Koliko košta da mi pogledate auto?

Pozdrav,svidja mi se jedan Megane koji se nalazi u Beogradu (https://www polovniautomobili com auto-oglasi/12135474/renault-megane-16-16v),

Ja sam iz Nisa i vec sam se par puta opekao tako sto sam isao prenaglo u druge gradove i vracao se praznih ruku sa izgubljenim novcem, vremenom i zivcima.

Zanima me koja je cena da vi (ili vasi majstori) proverite bas ovaj auto koji sam naveo gore?

Hvala,
Dejan

Pitajte Aleksandra Todorovića

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Dejane, drago mi je što ću moći da vam pomognem, ako vi to želite. Odluka je na vama. Ja uspevam da pronađem pristojan auto i za manje od 4.000 e (istina teško) a kamoli za 6.500 evra.

Da bih vam pomogao, moram da od vas dobijem jako puno odgovora na moja pitanja. Prvo od pitanja zašto ste opredelili baš za Megane, i zašto za benzinac 1.6 16V? Da li znate koliko je poskupelo gorivo poslednjih meseci? Da li znate koliko će poskupeti? Da li ste svesni da će cene goriva ići samo naviše, a da genijalni i veliki g.Vučić svake godine bez pardona povećava akcize, čak i na tečni naftni gas?

Da li verujete da ako uvek radite isto, da će biti bolji rezultat? Ako hoćete da bude bolji rezultat morate da promenite taktiku kupovinu automobila.

Ovaj link nisam ni pogledao, jer neću javno da kritikujem ni jednog dilera. Kakvi su prevaranti kupci, takvi su i prodavci, dileri. Vi očekujete da neko bude maksimalno iskren prema vama, a dileri koji su radili pošteno su bankrotirali.

Očekujete od mene, da kod nepoznatog dilera pregledam automobil. Očekujete od mene da vam dam preporuku, ili mišljenje, a ja to mogu da učinim samo u nekoj meri.

Ja mogu da tvrdim, da ću od vas pronaći znatno bolji automobil nego što ćete to vi učiniti.Ne mogu da tvrdim da ću vam pronaći auto koji je kao NOV! Niti mogu da tvrdim da za 6.500 e mogu da vam nađem auto sa kilometražom koja nije vraćena. Za 8.500 e mogu da vam nađem Megane sa kilometražom koja nije dirana.

Na kraj auto može da ima vraćene kilometre i da bude jako, jako dobar. Koliko para toliko muzike obično se kaže, ali ja vam uvek dam više muzike nego što ste spremni da platite.

Ja tražim automobile samo redovnim čitaocima, i ljudima koji me cene. Nisam siguran da znate moje ime i prezime. Ja sam Aleksandar Todorović, novinar koji živi od svog znanja. Ne pišem PR tekstove, ne prodajem se za reklamu. Verujem da mene trebaju da plaćaju čitaoci, kupci, a ne uvoznici automobila.

Sa čitaocima iz Niša imam jako loše iskustva. Zašto? Nisam siguran zašto je to tako. Kupci iz Novog Sada,Beograda su mnogo realniji i racionalni. Vi iz Niša imate neka nerealna očekivanja, prećutkujete mnogo toga, očekujete nov auto a imate na primer 6.500 evra. Očekujete da ne morate ništa da uložite na tom automobilu.

Ja nisam majstor. Niti nudim uslužan pregled automobila. Dogovorite sa dilerom pregled,prebacite kola šlepom u servis, i procenite da li se isplati da ga kupite ili ne. Servis ne može da vam da procenu 100% kakav je auto, može 80%.

Na kraju MNOGO JE VAŽNIJE GDE ĆETE ODRŽAVATI AUTOMOBIL! JA NIKADA NISAM ČUO DA POSTOJI I JEDAN DOBAR SERVIS U NIŠU. Dakle morate da održavate auto u Čačku, Kragujevcu ili još bolje u Beogradu.

Ja neću da vam tražim auto, osim ukoliko ne održavate auto u nekom od servisa u Beogradu u koje ja imam poverenje. Ako kupite auto uz moju pomoć, a održavate ga u Nišu, onda nemojte meni da se žalite.

U Beogradu, 99% majstora nema blage veze sa vezom, to nisu majstori nego monteri, koji slepo gledaju u ekran dijagnostike i često im ništa živo nije jasno.

Ako želite da vam ja nađem solidan auto, morate dakle to da ispunite. Za moje troškove unapred naplaćujem minimum 18000 dinara. Kada vam nađem auto, plaćate mi honorar u zavisnosti od cene automobila, u proseku je to oko 150 evra. Ako ne kupite onda je to 100 e, jer ja neću da radim besplatno.

Zašto bi ja vama tražio auto, našao dobar auto, da biste vi “ekspert” na primer rekli da taj auto ne valja? Ako ja kažem da valja, a vi kažete da NE valja, ko je u pravu? Vi se bolje razumete u automobile?

Niste mi ni uplatili za odovor, a lepo piše na mom sajtu, da prvo uplatite novac, 3000 din, a onda šaljete pitanja.

Da li vi svoj posao radite besplatno? Čim imate 6500 evra veruje da ne, ako imamo u vidu da od prosečne plate ne može da se živi a kamoli da se uštedi za Jugo, a kamoli za neki skuplji automobil, ili se varam?

Oko 90% automobili koji Srbi voze su za otpad, ali kad dođu na plac, gde su mnogo bolji automobili, ne umeju da se zaustave sa kritikama, iako su to daleko bolji automobili.

Siguran sam da su vaši zahtevi nerealni. Niste mi opisali šta za vas znači dobar polovan auto. Srbi misle da ako je izlizan volan i ručica menjača da je to loš auto. A to može biti odličan auto.

Smejem se i čudim se čudu, koliko mnogo Srba kupuje nov auto a prelazi manje od 40 000 km godišnje. Čemu kupujete auto ako vam ne treba i ako ga retko vozite? Zbog statusa? E ako je zbog lečenja kompleksa onda volan mora da bude kao nov!

Siguran sam da ste do sada već nalazili sasvim solidne automobile, i da nisu problem ti automobili već Vi. Naravno da ja mogu da vam nađem bolji auto, ali samo ako procenim da ste shvatili ovo što sam napisao.

Nije hrišćanski da vas odbijem, igraću po vašim pravilima, i pregledaću taj auto u servisu. Ali će cena biti moja, ona je za vas 36 000 dinara. Bez obzira da li je auto dobar ili ne. Ja vam predlažem da idemo onako kako obično tražim automobile. Srećnu vam kupovinu želim i sve najbolje!

Pitajte Aleksandra Todorovića

Volvo