Koji je bolji – Bora ili Focus?

Postovani gospodine Todorovicu, buraz se preselio u Beograd i ostavio mi je auto zato što živi u centru gdje parking mjesto može da dobije samo sa BG tablama pa da ne bi carinio svoj auto on ga je ostavio meni. sad imam dva auta i ne mogu da se odlučim koji da zadržim a koji da prodam.

Moj je Ford Focus 1,8 tdci 2003 godište. kod njega mi se svidja što je pravi vozački auto ali sam ga već malo razdrndao i volio bih da ga promijenim. burazova je VW Bora (tj Jetta za američko tržište) 2004 2.0 benzin/plin, automatik. svidja mi se njegova udobnost, oprema, to što je jako dobro očuvan (i buraz i prethodni vlasnik su ga pazili) i što je jeftin za održavanje ali mi puno smeta to što je previše mekano podešen. on odlično upija rupe ali u krivinama se ljulja tako da uvijek imam osjećaj da mi malo fali da sletim s puta. s obzirom da brzo vozim (ne ludački ali ipak brzo) to mi jako smeta i to mi je glavni razlog što bih radje zadržao Fokusa.

 

E sad, moje pitanje je da li se vješanje na džeti može podesit tako da bude kao kod fokusa ili bar približno tako? npr ugradio bih neke tvrdje amortizere i zamijenio opruge ali mi je majstor rekao da će to pomoći ali ne puno i da ni tada neće biti ni približno stabilan kao focus. predložio mi je sportske amortizere ali bih onda auto bio dosta spušten pa bi to uticalo na prakticnost (npr ne bi mogao da se popnem na ivičnjak). šta ti misliš kako da riješim taj problem i da li ima rješenja? P.S buraz će biti tvoja sledeća mušterija kad dobije drzavljanstvo. rekao sam mu za tebe i zainteresovan je da kupi neki manji gradski auto. Aleksandar
Odgovara Aleksandar Todorovic: Uvaženi gospodine Aleksandre, moguće je uraditi puno toga na vašem američkom VW-u, ako želite, moj majstor vam može pripremiti Boru i za trke, ako treba, i da bude sportski tvrda, ali će to da vas papreno košta.
Na stabilnost utiče mnogo faktora, i istina je da je ogibljenje američke verzije Jette/ Bore potpuno drugačije, čak je i upravljač drugačije podešen, uopšte nije isti automobil, čak je i motor drugačiji.
Naravno ako želite da vam preradimo ogibljenje, suludo je zadržati gas u tom automobilu, jer se dobro zna da gas uništava motor ako vozite auto do krajnjih granica, ne trpi na primer gas do poda, posebno ne kada je motor hladan. Auto jeste očuvan i verovatno ga možete voziti još dugo godina, posebno ako je mažen, i pažen.
Ali ako pogledate da vreme prolazi, i da nije samo cilj da se stigne do tačke B, bilo bi svrsihodnije da kupite auto koji će vas oduševljati sa svakom krivinom, sa nekim snažnijim motorom.
Na ivičnjake ćete teško moći ako vam spustimo vaš VW, ali nužno je da promeniti i felne, odnosno gume, odnosno da uzmete točkove većeg promera, kod VW-a uvek ima prostora za tako nešto.
Kad se sve sabere i oduzme, prepravke, profesionalne bi bile nekoliko puta skuplje od samog automobila. Tako da nema smisla od “babe praviti devojku”, jer to nikome nikada nije pošlo za rukom. Jer to je auto koji ima dosta godina, i bez obzira što je čuvan, može da vam napravi i neprijatna iznenađenja.
Volvo