Nemojte mi slati pitanja ako ste već doneli odluku

Dragi čitaoci, za preko 16 godina koliko vam pišem odgovore, nikada nisam dobio isto pitanje. Svako od vas ima neke svoje dileme, favorite, bojazni, očekivanja, i svako od vas želi što je moguće bolji auto za malo novca. Za malo novca nema dobrog automobila, Vi odaberete jedan model, i onda krene famozno pretraživanje po oglasima. Nađete par jeftnijih primeraka, i ubedite sebe da su oni jednako dobri kao oni skuplji? Logika? Gde nestaje, i nekom začaranom krugu između želja i realnosti?

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

Nije nikakva tajna da platite meni za savet, a poslušate vašeg majstora, preprodavca, komšiju, jer vam lepše zvuči to što vam oni pričaju, i jer se sve to podudara sa vašim očekivanjima.

Ja vas stalno savetujem da kupite, odaberete auto koji možete da održavate, auto koji je najbezbedniji za novac koji imate, i auto koji ispunjava najviše potreba vaše porodice. Vi se nekako trudite da uradite sve suprorno.

Zato i izbegavam da vam predlažem modele, da vam dajem neke svoje favorite, pokušavam da vam pomognem, da u vašem nekom izboru odaberete najmanje loš automobil.

Moja ideja je bila da vam preporučim najbolji mogući model, da vam pronađem auto koji će vas dobro služiti, da vam obezbedim servis, ali vi sve to već imate, i mene kontaktirate samo da bi potvrdio vašu odluku. A ja ne potvrđujem vaše odluke, već vas samo razočaram.

Zato pre slanja pitanja, dobro razmislite, da li želite savet, da li želite da vam zaista pomognem u traženju automobila, ili samo trošite moje i vaše vreme. Ako ste već odlučili na koji način ćete tražiti auto, učinite tako. Ako ste već rešili da kupite auto koji je kupljen nov u Srbiji, onda tako i uradite. Nemojte da trošim energiju na vas, i da vam pružam informacije zlata vredne, ako vi ne želite da ih iskoristite. Meni ne treba vaših 3.000 dinara, ja sam tu cenu stavio, jer ne mogu fizički svima da postignem da napišem odgovor, a ne radi novca, kao novca. Meni da je novac bitan, i primaran, ja bi otvorio plac, a ne bi se bavio novinarstvom.

Rubrika Pitajte Aleksandra Todorovića je zamišljena tako da pomogne jednako i kupcima novih, i polovnih automobila. Problem je što kod kupaca polovnih automobila, nije ni izbliza dovoljno da vam napišem samo neku preporuku, i razrešim neke od vaših dilera. Sve dok se ne pronađe adekvatan auto, vaš problem nije rešen. Isto tako nemojte me pitati za preporuku servisa, jer dobrom servisu ne treba reklama, niti gužva. Dobre servise preporučujem samo ljudima kojima ja nađem auto, jer mi je u interesu da ih taj auto dobro služi.

Hvala na razumevanju.

Što se mene tiče, sa informacimama koje dobijete od mene, činite šta vam je volja. Kupite baš onaj model koji nikako ne preporučujem,  ja ću vam preporučiti sve najbolje, ali ću vam reći da ste doneli pogrešnu odluku. Ljudi, ja se ne prodajem, pišem objektivno, i nikada vam neću napisati da se razumete u automobile, ako to ne odgovora istini. Vozite i volite automobile, to bar umete 🙂  Vaš A.Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

Volvo