Mirko Vujadinović: Da li Duster preporučujete g.Todoroviću?

Pitanje: Uvaženi g.Todoroviću, hvala vam na iscrpnom prvom odgovoru. Bilo je zadovoljstvo pročitati stručno mišljenje, mada i dalje ostajem u dvojbi što se tiče karakteristika motora. Sve ostale je na strani ovog 500L. Imam neki strah od polovnih kola jer ne umem da odaberem pravi sve mi se čini da ću da dođem u situaciju da ću skuplje platiti popravke i sl. nego sama kola.

Postoji još jedna opcija za koju sam zainteresovan. Dacia Duster 1.5 Dci 90Ks. Nov košta 13.360 EUR uz neke povoljnosti u kreditiranju (5.000 EUR beskamatni krediti i sl.) Mojoj supruzi se sviđaju i ta kola pa Vas molim za Vaše stručno mišljenje, posebno u vezi motora. S poštovanjem, Mirko Vujadinović.

Odgovara Aleksandar Todorović: Da li cenite vaš život i život vaše porodice? Dacia Duster je prostim rečnikom rečeno nebezbedan i opasan automobil za vašu porodicu. Novinarstvo je dotaklo samo dno, i to ne samo u Srbiji, već u celoj Evropi, pa i u Engleskoj, gde je ovaj automobil prilično dobro kotiran, čak je poneo i laskavu titulu best buy krosover. Prava sramota.

Dacia Duster, kao i ostali modeli ovog brenda nudi jako male šanse putnicima da prežive sudar, kada tome pridodamo zaustavni put kočenja, koji je duži nego kod konkurencije, dolazimo da zaključka da je Duster prilično nebezbedan automobil. Samo 3 zvezdice nisu dovoljne da preporučim ovaj automobil. Moram da navedem, da je Duster dobio 3 zvezdice po staroj nomeklaturi EuroNCAP, sada su daleko strožiji kriterijumi. Morate znate da ja nisam vlasnik EuroNCAP-a, i da nisam ja utvrdio da je Duster nebezbedan automobila, ja bih prvi voleo da preporučim jedan jeftin, a bezbedan i dobar automobil kupcima u Srbiji, ali Duster to prosto nije.

site_logo_final TESTOVIAUTOMOBILA copyDacia nudi samo marginalnu zaštitu grudnog koša i butne kosti, i lošu zaštitu vratnih pršljenova. Ako želite da ginite, kupite Duster. Da ovaj automobil košta samo 7.000 €, sve ovo ne bi toliko ni isticao, ali za 12.000 € možete da kupite daleko bezbednija vozila. Sve ovo nisam napisao zbog vašeg prijatelja, on je veći “ekspert” od mene za automobile, i toliko je “dobar vozač” da nikada u životu neće ni imati sudar, već zbog svih onih koji imaju porodice, i koji žele da ima ista ostane u životu. Mnogo je lakše Nemcima da kupe Duster, oni imaju mnogo bezbednije puteve, a li ih mi imamo?

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.