Mercedes ruši sopstvene prodajne rekorde: Avgust bio odličan

Mercedes je krizu na najbolji mogući način  iskoristio, jer je u avgustu zabeležio rast prodaje u Evropi od 4,8% (Mercedes je plasirao čak 45.661 vozila), od čega je blizu polovine ovih automobila isporučeno na Nemačkom tržištu. Značajan rast (+15,8%) potignut je u azijsko-pacifičkom regionu, gde je plasiran 37.591 automobil sa trokrakom zvezdom, od čega je samo u Kini prodato 21.398 vozila. Kina ima tržište automobila koje najbrže raste, i ona može biti spas za mnoge svetske brendove. Tekst i foto: Aleksandar Todorović urednik www.Testoviautomobila.rs

U ukupnoj prodaji 4 kompaktna modela (A, B, CLA i GLA klasa) učestvovala su sa čak 33.012 jedinica. Mercedes je saopštio da je od lansiranja CLA klase prošle godine, pa do danas kupcima isporučeno preko 100.000 ovih modela, što je izuzetno dobar rezultat za ovu klasu vozila.

Mercedes nastavlja da obara svoje rekorde, u avgustu je kupcima širom sveta prodato 118.887 vozila, što predstavlja rast od 9,7% u poređenju sa avgustom iz 2013. godine.

TESTIRALI SMO: Mercedes B 200 CDI

Mirko Vujadinović: Da li Duster preporučujete g.Todoroviću?

TESTOVIAUTOMOBILA.RS: Testirali smo Clio Grandtour 1.2 TCE

 

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.