Najboljiauto za 2.500 e: Corolla ili Civic?

Poštovani gospodine Todoroviću, planiram da u narednih mesec dana kupim auto za oko 2500 evra. Znam da je to nezahvalni iznos za koji je teško naći pristojan auto, ali to je sve što u ovom trenutku mogu da odvojim u tu svrhu, a auto mi treba ubrzo i ne mogu da čekam da sakupim još novca. Auto tražim već tri meseca i umesto da sam bliže kupovini, još sam dalje, jer sam video nekoliko auta i šta ustvari preprodavci prodaju i koliko para traže za to. Svi automobili koje sam gledao imali su vraćenu kilometražu, relativno lako se moglo videti da imaju mnogo više kilometara iza sebe nego što piše na satu.

Vozio bih približno 20% gradske i 80% međugradske vožnje. Naginjem dizelima zbog jeftinije vožnje, ali bih uzeo i benzinca sa plinom (znam da ste vi protivnik autogasa, ali već imam čistog benzinca i smučila mi se njegova potrošnja – 8-12 litara).

 

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

RAČUN: 285233504000148510
Sberbank

Nije mi važna maksimalna brzina, ubrzanje, snaga, na autoput bih izašao možda dva puta godišnje, dakle ekonomičnost na prvom mestu. Gore sam nabrojao Fiat Punto kao jedan od automobila iz užeg izbora, ali bih ga izbegao ako je moguće, jer je vožnja njime mnogo neudobnija i mnogo je manje upravljiv od 30 godina starog Kadeta. Probao sam Punto 1, ali ako se novije verzije bolje ponašaju u vožnji, onda bih ih uzeo u razmatranje. Važna mi je i dobra klima.

Možete mi preporučiti i neki drugi auto, koji bi zadovoljio bar neke od mojih želja i koji bi prešao bar 100-150 hiljada kilometara bez velikih ulaganja. Primetio sam, obilazeći placeve, da japanski automobili mnogo bolje podnose zub vremena i kilometara od zapadnih pandana, ali nisam siguran da za ovaj novac može da se nađe nešto dovoljno očuvano, a tu je i održavanje. Reno Megan mi se ne dopada zbog onog zasečenog gepeka, Senik bih uzeo u obzir, ne znam koji motori su najbolji.

Hvala unapred na odgovorima, Godpodine Todoroviću.

S poštovanjem,  Nenad Stević

Ime i prezime: Nenad Stević
Mejl adresa: ne##@mail.ru
Telefon: 0638###
Kada planirate kupovinu?: U narednih mesec dana
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 2500 e
Šta trenutno vozite?: Опел кадет суза 1,6 бензинац аутоматик
Između kojih se automobila dvoumite?: Астра Г 1,7 DTI (CDTI); Пежо 307 1,4 или 1,6 ХДИ; Хонда Сивик 1,7 CDTI; Фиат Пунто 1,3 мултиџет; Фиат Гранде Пунто 1,3 мултиџет; Тојота Корола 1,4 vvti аутогас…
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Pronašao na internetu
Koliko kilometara godišnje prelazite?: 15.000
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Steviću, hvala vam na poverenju, drago mi je što ću moći da vam pomognem. Odmah da znate traženje, kupovina automobila za samo 2.500 evra je veoma nezahvalan posao, i veoma mukotrpan, ali neću vas ostaviti na cedilu!

Odmah da znate Fiat Punto II generacije je znatno ozbiljniji i bolji automobil od Punta kojeg ste vi vozili, i budite ubeđeni da je Punto II bolji auto od vašeg Kadetta, mnogo je bezbedniji, stabilniji, pa i zabavniji za vožnju, a po ponudi prostora nudi skoro isto što i vaš Opel.

Naravno, ima i boljih automobila od Punta II, kao što su Corolla i Civic koji pripadaju klasi iznad, ali nije moguće naći dobru Hondu, a ni Toyotu za 2.500 evra. Vi želite auto jeftin za održavanje, i niste spremni da za delove plaćate čitavog bogatstvo. Corolla i Civic nisu skupi za održavanje, ali je ipak jeftinije održavati Punto II generacije, Opel Corsu ili Ford Fiestu.

Grande Punto takođe nije realno da pronađete za 2.500 evra, jer takav G.Punto je više za otpad nego za vožnju. Morate da odaberete neke manje popularne modele.

OVO JE SAMO UVOD! OSTATAK DILEMA SAM GOSPODINU USMENO ODGOVORIO. 

 

Pošaljite i vi vaše pitanje, dileme, nedoumice. Lako ću ih rešiti, kliknite dole na link: 

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

RAČUN: 285233504000148510
Sberbank

Volvo