Najbolji Rent a Car: Easy Rent

Obično vam rent a car zatreba kada se najmanje nadate. Otkaže vam gotovo nov automobil, ili auto koji ste odvezli u servis na zamenu ulja, mora da ostane u servisu nedelja dana, jer eto nemaju deo, a vaša letva volana je nebezbedna za vožnju. Šta onda raditi narednih dana? Plaćati taksi od Beograda do Subotice, a potom do Kragujevca, Vozite se vozovima, autobusima, i zakasniti na svaki mogući sastanak. A šta raditi kad vam rent a car zatreba u nedelju veče, jer vam prijatelj slupa auto, a vi morate na neodložan put? Nije važno što je meni lični hitno zatrebao rent a car u Beogradu, već je itekako važno da pohvalim Easy rent Rent a Car, koji mi je ekspretno obezbedio auto, i vlasnik istog mi je lično dovezao auto na moju ključnu adresu. Ja sam ovo zaista morao da podelim sa vama. Posebno što je Easy rent, domaći, srpski Rent a Car, nije neka multinacionalna franšiza sa hiljadama automobila. Meni je drago što postoji jedan ovakav Rent a Car u Beogradu, Srbiji, i mogu svakako da vam ga preporučim, mislim da vam toliko dugujem, jer sam siguran dragi čitaoci, da se i vama događaju nepredviđene životne okolnosti kao meni.Ako vam hitno treba Rent a Car pozovite 065 / 510 –  4923, nadam se da ćete biti prezadovoljni kao i ja.

Tekst: Aleksandar Todorović, urednik Najboljiauto.com i Testoviautomobila.net

Testoviautomobila RS LOGO

 

Easy rent je najprofesionalniji Rent A Car, sa kojim sam se ja susreo. Iznenadilo me je to, što Easy rent postoji manje od dve godine, a već ima verne klijente. Poverenje se teško gradi, ali očigledno, vlasnik Easyrenta-a smatra da svakog klijenta treba posmatrati kao VIP klijenta.

Istina moje finansijke sposobnosti nisu velike, zato sam dobio Škodu Fabiju, ali i ona me je besprekorno služila i narednih dana sam obavio sve što je bilo potrebno. Na kraju najam od pet dana sam platio kao da sa iznajmljivao auto tri dana, i to je meni bilo prosto neverovatno.

Ovakav nivo usluge, ovako povoljne cene, nemate nigde u Beogradu. Ako ste vi imali neko slično iskustvo, podelite ga na ovom sajtu, jer smatram da dobar Rent a Car treba uvek pohvaliti i reklamirati.

Pošto sam veoma impresioniran uslugom ovog Rent a Car-a rešio sam da malo bolje upoznam vlasnika, i napravio sam mali intervju sa njim, u pokušaju da spoznam odakle vlasniku ideja da bude tako poslovan.

Upoznao sam vlasnika Renta a car firme Easy rent iz Beograda G-dina Vojislava Dimića, koji me je upoznao sa načinom funkcionisanja Rent a Car usluge u Srbiji, i zašto svakog klijenta tretira kao što je mene tretirao, kao VIP klijenta, čak i kad imate malo novca.

Rent a Car je Vrlo zanimljiva tema o kojoj do sada nisam pisao,a mislim da može biti korisna svim mojim čitaocima, obzirom da svakom po nekada zatreba rent a car usluga.

G-dine Dimić, kako vi vidite Rent a car industriju, sa kakvim se problemima susrećete, sta savetujete klijentima koji koriste vaše usluge?

– Pre svega, hvala na poseti našoj firmi i najmu koji ste obavili preko nas.
Rent a car je prilično popularna grana auto industrije obzirom da skoro svaki aktivan vozac s vremena na vreme ima ili će imati potrebu za Rent a Car uslugama.

Problemi u ovoj grani auto industrije su brojni ali izdvojio bi rizik Utaje vozila, koji je nazalost sve veći iz godine u godinu.Jednostavno za tu vrstu rizika ne postoji uneverzalan model odbrane.Da pojasnim, utaja je radnja u kojoj klijent iznajmi automobil i ne vrati ga.

Naš najveći wholesaler za rent a car usluge je napravio aktivnu arhivu sa takozvanom black listom u kojoj su sva lica koja su ikada izvršila utaju vozila, i mogu vam reći da je arhiva prilično velika.

Takodje, rent a car firme međusobno razmenjuju informacije na tu temu.

– Kako se zaštititi od utaje, da li su vozila osigurana?

-Naravno da su osigurana, ali ako vam se desi utaja to povlaci dodatne troškove.

Prvo , jedan automobil vam ispada iz flote i prihod koji bi doneo je nemoguće nadoknaditi.

Drugo, premije osiguranja su manje od realne vrednosti vozila, obzirom da se procenjuju po katalogu AMS-a
I treće i ono najvažnije, povećava vam se premija osiguranja za sledeću godinu,što direktno utiče na cenu najma i amortizaciju vozila, a samim tim i na potencijalan prihod.

– Pa to su prilično kompleksne stvari, ja sam mislio da je to dosta lakše, kupiš kola, iznajmljijes ih i ona ti donose prihod.

-Mnogi su tako mislili pa su zatvorili firme pre nego sto su ih i otvorili.
Iza svega morate imati preciznu matematiku, cena amortizacije, cena stajanja automobila na parkingu itd, ima tu jako puno stvari koje se moraju uzeti u obzir.

rent-a-car-beograd

Kako vi poslujete, ko su vam ciljne grupe ?

-Mi gledamo da poslujemo pre svega sa pravnim licima kojima nudimo takozvani operativni rent, nesto slicno kao leasing.Za sada smo zadovoljni kako to funkcijoniše.

Takodje, radimo i sa fizičkim licima za koja imamo vozila iz B i C segmenta.

Do sada smo servisirali veliki broj klijenata i nije bilo većih problema.Gledamo da budemo fleksibilni kolko god je to moguće obzirom da nam je odnos sa klijentima veoma znacajan.I vi ste bili zadovoljni zar ne?

Svakom klijnetu pradočimo sve detalje unapred kako ne bi došlo do eventualne zabune ako dođe do nekog štetnog događaja.Nismo od onih firmi koje će vam za tačku od kamenčića na braniku naplatiti 200 e štetu ,ali svakako ne dozvoljavamo bahato ophođenje prema vozilima.

Sva naša vozila imaju gps uredjaje koji detektuju brzinu kretanja, br obrtaja motora, temperaturu i slične parametre preko kojih možemo utvrditi gde, kada i kako je klijent vozio automobil.

I za kraj, ono sto savetujemo svim aktuelnim i budućim korisnicima rent a car usluga je,da obavezno pregledaju automobil prilikom preuzimanja, da se detaljno raspitaju koja su im prava i obaveze i da razjasne sve nedoumice koje imaju,ako ih imaju.

-Puno vam hvala na odvojenom vremenu, sigurno ću opet koristiti vaše usluge.

-Hvala i vama na razgovoru i vidimo se ponovo nekm prilikom

Kontakt

Žitomislićka 8/7, Beograd
office@easyrent.rs
Tel:+381 11 2500 226
Mobilni: +381 65 510 4923
http://www.easyrent.rs

rent-a-car

Testoviautomobila RS LOGO

Volvo