedes-benz-vaneo-17-cdi-automatik (slično ovome Vaneu kad bi imao 7 sedišta)

– Primer 7: http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7862370/renault-grand-scenic-15-dci-6b-7-sed
– Nije mi problem da platim da mi Vi pronađete auto kada se za to odlučim jer je za pronalaženje auta potrebno dosta iskustva i vremena koje ja nemam dovoljno, a i iskustvo i vreme košta. Naravno ako ste u mogućnosti zbog obaveza i vremena.

– Recimo da li je bolje da kupim novu Dačiju ili neki dobri polovnjak iz dobrog servisa kao što je Opel Komnenović ili HIT Auto. Da li da sačekam iduću godinu kada najavljuju pad cene polovnih vozila iz Nemačke zbog propisa o EURO6 vozilima ili sajamski popust za nova vozila u martu, aprilu.

Veliko poštovanje Vama za sav trud koji ulažete, želim Vam puno uspeha i sreće u poslu, a i privatnom životu i da još dugo radite na dobro Vaših čitalaca. Aleksandar Kocić.

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Kociću, hvala na poverenju i zanimljivim pitanjima. Morate znate da svi ti navedeni modeli koji imaju treći dodatni red sedišta, nude solidan komfor samo za malu decu, pri čemu, kad podignete treći red sedišta ostajete bez gepeka, odnosno ostaje vam jako malo mesta u prtljažniku. Takođe morate itekako voditi računa o maksimalno dozvoljenom opterećenju, pa tako ako imate sedam osoba u vozilu, ne možete da stavite i prtljag. Naravno ukoliko vam je bezbednost važna. Alternativa je kupovina mini busa, ili dva automobila.

Ko vas je to pogrešno informisao da će sledeće godine zbog novih propisa u Nemačkoj pasti cene polovnjaka? SAT Plus? Mirko Alvirović? Pa koliko puta ova redakcija, i ovaj urednik treba da objave nešto, što će se kasnije pokazati kao neistina, da bi ste prestali da im verujete?

Sigurno neće doći do pada cena. Troškovi uvoza ostaju isti, mogu samo da se povećaju, jer nemački brendovi odbijaju da izdaju CAC dokument, koji je dokaz da je auto proizveden u EU, tako da će nemački automobili biti samo skuplji, a ne jeftiniji.

Dobar polovanjak je onaj koji je dobro održavan, i koji je očuvan, odnosno automobil koji se u vožnji i servisu pokaže da je u dobrom stanju.

HIT Auto prodaje i uslužno neke automobile, tako da su im automobili u različitom stanju. Ali ne vraćaju kilometražu, i ne farbaju kola, tako da meni to puno znači, ne gubim vreme u utvrđivanju prave kilometraže, kao i kod PSC Komnenovića, koji takođe uvozi automobile.

Neki automobili su im u boljem stanju i jesu za preporuku, neki su i nešto lošiji, posebno u HIT Autu, odnosno Integra Motors.

Ja uvek preporučujem kupovinu novog automobila, posebno ako imate malu decu, i ako puno vozite, preko 20.000 km godišnje, onda je isplativije kupiti nov auto, jer su vam troškovi održavanja minimalni.

Dacia Duster je model, o koje sam puno pisao. On vredi toliko koliko i košta, ali ga ja nisam preporučivo. Zašto? Bezbednost mu je osrednja, samo 3 zvezdice na EuroNCAP kreš testu, i kočnice koje su daleko slabije od proseka klase.

Dacia Dokker je jedan solidan, veoma praktičan i dovoljno udoban automobil, koji je racionalnija kupovina od Dustera, jer ima bolje vozne osobine, i bolje koči.

Kvalitet i Dustera i Dokkera je prilično dobar, a posebno im je pouzdanost solidna. Naravno da su bolji izbor dizel motori kod oba modela, zbog relativno velike težine, pa je potrebno i više obrtnog momenta.

Napisali ste, citiram vas:

Ako kupim polovan auto do recimo 5, 6 hiljada eura moram biti spreman da u narednim godinama uložim 1.000 do 2.000 eura na održavanje. Posle 10 godina cena tog auta će biti možda 2 hiljade eura najviše i opet vozim polovan auto. S druge strane dobar polovnjak može isto tako da bude lepo rešenje slično kao i novo najjeftinije.

Mogu samo da vam potvrdim da ispravno razmišljate. I da ako pronađete dobar polovan auto, možete da prođete bez kvarova i naredne dve godine na primer, ali mnogo zavisi da li vaš polovni Opel održava PSC Komenović ili Autopromet, ili neki “pera” koji nema ni originalnu dijagnostiku (a nju imaju samo ovlašćeni servisi).  Istina mnogo ovlašćeni servisi u Srbiji nisu za preporuku.

OVO JE SAMO UVOD ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT GOSPODINU NA MEJL.

Volvo