Koliko je Audi A3 bolji od Astre H?

Pitanje: Poštovanje Aleksandre, Dobio sam ponudu da menjam Astru H 1.7 CDTI 2007 godište, za Audi A3 TDI quatro troje vrata 2006 godište.

Po vašoj proceni koliko bi trebao da doplatim, a da ni jedna strana ne bude oštećena.. Oba automobila su u jednako dobrom stanju i registrovana kod nas. Srdačan pozdrav, Nikola.

TESTIRALI SMO: Audi A3 Limousine 1.6 TDI

Evo zašto ugradnja gasa nije dobra

Testoviautomobila-RS-LOGO

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštvani g.Nikola, ako sam vas dobro razumeo, vi želite da mlađu Opel Astru H sa Isuzuovim motorom 1.7 CDTI, koji je veoma pouzdan, i koji jako retko ima problema sa plivajućim zamajcem, zamenite za automobil koji je nebezbdan, odnosno koji nudi jako lošu zaštitu za noge prilikom sudara, i osrednju zaštitu za grudi? Vi želite još da doplatite novac za to “zadovoljstvo”, pri tome menjate mlađi automobil za stariji, koji osim više godina, ima i više kilometara iza sebe?

Audi A3 2.0 TDI od 140 KS ima bolje performanse od Astre H 1.7 CDTI, ali ide i ona 190 km/h, i stiže do stotke za 11,5 sekundi? Da li je to loše? Naravno da je Audi A3 brži, ali bez Quatto pogona, ovaj model nije čak ni stabilniji od Opela! Pogon 4 x 4 troši dodatnih 1,0 litara goriva na 100 km pređenog puta.

Odnosno vi želite da automobil, Astru H, koja je komfornija, prostranija, mnogo bezbednija, zamenite za stariji Audi A3 koji više troši? VW-ov motor 2.0 TDI, posebno one snažnije verzije (niste naveli koja snaga motora je u pitanju), ima probleme sa plivajućum zamajcem, pumpom, diznama, i skuplji je za održavanje od japanskog motora.

Jeste da 140 KS daje Audiju A3 dovoljno snage, i mnogo obrtnog momenta (320 Nm), i tačno je da ja prosto obožavam Quattro pogon, koji je jedan od najboljih na svetu (samo Subaru ima bolji 4 x 4 prenos), čak i je potrošnja od oko 8,0 – 8,5 litara sasvim prihvatljiva.


audi-a3-nebezbedan

Snažan motor u slaboj karoseriji, dodatno znači još više rizika, i manje šanseda da preživite, i ostanete među nama. Ako već volite, želite Audi, odložite kupovinu, doplatite za neuporedivo bolji Audi A3, aktuelni A3, koji se proizvodi od 2012.godine, on je neuporedivo bezbedniji, udobniji, dinamičniji, i stabilniji.

Naravno, da preporučujem kupovinu verzije sa Quattro pogonom, jer je samo takav Audi pravi Audi! I samo takav Audi je nešto nedostižno za BMW ili Mercedes.

astra-h-kres-t

Da li i dalje želite da doplatite za stariji Audi A3? Ako ste već tako široke ruke, donirajte novac deci oboleloj od raka, na primer, pošto ova država ne brine o njima.

Niste naveli da li su ovi automobili održavani u ovlašćenom servisu. Niste naveli kad su poslednji put bili u ovlašćenim servisu. Puno Audija u Srbiji imaju sumnjive papire, veliki broj je ukradena i EU, pa sa prekucanim brojevima šasije, prebačeni u Srbiji. Vidim da su oglasi puni uveženih Audija A3 2006.godište, koji imaju vraćenu kilometražu za 200 000 km.

Evo zašto ugradnja gasa nije dobra

TESTIRALI SMO: Infiniti FX 3.0d

TESTIRALI SMO: BMW 316d

TESTIRALI SMO: Škoda Octavia A7 1.4 TSI

TESTIRALI SMO: Novi Nissan X-Trail 1.6 DCI

TESTIRALI SMO: Honda Civic Tourer 1.8

 

Audi A3 Sportback 1.9 TDI e

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.