Koji je najbolji SUV za 10.000 evra?

Pitanje:  Poštovani Aleksandre, želim da vas angažujem za pronalazak auta. Potreban mi je SUV 4×4 sa dobrim terenskim sposobnostima, koji ce biti korišćen najviše na otvorenom putu, zatim po planinskim putevima i makadamu, koji često znaju da budu blatnjavi i nepripustačni. Planira se i pravljenje porodice uskoro, tako da je bezbednost veoma bitna.

 

Pratim vas od kad sam krenuo kupovinu prvog auta 2019 godine. Tada sam kupio Fiat Brava za 3000e i nisam želeo da trošim više da vas angažujem za nalazak vozila i to me je u startu koštalo 800 evra za popravku i posle toga niz drugih problema. Tu grešku ne želim da pravim opet.

 

 

Kupovina automobila procedura – Preko A.Todorovića!

Поиск авто в Сербии

NAJBOLJIAUTO.COM: Sigurna kupovina polovnih automobila bez prevare

Prodajem vaš automobil!

Dizelaš je mnogo bolja kupovina od benzinca

Pitajte Aleksandra Todorovića

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Deca su ono najdivnije!

Nalazim automobile po vašoj želji

Iskustva: FIAT Croma

Da li da kupim C – Max ili Senic?

 

Planiran novac za auto je od 10.000 do 11000 evra, ali mogao bih i do 12000e da izdvojim ako je to bude bolja opcija.
Auto koji najviše odgovara mojim potrebama je Land Rover Freelander 2, dobre terenske sposobnosti, visok klirens i odlična bezbednost auta. .Znam da Land Roveri nisu pouzdani i da u toj klasi ima slicnih koji su pouzdaniji kao Nissan X-Trail koji sam i u vašim tekstovima video da preporučujete zbog dobrih off road sposobnosti. Isto i manje pouzdana ali sposobna Grand Vitara, ali ti modeli su imali 4 od 5 zvezdica na EURO NCAP testiranju. Za razliku od Freelandera koji je znatno bezbedniji, što je meni ipak mnogo bitnije. Gledao sam i RAV4 i ako ima 4 od 5 EURO NCAP zvezdica, američki IHSS je auto ocenio odlično i bila “top safety pick” u svojoj klasi 2009 godine, ali ipak mi ona deluje slabija za teren od ovih modela. Kakav je Mitsubishi Outlander?

 

Otvoren sam za preporuke i drugih modela, možda i nešto u klasi PATHFINDER-A, GRAND CHEROOKE-A, ako smatrate da je to bolja opcija. Registracija do 85 000din mi je u redu za plaćanje. Prednost dajem automatskom menjaču, ali nije presudno u odabiru. Jasno mi je da tražim nešto što je ređe na tržištu i da može duže trajati nalaženje, meni je do kraja juna potreban auto.
Srdačan pozdrav. Vladan Bojić.

Ime i prezime: Vladan Bojić
Mejl adresa: v#########@gmail.com
Telefon: 06468###
Kada planirate kupovinu?: Do kraja Juna
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 11000e
Šta trenutno vozite?: Lancia Delta 1.6 multijet, 2008. godiste
Između kojih se automobila dvoumite?: Freelander 2, X-Trail, Rav 4
Gde ste čuli za ovaj sajt?: google.com
Koliko kilometara godišnje prelazite?: 15000
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Bojiću, hvala na poverenju! Naveli ste mnogo SUV – ova, prvo ću vam odgovoriti šta od ovih modela mogu da vam nađem u ovom trenutku, i naravno preporučiću vam još tri SUV-a, dva koja se odlično snalaze van asfaltiranih puteva bolje od RAV-a 4, i jedan koji je najbolji na asfaltu, ali ipak je SUV i izvrsnog je kvaliteta, i ima još bolje vozne osobine.

Uvek je dobro odvojiti i novac sa strane kada se kupuje polovni auto. Naši očevi su znali da kažu, ako kupuješ kola za 4.000 evra odvojiš minimum još 1.000 evra za sređivanje! Kod SUV – ov je možda odvojiti 2.000 evra, jer su delovi za njih skuplji, a morate kupiti i specijalne gume za terenske uslove vožnje, jer obične gume su van asfaltiranih puteva pa da kupite najbolji SUV uglavnom neupotrebljive!

Od automobila koji ste naveli, ili bolje reći od SUV-ova, mislim da je Best buy Mitsubishi Outlander 2.0 DID, i da je on ujedno i zlatna sredina kada su u pitanju vozne karakteristike na asfaltu, i van asfalta, odnosno kada ocenjujemo koliko je efikasan 4 x 4 sistem koji imaju. Outlander ima blokadu centralnog diferencijala, tako da spada u malobrojnu grupu sposobnih, upotrebljivih i ozbiljnih SUV-ova.Malo bolji vozač može puno sa Outlanderom! Pogledajte video!:

Velika prednost Outlandera je dizel motor od 2.0 litra, vrlo štedljiv sa ogromnim maksimalnim obrtnim momentom, jeftin za održavanje, ponuda delova je dobra, i to je model koji relativno lako nalazi kupce, jer nudi mnogo, a košta relativno malo. Pravi japanski SUV, odlična finalna obrada, pouzdana elektronika i elektrika, a ima i mnogo bolji kvaliter limarije od Toyote RAV4 ali i od Land Rovera! Antikorozivna zaštita je dodatno unapređena kod restilozovanog Outlandera od kraja 2009.godine, koji je dodatno unapređen, postoje ozbiljne izmene na preko 100 pozicija! Sve što je mogao Mitsubishi je unapredio a najviše je unapredio ionako odlična kvalitet, o odličnu pouzdanost!

Možda je bolje da priznam, da ne mogu da budem 100% objektivan kada je Mitsubishi u pitanju, jer ja jako volim i cenim Pajero 3.2 DID, to je za mene sposoban, ozbiljan terenac koji može mnogo, a koji je udoban, siguran, upotrebljiv u svim uslovima, to je terenac koji bi ja kupiom i to iz bar 20 razloga!

Ali pustimo Pajero, vratimo se na Outlander, koji je SUV, ali jedan od najsposobnijih SUV-ova, što pokazuju i raznorazni testovi off-road vožnje, a što se nje tiče ja imam najviše poverenja u Jeep Wrangler, koji sam testirao po blatnjavim jako teškim terenima u šumi, između tesnih drovoreda (pored mene je sedeo test vozača Jeep-a, koji je insistirao da vozim kroz šumu, iako je meni to izgledalo nestvarno, nemoguće i prosto totalno ludo). Kad god sam mislio da ću završiti u nekom drvu, jer auto u velikom blatu stalno kliza, šeta, pleše, ali nekako nekim čudnom brzo se vrati na putanju, na krivine koje prolazite, prosto nisam mogao da kažem nema ja muda za tu vožnju, em me bilo malo sramota, me proradio neki srpski inat u meni. Pajero nisam imao prilike da vozim kroz šumu, gde ne postoje nikakvi putevi, ali sam ga vozio po dubukom snegu, i taj terenac je neustrašiv! Outlander nije za bacanje! Njegova blokada centralnog diferencijala znači puno, i ima ozbiljan prenos 4 x 4! Mnogo pomaže dizel motor sa velikim obrtnim momentom, koje ima na niskim obrtajima radilice.

Toyota RAV4 je korektan SUV, ali trenutno, ponuda u Beogradu je takva da mogu da pregledam, pogledam nekoliko benzinaca 2.0! To su stvarno pouzdani benzinski motori, dosta snažni, ali imaju par mana, upotrebljiv obrtni moment isporučuje tek na 4.000 obrtaja, na nižim obrtajima se guši, nemaju snage, premali obrtni moment se oseti kod većih uspona, imam utisak da se motor mnogo muči da pokrene sva četiri točka, mnogo bi bilo bolje da ima neki 2.5 ili 3.0 benzinac. Ovde pišem i poredim SUV – ove koji se prodaju u maju 2023.godine, za oko 10.000 evra, a na tržištu Beograda, i 40 km oko Beograda. Da budem krajnje precizan. Što se tiče modela X – Trail koji ja jako cenim, njihova ponuda je baš bedna. Limarija kod Toyote je mnogo lošija, slabija nego kod Outlandera.

Mitsubishi je bezbedniji, ali ne samo to, nudi više stabilnosti , i na asfaltu, i na blatu, i na snegu, a pogledajte i rezultate kreš testa, samo malo pažjivije. Uvek napominjem auto koji ima 4 zvezdice na kreš testu može nuditi mnogo manje bezbednosti od drugog modela sa isto 4 zvezdice, jer nikada nije svaka četvorla ista! Jer Outlander ima ukupno maksimalna 32 poena, a recimo Grand Vitara 30 poena! Ako pogledate razliku u poenima stavku po stavku testa, vidite da je razlika u korist Mitsubishija čak 4 poena u odnosu na Suzuki.

Ako ignorišemo test prema pešacima, jer vama nije najbitnije da li će pešak koji vam je istrčao na kola preživeti ili ne (naravno da vam jeste bitno) pogledajte rezultate, kod Suzukija je zaštita femura (butne kosti i mišića) tek marginalna (trojka – braon boja), a kod Mitsubishija je četvorka, odnosno adekvatna zaštita – žuta boja!

Deca su nesigurna u Suzukiju, jer je dobio samo 27 poena za njihovu zaštitu Mitsubishi ima 35 poena za zaštitu onoga što nam je najvrednija. Ako ste otac, ako imate porodicu mislite na ovo, a ne kada se nedaj bože desi udes i ono najgore. RAV4 je dobio 3 zvezdice na kreš testu, jer mu se airbagovi kasno otvaraju, ali im je EuroNCAP dozvolio da to reše, pa su ponovili test i onda su tek dobili 4 zvezdice. Ali to ljubitelji i vlasnice Toyota vole da gurnu pod tepih! Ali je kod Toyote zaštite decu vrlo dobra dobila je čak 39 poena, tako da su šanse da ona prežive dobre (naravno ako ste montirali pravilno auto sedišta, i ako ste odabrali kvalitetna auto sedišta!).

Mitsubishi nije mnogo samo mnogo bezbedniji, nego ima i dizel motor koji može da pređe 600.000 km bez problema, a benzinci kod Toyote počnu da troše puno ulja na 350.000, 400.000 km što nikako nije mala kilometraža za jednog benzinca, ali ti motori su imali jako težak posao jer konstatno pokreću sva četiri točka. Znajte da je u krivinama Outlander neuporedivo stabilniji, RAV4 je tu često i opasan, ne možete ga voziti kao putnički automobili, kao recimo vašu Deltu! Evo kako se Outlander ponaša  u dubokom blatu, nije igračka, ali ipak traži bar malo boljeg vozača:

Znam da ste navikli na dizel motor, koji ima tek 120 KS, ali ima solidno veliki maksimalni obrtni moment, veći nego Toyotin benzinski motor od 2.0 lita, koji se muči sa mnogo većom masom i pogonom 4 x 4. I još Mitsubishi košta manje od Toyote, i jeftiniji je za održavanje. Mitsubihi ima bolju zvučnu izolaciju, udobnija sedišta, udobnije ogibljenje, pozadi se sedi mnogo opušteniji, udobnije, bezbednost je bolja, manje vas umara na putu, ima efikasniji farove. Ali ako se vama Mitsubishi ne dopada, tražim vam samo Toyotu, ali i Suzuki, njegova ponuda je sasvim solidno i mogu da vam nađem Grand Vitaru. Outlande se jako lepo vozi po snegu, SUV za poigravanje, pogledajte: ?

Ja Suzuki nikada ne bi kupio, niti sam bilo kome preporučio Grand Vitaru, ali ako ste vi zaljubljeni u taj model,  naći ću vam najbolji primerak koji vi želite, iako je to SUV sa naslabijim kvalitetom, i SUV koji od pobrojanih nudi najmanje bezbednosti.

Nadam se da nećete ići na teške off – road izazove, i da shvatate da SUV – ovi ipak nisu pravi terenci. Možda je najbolji Mercedes G klase, ali koliko on košta? Outlander često preporučujem, i svi klijenti kojima sam našao ovaj model su prezadovoljni. Kupci Toyote RAV4 kojima sam nalazio najbolje moguće primerke, su nezadovoljni ili vrlo nezadovoljni. Imali su pucanje bloka motora (dizel D – 4D, vozio je vlasnik 40 dana sa upaljenim cheg enginom, mi mu nudili istog dana da ga primimo preko reda – nije hteo da dođe). Sve kupce Toyote, sam savetovao da je mnogo kvalitetniji Mitsubishi i da im tražim Outlander sa dizel motorom 2.0. Svi su se držali Toyote. Grand Vitara je ubedljivo najnepouzdaniji SUV, prilično lošeg kvaliteta, niti sam je nekom preporučio, niti sam nekog unesrećio sa ovim japancem, ali ako insistirate na ovom modelu, pogledaću sve Grand Vitare koje mogu, kad vam otkaže 4 x 4 prenos, menjač, ili motor, ja onda mogu samo da vam napomenem da sam vam preporučicao Mitsubishi koji nije samo pouzdaniji, nego je i mnogo bezbedniji!

 •  OVO JE SAMO UVODNI DEO ODGOVORA. OSTALE PREPORUKE MODELA POSLAO SAM GOSPODINU NA E MAIL. SHVATITE DA JE BEZ NJEGOVE DOZVOLE NE MOGU, A NIJE NI KOREKTNO DA OBJAVIM KOMLETAN ODGOVOR, koji je on platio 6.000 dinara.

Kupovina automobila preko urednika Todorovića – Procedura: 

 

 • 1) Pročitajte prvo tekst šta nudim, kako tražim i proveram automobile za vas (Kliknite ovde)
 • 2) Nakon toga uplaćujete 4.000 dinara ako želite da se čujemo telefonom, ili 4.500 dinara ako želite odgovore i ponudu za traženje automobila preko e – maila. RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka Aleksandar Todorović, Beograd.
 • 3) Potom šaljete detaljno pitanje na sajt testoviautomobila.rs rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića (kliknite ovde).
 • 4) Dobijate odgovor za manje od 24h, kao i ponudu za traženje automobila. Ako vam cena odgovara, novac uplaćujete na gore navedeni račun. Tražim modele koje ste vi naveli, koji se vama dopadaju, ili automobile koje se najmanje kvare, koji su najbezbedniji koje vam preporuči glavni urednik Aleksandar Todorović. Za modele koje ja preporučujem, cena traženja je 300 evra, za automobile koji koštaju do 6.000 evra, jer su to pouzdani i neproblematični automobili, čija je ponuda na tržištu dobra.
 • 5) Krećemo sa traženjem polovnjaka za vas – u proseku je potrebno 3 do 5 dana, da pogledamo sve što je za gledanje, a najbolji primerak, prebacujemo u servis na detaljnu kontrolu  i pregled.
 • 6) Najbolji automobil rezervišemo za vas, tako šta ga kaparišemo, dakle platimo vlasniku ili češće auto placu da auto čuva narednih nekoliko dana (koliko vam je potrebno da dođete u Beograd, na plac, ili kod notara, ako je u pitanju fizičko lice)
 • 7) Dobijate na Viber detaljne slike pregleda automobila, sa svim eventualnim manama, ogrebotinama, i tačnim iznosima koliko koštaju dodatna ulaganja ako ih ima (koja su dosta niža od drugih lošijih automobila koje smo gledali za vas) i tačnu cenu velikog i malog servisa sa rukama (koji varira od 300 do oko 500 evra). Veliki servis ne morate da radite ako ne želite. A možete i kod svog majstora, ako u njega imate više poverenja (ali ostaje nejasno zašto vam onda on nije tražio auto).
 • 8) Dolazite na auto plac, ili kod notara, ako je prodavac fizičko lice (zbog sve slabije ponude na placevima, gledam i registrovane automobile). Ja ću vas naravno dočekati na auto placu, ili kod notara, i tu sam za vas i pored vas narednih sat vremena. Pogledate, proverite auto, možete da povedete i svog mehaničara (ali onda se opet postavlja pitanje zašto njega niste angažovali). Ako je onako kako sam opisao, i ako je stanje isto kao na slikama koje sam vam poslao (slikam svako oštećenje) kupujete, plaćate auto,  u evrima, vlasniku auto placa, odnosno prodavcu ako je u pitanju fizičko lice – nakon overe kod notara.
 • 9) Nakon toga vozite auto kod mog mehaničara na veliki i mali servis, eventualnu zamenu pločica, možda diskova ili recimo stabilizatora, ako želite, ako mislite da servis nije potreban ili nećete da ga radite vaš izbor i pravo.
 • 10) Ako ste kupili auto na auto placu, mogu vam organizovati da se odradi tehnički pregled, ako ste iz Beograda, do kraja dana
 • 11) Ako ste iz Beograda, mogu vam preko agencije (ona to naplaćuje 3.000 dinara) organizovati da umesto vas odu do MUP-a i izvade vam tablice i saobraćajnu dozvolu.
 • 12) Ako niste iz Beograda, a kupili ste auto na placu, idete taksijem do agencije koja izdaje probne tablice, vratite se do placa, stavljate probne tablice  i vozite auto ako želite do mog mehaničara na veliki i mali servis. Ako ne želite veliki servis ne morate da ga radite, vaš auto, vaš izbor, vaša odluka. Ja veliki servis itekako preporučujem, prvo jer ste mirni narednih 5 godina, drugo jer sprečavate tako da dođe do pucanja zupčastog kaiša ili istezanja lanca (često se desi na lanac NE mora da se menja – pa kod automobila sa lancem, radimo samo mali servis, možda zamenu pločica na primer), i na taj način sačuvate motor od havarije. Popravka motora ako pukne kaiš može koštati preko 3.000 evra, zato mislim da vam se rizik ne isplati. Kola dugo stoje na placu, i pitanje je koliko je kaiš izgubio elastičnost.
 • 13) Imate besplatne kontrole (ne i besplatne popravke) na 4 odnosno 6 meseci kod mojih mehaničara u prvih godinu dana (plaćam ih ja)
 • 14) Imate gratis pomoć oko prodaje automobila koji ste kupili preko mena, kada rešite. Oglašavam vaš auto na mojim sajtovima i facebook stranicama Testovi Automobila Srbija i Najboljiauto.
 • 15) Za narednu kupovinu imate popust od 30%. To važi i za članove vaše šire porodice.

 

 

 

 

ZA PRENOS VLASNIŠTVA POLOVNOG AUTOMOBILA SA PRODAVCA NA KUPCA POTREBNO JE SLEDEĆE :

1. Uraditi kupoprodajni ugovor.
2. Podneti poresku prijavu i platiti porez u Poreskoj upravi na opštini prebivališta prodavca.
3. Promeniti saobraćajnu dozvolu (a ukoliko je drugo registarsko područje) i tablice u MUP-u.

1. KOD JAVNOG BELEŽNIKA

Da i uradili kupoprodajni ugovor ili ugovor o poklonu potrebno je da prisustvuje i kupac i prodavca sa važećim ličnim kartama i saobraćajnom dozvolom. Ukoliko ste kupili vozilo od lica koje ima ovlašćenje od prodavca da u njegovo ime može da izvrši prodaju vozila, onda prisustvo prodavca nije potrebno, nego ovlašćeno lice sa svojom ličnom kartom i original ovlašćenjem koje obavezno mora da ima delovodni pečat sa brojem pod kojim je taj ugovor zaveden isključivo kod javnog beležnika.  Ali ja vam preporučujem da ne kupujete vozilo od prodavca koji nije vlasnik tog automobila, a razloga ima mnogo. Postoji mogućnost da se ugovor overi i parcijalno u razlićtim gradovima i u različito vreme, recimo prodavac overi svoj potpis u Nišu, kupac overi svoj potpis u Kraguejvcu, ali kada onda dati, primiti novac? Izbegnite ipak ovaj način kupovine! 

 

 

2. PORESKA UPRAVA

Nakon što potpišete kupoprodajni ugovor, znajte da imate rok za plaćanje poreza na prenos apsolutnih prava 15 dana. Ako je vozilo sa drugog registarskog područja od opštine na kojoj je prodavac, moraju se odjaviti tablice u mestu izdavanja registarskih tablica i tu platiti porez. Visinu poreza možete videti na poratalu E uprave,  Drugačije je kada je  PRODAVAC PRAVNO LICE I OBVEZNIK PDV-a).

 

– Online na e upravi dobijate tačan iznos poreza.
– Potrebno je 2 overena primerka kupoprodajnog ugovora dostaviti poreskoj upravi. Takođe Poreska uprava izdaje potvrdu o plaćenom porezu nakon uplate i to po protoku od 2 do 5 dana u zavisnosti od opštine.
– Ako se registarsko područje novog vlasnika razlikuje od registarskog prodručja prodavca, kupac nakon overe može sam da  odjavi vozilo, i  da izvrši promenu vlasništva u svojoj Policijskoj Upravi.

3. MUP

Nakon odjave vozila (ako je ona bila potrebna), neophodno je izvršiti promenu vlasnika motornog vozila u nadležnoj Policijskoj Upravi. Ako je do isteka registracije vozila ostalo više od mesec dana, da biste dobili saobraćajnu dozvolu na ime kupca, potrebno je:
– Poništena stara saobraćajna dozvola (poništena saobraćajna dozvola je probušena od strane službenika u Policijskoj upravi i naravno taj podatak eidentiran u IT sistemu MUP-a gde je vozilo odjavljeno)

kupoprodajni ugovor  sa potvrdom o plaćenom porezu u nadležnoj poreskoj upravi

– lična karta
– stara polisa
– uplata za administrativnu taksu za novu saobraćajnu dozvolu.

 

 • Kupovina na autoplacu je jednostavnija i svu potrebnu dokumentaciju ćete uglavnom dobijati od prodavca

 

 

Odlična FIAT Croma 1.8 Benzinac na prodaju!!!

Euro 6 automobili za 4.500 evra

Svećice – kad se menjaju?

Pitajte Aleksandra Todorovića – Uštedite novac!

 

 

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Poštovani gospodine Todoroviću,

Pre dve nedelje sam kupio Peugeot 308 koji ste mi našli.  Kupovina automobila preko vas je za mene jedno novo i drugačije iskustvo. Čitao sam vas godinama, i kada sam konačno skupio dovoljno novca, definitivno sam rešio da mi vi preporučite i nađete odgovarajući automobil. Muka mi je raznoranih prevaranata, i ne želim da kupim sumnjiv auto. Imao sam prilike konačno da doživim i vidim kako taj proces funkcioniše i hteo sam da sa Vama i čitaocima podelim to iskustvo, jer verujem da se mnogi potencijalni kupci lome da li da vas angažuju ili ne, sumnjičavi su prema internetu, i vole da biraju boju, opremu, i imaju hronični nedostatak poverenja. Svima predlažem da odvoje par meseci, pa i godinu dana, da zaprate objave urednika Todorovića na njegovim facebook stranicama Testovi Automobila Srbija i Najbolji Auto, i da se uvere na koji način piše, deli savete, komunicira sa čitaocima. To je čovek kome je cilj da se prevarantima stane na rep, i novinar koji je meni, ali i mojim prijateljima svojim tekstovima razjasnio mnogo toga. Usluga košta, ali meni je Todorović uštedeo mnogo vremena, natezanja sa prodavcima, majstorima. Posle pet dana nestrpljivog iščekivanja, dobio sam slike, sve specifikacije najboljeg automobila koji je našao za mene. Dobio sam auto u boji koja mi nije omiljena, ali evo vozim taj auto par nedelja, sve funkcioniše besprekorno, ja sam prosto prezadovoljan!
Zašto sam nekom drugom prepustio odabir auta, a ne samom sebi?
Kao i svaki prosečan Srbin, volim lep izgled auta, komfor… Još i ako on podiže društveni status, apsolutno onda znam šta bih birao. Ali pošto sam svoj prvi auto imao Renault, odlučio sam se da se još malo zadržim na ovo, brendu jer mi pruža udobnost a i imali su dobre benzince. Barem sam ja dobrog našao. Samo što taj auto sada ima 20 godina. Moj prvi odabir je bio Renault Megane 1.6 benzinac, godišta negde oko 2010, jer mlađi nisam mogao da nađem. Korona i ratovi su poremetili sve, tako da je odabir auta sada mnogo teži nego što je bio.
Nisam uspeo da nađem model koji mi odgovara jer to što sam tražio, brzo se prodalo. Kad sam krenuo da tražim alternativu, vidim da ta podela na benzinac/dizelaš nije uopšte više tako jednostavna. Ovi novi turbo-benzinci su jednako složeni i ništa jeftiniji za popravku od dizelaša. Vozio sam benzinca sa mišlju da su popravke jeftinije a sada pojma nemam šta je jeftinije.
E onda kad ne može kako ja hoću, sad ću iz inata da uzmem za te pare nekog matorog BMW-a ili Audija i obavezno limuzinu sa puno opreme i sebi oči povadim posle šta sam uradio. Naravno postoji velika verovatnoća da je taj auto dušu ispustio i da od tog auta više nikad ne bih napravio POUZDAN AUTO.
U stvari to me je nateralo da razmišljam. Šta ako sad uložim sav ovaj novac u tako neki auto i on se ispostavi kao kompletan promašaj? Pokvari se dok sam ja vlasnik, i sad ne mogu ni da ga prodam za te pare a još i treba da ga popravim. A ja podigao keš kredit. I sad ostajem sa kršem od auta koji jedva mogu da prodam a za pare koje mi ostanu od prodaje mogu samo skuter da kupim. A rata kredita ide još 6 godina.
 6 GODINA KREDITNOG ROPSTVA da bih ja uživao jedva mesec dana u svom superiornom statusu neke kao face u gradu. Neće ovo ići. Ja ne mogu da se odrekem pogodnosti auta. Da stižem od tačke A do tačke B kad god želim i da ne mislim da li ću stići. Ja moram da stignem tamo gde želim. To je potreba i život 21. veka. Kakav god da je auto. Ma i da je najružniji, ipak meni treba da on ide, da se vozi…
Moj izbor je definitivno Aleksandar Todorović

Čovek radi već dugo vremena. Ima bezbroj tekstova na internetu. Ja sam lično za njega čuo pre 7-8 godina. I još tad sam sebi rekao da bih ga mogao angažovati kad skupim para za neki ozbiljniji auto. Evo sad prilike. Ne znam šta više mogu da izgubim. Čovek kaže pouzdanost i bezbednost na prvom mestu! Apsolutno se slažem.

Ono što sve kupce zanima je taj prvi kontakt. Što sad ja njemu da platim a ne znam ni šta ću dobiti? Pa isto je i kad odeš kod doktora prvi put. Danas više ni ne znaš da li je to možda mesar sa one strane koji je samo kupio diplomu. Mislim neko poverenje mora da postoji. Ili imate poverenje ili ga nemate.

Znači ako je neko napisao stotine tekstova o automobilima a ja nijedan u životu, ja ne znam zašto bih ja bio bolji u odabiru auta od čoveka koji se bavi ovim u kontinuitetu? Znači ja sam odlučio da ipak verujem više gospodinu Todoroviću nego sebi. Zato sam uplatio 6000 dinara jer čovek ne zna jesam li ja ozbiljan ili nisam. Njemu pišu desetine ljudi dnevno. On čovek živi od toga. A 50 evra naspram uloženih 7000 evra nije ništa. U prvom mejlu sam gledao da budem što kraći i konkretniji. Vozio sam to i to, želeo bih to i to. Imam budžet toliko. Auto mi treba jer za to i to jer prelazim toliko i toliko godišnje.

Mislim da gospodin Aleksandar Todorović iz tih informacija izvuče jako dobro vaše potrebe i stil života. Mislim da je sjajan u proceni toga šta Vama treba. Samo treba rešiti to sa samim sobom. Ili hoću da mi neko drugi traži auto ili neću. Ne razumem odluku da mu platim 6.000 din ili čak 18.000 dinara a da nisam spreman da prihvatim činjenicu da je taj moj auto iz snova, ta prelepa školjka iz spolja zapravo jedna kršina iznutra koja će me zakopati za dugi niz godina… Znači trenutak kada mi se saopšti ta ružna istina, ja odustajem i odlazim nezadovoljan a samim tim i gospodin Todorović ostaje nezadovoljan jer Vam nije pomogao a niste ni Vi sami sebi pomogli. I potpuno mi je jasno zašto u svim njegovim tekstovima stoji ili imate poverenje i dajte mi odrešene ruke da Vam nađem auto ili nemate poverenje i bolje ne ulazite u ceo ovaj proces jer se neće završiti nikako dobro.

Ja sam popodne uplatio iznos koji se vezuje za moje pitanje i dobio odgovor veoma brzo. Gospodin Todorović je prihvatio da mi pomogne u pronalaženju auta i rekao svoje uslove.

PRVI PAKET: Imam opciju da dobijem savete i da sam tražim auto.

DRUGI PAKET: Imam opciju da njemu prepustim da mi nađe auto. A to znači da ću dobiti u izboru bar tri automobila koja su na tržištu dostupna i ispunjavaju kriterijum pouzdanosti i bezbednosti koji gospodin Todorović drži kao osnovni.

TREĆI PAKET: Imam opciju da doplatim taj drugi paket i da tražim isključivo model koji ja želim. Ova treća opcija za koju se odluči oko 70% ljudi mi je apsurd. To Vam je kao da ja platim čoveku da mi dojavi rezultate utakmice. Na primer platiću čoveku dojavu za utakmicu Francuska – Argentina. Ali kad mi on bude rekao da će Argentina pobediti i da uplatim komotno pare na pobedu Argentine, ja kažem ne. Neću tako. To se meni ne sviđa. Ja volim kad Francuzi pobede. Ja hoću da Vam platim da Vi meni kažete da će Francuska pobediti (iako se to na primer verovatno neće desiti). Znači Vi hoćete da platite stručnjaka da Vam nađe dobar auto koji ste Vi odabrali da ne bude nikad dobar. Eto… Nemam šta da kažem dalje…

Ja sam u sebi prelomio i u roku od tri sata od prve uplate od 6.000 dinara, ja sam gospodinu Todoroviću uplatio ceo iznos koliko košta DRUGI PAKET usluge. Odmah sam odlučio da idem sada do kraja sa ovim. Siguran sam da će mi pronaći auto koji je dobar. Ako je baš toliko ružan, voziću ga kratko pa ću ga prodati. Barem je dovoljno ispravan da se može prodati. Bio sam siguran da ću dobiti poprilično ispravan auto, a za ostatak jednostavno moram verovati čoveku koga sam sam birao. Ja sam njega birao. Znači niko meni nije iznudio pare. Ako sam ja birao onda ću ovo sprovesti do kraja. Znači želim uži izbor najboljih polovnih automobila u Srbiji koji zadovoljavaju neke osnovne kriterijume pouzdanosti u budžetu koji imam. Moja jedina želja je bila komfor. Eto. Ako već ne mogu da biram koji je to model auta, želim da ima komfor, udobnost na kakvu sam navikao.

Peugeot 308

Kao što gospodin Todorović kaže, kod Golfa se plaća ime. Golf 6 je bio nekako moj prvi izbor. I bilo ga je u ponudi ali mi ne pruža svaki Golf tu udobnost i komfor koji sam tražio. Nemaju svi naslon za ruku koji sam ja tražio.  Plus na to sve je skuplji samo zato što je popularniji. A i udobnost francuza je već dugo poznata. Definitivno je preporuka da idemo na francuza. Pežo 308 nisam nikada imao prilike da vozim. Čak nikada nisam vozio ni jedan Pežo osim nekog službenog pikapa na kratko vreme. Ali nikada nisam vozio neki porodični auto marke Pežo. I logično je da ga možda i ne bih birao čak ni među prva tri auta. Opet bih odlutao na stariji raskošniji auto nego na njega. I pogrešio bih.

Upravo sam prešao oko 400 kilometara sa ovim Pežoom 308. Svidela mi se ta utegnuta unutrašnjost. To je sve čvrsto. Ona plastika ne škripi nigde. Sve je uklopljeno kako treba. Jako lep materijal unutrašnosti. Udobna sedišta. Jako pregledan auto. Imam čak i panorama staklo. Odlična je vidljivost iz auta. To mi se jako sviđa. Gospodin Todorović me je pitao za kvačilo, da li je meko. Sedeo sam na parkingu a auto još uvek nije bio skroz ugrejan. Mislio sam da je tvrđe od mog Renoa, međutim pogrešio sam. Izuzetno meko kvačilo. Samo je trebalo malo da se krene u vožnju sa autom i sve je nekako postalo meko i udobno. Nivo izolacije je sjajan. Ja sam često na otvorenom putu imao prilike da čujem udarce guma preko rupa i neravnina. Sad kod 308-ice ne čujem ni da li sam pokupio neku rupu. Zaista dobra izolacija. Među najboljima koje sam imao prilike da vidim, to jest čujem. Jedan opšti utisak je da me je osvojio. Brzo sam se jako navikao na njega. Oprema u autu je sjajna. Dobio sam model sa možda 90% opreme koju taj model pruža. Dobio sam i parking senzore koji mi nisu bili prioritet. A naravno da sam ih želeo. Bio sam spreman da se odreknem tempomata ali sam i to dobio. Jako mi se sviđa retrovizor koji ima antirefleksiju. Jednostavno auto me je kupio komforom i udobnošću.

Definitivno dobar izbor. Izbor kakav ja sam ne bih napravio, a ipak sam se odlučio na njega. A i logično da ne bih, kad ga nikada pre toga nisam vozio. Zato nekad treba slušati savete iskusnijih.

Za kraj

Ovaj način poslovanja gde ja moram da verujem čoveku koga nisam nikada upoznao uživo, i da on posle veruje meni da ću se ja pojaviti kada on kapariše auto koji sam ja pristao da kupim, ne može opstati bez poverenja. I ja se nekad čudim kako je gospodin Todorović uspeo sve ove godine da posluje sa našim mentalitetom ljudi.

Kada sam prvi put uplatio ceo iznos pomislio sam: „Da li to znači da ću sad dobiti šleper sa prikolicom?“ Pošto tražimo najbolji auto, a ono se pojavio izuzetno pouzdan kombi hladnjača i jako pouzdan šleper sa prikolicom. Malo se šalim ali tako čovek danas razmišlja. Naravno da se ne traže vozila koja nisu u segmentu koji tražite. Mislim da je gospodin Todorović jako dobro razumeo moje zahteve. Tražio sam hečbek ili limuzinu. Nisam hteo karavan, niti šleper sa prikolicom i on mi to nikada nije ni nudio. Jednostavno je kroz moje poruke shvatio moj posao, moje potrebe, moje kretanje autom, porodični status koji je jako važan.  Važno je da li imate porodicu ili je planirate. Ta porodica mora biti bezbedna a auto pouzdan što je više moguće.

 

Znači ja sam bio najviše za varijantu hečbeka i to sam odmah i dobio. Sve varijante su bile u tom segmentu. Svaki dinar je bio isplaniran. Znači do te mere smo dobro isplanirali kupovinu da sam potrošio tačno koliko sam planirao, računajući put do Beograda, mali i veliki servis i cenu vozila.

U roku od tri dana sam imao auto za kupovinu. Dalje ne moram da Vam pričam. Sve sam već rekao. Samo mogu da se zahvalim gospodinu Todoroviću na odabiru auta. Mislim da sam ovim odabirom sačuvao novac. Svakako da će polovan auto uvek tražiti neko ulaganje ali sam rizik smanjio na minimum.

Na kraju je zaključak da me je cena ove usluge koštala oko 7% od vrednosti auta, što u poslovnom svetu uopšte nije velik procenat. Da Vi dobijete uslugu konsultacije i na kraju realizacije za manje od 10% cene je po mom mišljenju sasvim korektno, čak i povoljno. Pogledajte samo usluge agencija koje kupuju i prodaju stanove ili sajtovi na internetu preko kojih se vrši prodaja usluga. Sve te ptovizije idu u tim granicama a negde čak i mnogo skluplje. Znam ljude koji su kupovali automobile u vrednosti od 6.000 evra i već prvog meseca imali havarije od 2.000 evra. To je čak 30% štete. Bačene pare, stres… Možda sam ja lud što sam dao pare da bi mi drugi odredio šta ću voziti, ali ja sam svoju misliju ispunio. Ja se pred same praznike vozim bez puno brige od tačke A do tačke B. Dostupan sam svima i mogu da stignem gde god želim a to je ono što sam tražio i to sam i dobio. Znači moja preporuka je stavite sve na papir i recite sebi koji su zaista Vaši kriterijumi i šta Vi zaista želite od tog auta. Da li želite auto u garaži i da ga provozate samo po selu i da koke padaju na kolena ili želite auto da ide i ide i ide dokle god Vam ne dosadi a on ide ide i ide…? Veliki imali servis je odradio Todorovićev mehaničar Vukašin, i sada sam bezbrižan. Nije mi bilo isplativo da jurim nekog majstora, ionako u majstore koje znam nemam dovoljno poverenja, a ovlašćeni servis Peugeota nije za moj džep. 

Hvala gospodine Todoroviću na uspešnoj saradnji i daj Bože još budućih saradnji. Srećni praznici i želim Vam pre svega bezbedno putovanje a na kraju i fantastičnu udobnost.

Srdačan pozdrav

Bojan Tokić

 

 

Najbolje polovne automobile tražim za vas

Uštedite novac, izbegnite loše automobile, iskorististite besplatne preporuke modela ako me angažujete! Kupovina automobila je druga najveća investicija nakon kupovine nekretnine. Šansa da kupite polovan auto sa skrivenim manama, koje će vas kasnije, a vrlo brzo koštatiti više od samog automobila je izvesna. Zašto da rizikujete? Zašto da sami donosite odluku? Da li je mudro da kupujete auto na “oko”? Svesni ste da vaš prijatelj koji vam pomaže oko izbora, kupovine automobila ima znanja koliko i vi? Da li je to dovoljno da uložiti sav svoj novac u neproveren polovni auto? Da li ste svesni da originalna kilometraža nikako ne garantuje da je motor dobar? Preko 20 godina postoji rubrika Pitajte Aleksandra Todorovića, i jednako toliko dugo proveravam automobile na placevima širom Beograda. Obezbeđen vam je servis kod mojih majstora i besplatni pregledi na 4 meseca u prvih godinu dana. Besplatnu pomoć imate oko prodaje automobila koji vam nađem. Trudnice, porodice sa malom decom imaju posebnu prednost! 

Piše: Urednik Aleksandar Todorović

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

Tražim najbolji polovnjak za vas!

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

 

 

 

 

Kupovina automobila procedura – Preko A.Todorovića!

NAJBOLJIAUTO.COM: Sigurna kupovina polovnih automobila bez prevare

Prodajem vaš automobil!

Dizelaš je mnogo bolja kupovina od benzinca

Pitajte Aleksandra Todorovića

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Deca su ono najdivnije!

Nalazim automobile po vašoj želji

Iskustva: FIAT Croma

Da li da kupim C – Max ili Senic?

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

Volvo