Lažni presretači haraju Srbijom

Legalni presretači krše zakon stalno. To što oni rade vozačima u Srbiji je silovanje. Voze vam na rubu branika, voze tako da “jašu” traku, i pokušavaju da ubrzaju vozilo ispred sebe, ne bi li mu naplatilo još veću kaznu. Najgore je kad presretač zaustavi vozilo u zaustavnoj traci a to ne sme da čini po zakonu. Da stvari budu još gore pojavili su se i lažni presretači u Srbiji.

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

Ovi savremeni “drumski razbojnici” haraju Srbijom i pelješe vozače, a najčešće operišu na Ibarskoj magistrali, nekim deonicama auto-puta, a kazne uglavnom naplaćuju oko 40 evra, prenosi Kurir.

Posao vode kriminalne grupe iz Bugarske i Rumunije

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da su žrtve lažnih presretača najčešće stranci, a da te poslove vode kriminalne grupe iz Bugarske i Rumunije.

– Dešava se da i naši građani budu na meti prevaranata. Ukoliko vozači posumnjaju da ih je zaustavio lažni presretač, najbolje je da pozovu dežurnu službu policije, da izdiktiraju registarski broj i pitaju da li to vozilo pripada MUP. Ukoliko u policiji kažu da ne pripada, onda da prijave da se to lice predstavilo kao presretač. Najbolji savet je da se poštuju saobraćajni propisi, onda nema razloga da vas bilo ko zaustavi – kaže Okanović.

Rešenje je da se ukinu presretači, ionako koštaju naš bužet papreno. Šta vi kažete?

Pitajte Aleksandra Todorovića

Volvo