Koji je najbolji SUV: Jeep Renegade, Santa Fe, X-Trail ili RAV-4?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, jako cenim vaše savete, a pošto neću da napravim grešku molim vas da mi napišete koji SUV je najbolji od navedenih! Takođe vas molim da mi,kao čovek čoveku,napišete tačan vaš predlog,koji od pomenutih modela odabrati,kao I kratko obrazloženje zašto baš taj? Nemam auto, pa se nadam se da vam je jasan razlog moje žurbe,a uzrok za istu je činjenica da sam tek sinoć “nabasao”na ovaj Vaš sajt. Vozio sam Vitaru 1996.god, sa dizel motorom. Nadam se da ćete razumeti. Vladan Lečić.

Testoviautomobila-RS-LOGO

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Lečiću, hvala vam na poverenju. Odgovor vam šaljem po želji do petka 20. Marta. Nisam siguran da ste imali prilike da provozate, testirate automobile koje želite da kupite, jer se mnogo razlikuju, I po ceni, I po veliličini. Jeep Renegade je mnogo manji automobil od Santa Fea, ili Nissan X-Trail. Jeep Renegade košta 18.990 € I njemu je glavni konkurent novi FIAT 500X, novi italijanski krosover.

Jeep Renegade nudi manje komfora, udobnosti, ali je napravljen mnogo kvalitetnije od modela kojeg je nasledio (Jeep Patriot). Proizvodi se u Italiji, u fabrici Melfiju, i razvijen je zajedno sa FIAT-om. Paleta motora za Jeep Renegade je veoma bogata, čak se nudi dvanaest različitih štedljivih kombinacija pogonskih agregata. To uključuje 1,4 MultiAir2 benzinski turbo sa 140 KS i Start & Stop sistemom sa pogonom preko prednjih točkova. Dostupan je sa ručnim menjačem (6 brzina) ili menjačem DDCT (sa dve suve spojke). Snažniji 1,4 MultiAir2 benzinski turbo sa 170 KS (Start & Stop), je uparen sa automatskim menjačem sa 9 stepeni prenosa i pristojnim 4×4 pogonom, koji je bolji od prenosa koji imate na vašoj Vitari. Naravno Jeep Renegade, ali posebno svi ostali navedeni modeli su mnogo kvalitetniji, udobniji, i bezbedniji od vašeg Suzukija.

Najslabiji 1,6 benzinski motor E-TorQ sa 110 KS i sistemom Start & Stop, ručnim menjačem sa 5 prenosa i pogonom preko prednjih točkova nudi slabije performanse od vašeg Suzukija, tako da ovaj motor preskočite!

Najbolji za vas je 1,6 MultiJet turbo dizelaš common-rail sa 120 KS i sistemom Start & Stop, ručnim menjačem sa 6 stepeni i prednjim pogonom. Snažniji Common Rail 2,0 litarski MultiJet II sa 140 KS (Start & Stop), ručnim menjačem sa 6 stepeni i 4×4 pogonom je za one zahtevnije vozače, koji žele i odlične performanse. MultiJet II dostupan je i u verziji sa 170 KS, automatskim menjačem sa 9 brzina i pogonom 4×4.

Jeep Renegade ima odličan automatik sa 9 brzina

Jeep Renegade donosi i prvi automatski menjač sa 9 brzina u svojoj klasi. On donosi brojne prednosti. To uključuje dinamičnost pri kretanju, glatki prenos momenta u svim uslovima vožnje, a najvažnije je što štedi motor. Ovaj novi elektronski kontrolisani automatski menjač ima mogućnost prebacivanja pogona u pokretu te opciju AutoStick ručnog menjanja brzina za bolje performanse i veći uživanje u vožnji.

ODGOVOR PROČITAJTE NA MOM DRUGOM PORTALU WWW.NAJBOLJIAUTO.COM, KLIKNITE DOLE NA LINK:

Pitajte A.Todorovića: Renegade Vs RAV-4 Vs Santa Fe Vs X-Trail

 

najbolji-_auto_logo

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.