Momir Predojević: Kakav je kvalitet goriva?

Poštovani g. Todoroviću, razmišljam se već da vam pokušam poslati pitanje direktno preko rubrike za pitanja jer mi već dugi niz komentara niste objavili pa se plašim da će tako biti i sa ovim. Zaintrigiralo me je Vaše spominjanje PETROL-ovih pumpi i kvaliteta goriva kod njih, pogotovo da je taj kvalitet isti kao i u Sloveniji, pa pošto prilično volim svoj KIA Cee’d 1.6 GDI (i zbog toga ove dve godine koliko ga posedujem u njega sipam samo MB 98 na NIS-ovim pumpama misleći da je to dovoljno kvalitetno rešenje) razmišljam da počnem da sipam onda gorivo kod njih. Ostaje par pitanja:

Koji auto kupiti za 9.000 evra?

Pitanje iz Sarajeva: Golf V ili Astra H?

Testoviautomobila RS LOGO
Sa autom nismo prešli mnogo otkako je kupljen (kupljen je nov) – manje od 13.000km. Da li se za to vreme u motoru/rezervoaru nataložilo puno prljavština i da li bi trebalo izvršiti neko čišćenje pre prelaska na kvalitetnije gorivo?

Jedini put kada u rezervoar nije sipano MB98 na NIS-u je prošle godine na putu za Grčku, kada smo u prolasku kroz Makedoniju u putu tamo i nazad sipali gorivo na MakOil pumpi (ako se dobro sećam). Ako je bilo, i tada je sipan MB98, ali mislim da je jednom bio i MB95. Koliko je to loše (kakav je kvalitet goriva u Makedoniji)? Da li zanemariti par ušteđenih evra i sipati skuplje gorivo u Grčkoj? Pretpostavljam da je gorivo tamo kvalitetnije od onog u Srbiji.

Treće, s obzirom na relativno slabo razvijenu mrežu PETROL-ovih pumpi (poslednja pumpa na autoputu je kod Stare Pazove, a ne ide mi se do Kragujevca – treba sići sa autoputa dosta km i posle se vratiti), gde posle toga sipati i koje gorivo na putu ka Grčkoj? Na kojim drugim pumpama (skoro svaki od većih lanaca danas nudi neka “posebna” goriva, ali kakav im je kvalitet?) sipati i koje gorivo?

Isplati li se uopšte lupati glavu ovim problemima? Da li će upotreba NIS-ovog MB98 i ponekad makedonskoe alternative uopšte škoditi mom autu u narednih desetak godina tempom prelaska 5.000-7.000km godišnje?

sandero-todorovic

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Predojeviću, hvala vam na poverenju i zanimljivljivom pitanju, odnosno pitanjima.

Ako toliko puno vremena provodite na mojim sajtovima, i trudite se još da mi pošaljete komentare siguran sam da ste videli da odgovore na pitanja naplaćujem.

Kako su vaša pitanja vrlo ozbiljna, voleo bih da se konsultujem sa stručnjacima, i inženjerima koji rade u Kiji, ali i sa ostalim stručnim licima, koji bi mogli da mi pomognu da vam preciznije odgovorim.

Verujem da shvatate da za tako nešto treba puno vremena, i da moram da utrošim i vreme tih stručnjaka, i da dođem do njih.  Ja vam vreme za pisanje odgovora neću naplatiti, kao ni vreme koje ću utrošiti za intervuje sa inženjerima, jer volim da mi oni lični potvrde informacije do kojih sam ja došao direktnom, i inderektnim putem, ali troškove moram da vam naplatim, a to je u vašem slućaju minimalno 3 000 dinara, a vi možete uplatiti i više ako cenite moje sajtove, savete i odgovore, neću se nimalo naljutiti.

Sve piše u rubrici PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE).

Dragi čitaoci, punih 12 godina sam pisao odgovore svima vama u regionu apsolutno besplatno. Kako je na šaljem tekstove na autorizaciju, i kako sve TESTOVE automobila radim besplatno, i kako imam troškove oko održavanje, administriranja sajtova, bio sam prinuđen da počnem sa naplatom odgovora. Shvatam da želite besplatne savete, odgovore, ali njih niko u Srbiji niti nudi, niti ima potrebno znanje da vam na adekvatan način pomogne.

Verujem da ste svesni, da su ove cene simboličine, i da mogu svojim savetima da vam uštedim nekoliko hiljada evra, pa tako 20 ili 30 evra, za moje odgovore smatrajte kao znak moje dobre volje, jer nemam nameru da pomažem onima koji nisu pravi kupci, jer zaista nemam dovoljno vremena.

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI (KLIKNI OVDE). Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 2 500 dinara. Za 1 499 dinara dobijate odgovor na kratko pitanje. Ako uplatite 1.899 din, dobijate TEMELJNU ANALIZU jednog modela iz vašeg pitanja. Za 3 000 dinara dobijate analizu svih modela iz vašeg pitanja. Naravno ne mogu vam upoređivati 10 modela, ili modele različitih klasa, ali 5 automobila svakako mogu, ali ne i 5 modela sa 20 verzija različitih motora, jer je to onda 10 pitanja u jednom pitanju. Ali vi možete uplatiti i nekoliko puta za nekoliko odgovora.

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285 – 0331662360001 – 85
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 3 000 din, i sačekati odgovor.  Kada procenim da su vaši zahtevi realni ja ću vam pronaći i ako sam u mogućnosti i prodati vaš automobil (za onoliko koliko realno vredi, a ne za cenu koja stoji u oglasima, naravno ukoliko vaš auto nema vraćenu kilometražu) u roku od 7 dana. Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  Besplatno ne odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena.

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je od 25 evra, a plaćate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako vam je hitno potreban odgovor za 24h onda 30 evra.
Cena je tri puta veća preko PayPal-a, dakle 45 evra.

western

RAZMISLITE DOBRO DA LI VAM VAŠ DRAGI MAJSTOR PREPORUČUJE AUTO KOJI SE NAJVIŠE, ILI AUTO KOJI SE NAJMANJE KVARI. PUNOLETNI STE.

Mogu da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Menjam kola na 2 godine

Polovni automobili: Civic ili S60?

Yaris, Jazz ili C3?

Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitetu?

Pitanje iz Mostara: Što kupiti za 7000 eura?

Rabljeni Scenic, C4 ili 500L?

Rabljena Škoda Yeti TSI loša kupnja?

Koji je bolji: Astra H ili Focus II?

Pitanje iz Splita: Da li Volvo XC60 vrijedi 39.000 evra?

Pročitajte i ostale odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Da li da menjam Scenic za Lagunu?

Peugeot 308 sa motorom 1.6 VTi nije za preporuku?

U paklu sam: Koji karavan da kupim za 7000€

Pitanje iz Splita: Volvo XC60 je zaista toliko dobar?

Polovni automobili: Fabia, Yaris, Jazz

Polovan BMW X3 ili Corolla 1.6?

Šta kupiti: Nov Sandero ili polovan auto?

Dopada mi se Zafira i C-Max: Koji je bolji?

Đorđe Živković: Izgleda da je nameštena priča oko VW-a

Sa “konja na magarca”: Astru H menjam za Audi A3

G.Maksimović: Hvala vam g.Todoroviću na odgovorima koji su bili presudni za izbor Forda

G.Branislav Ilkić: G.Todoroviću jako ste mi puno pomogli pri izboru automobila

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

Testoviautomobila RS LOGO

 

Volvo