Nissan kupio Mitsubishi!

Novi “igrač” u Renault – Nissan timu, od ovih dana je i zvanično japanski Mitsubishi Motors, budući da je Nissan kupio 34% udela u Mitsubishiju, i to po ceni od 237 milijardi jena, odnosno oko 2,1 milijarde evra!

Da li su Civic i Auris bolji od Focusa?

Carlos Ghosn, glavni direktor i predsednik Nissana, izjavio je: „Ovo je revolucionarna transakcija i pobeda i za Nissan i za Mitsubishi Motors. Njom nastaje dinamična nova sila u automobilskoj industriji koja će blisko sarađivati i koja će se odlikovati velikom sinergijom. Bićemo najveći deoničar MMC-a, poštovaćemo njihovu marku i njihovu istoriju i povećati njihov potencijal rasta. Pomoći ćemo MMC-u u suočavanju sa izazovima koji su pred njima i poželeti im dobrodošlicu kao najnovijem članu naše Alijanse.”

Foto: Aleksandar Todorović

mitsubishi-a-todorovic

Osamu Masuko, predsednik uprave i glavni direktor MMC-a, rekao je: „Dugom tradicijom uspešnih partnerstava Nissan je stekao bogato iskustvo u iskorišćavanju prednosti koje donose savezi. Ovim ugovorom će se stvoriti dugoročna vrednost koja je potrebna kako bi naša dva društva napredovala u budućnosti. Dugoročnu vrednost ostvarićemo produbljivanjem našeg strateškog partnerstva koje podrazumeva deljenje resursa kao što su odeljenje razvoja i zajedniča nabavka.”

Prema uslovima transakcije, Nissan će kupiti 506,6 miliona novoizdatih deonica MMC-a po ceni od 468,52 jena po deonici. Cena deonice održava prosečnu cenu procenjenu prema volumenu za period od 21. aprila 2016. do 11. maja 2016. Nissan će po zaključivanju transakcije postati najveći deoničar MMC-a. MMC i Nissan očekuju da će društva Mitsubishi Heavy Industries, Mitsubishi Corporation i Bank of Tokyo – Mitsubishi UFJ zadržati svoj značajan kolektivni vlasnički udeo u Mitsubishi Motorsu i podržati ovaj strateški savez.
Odluka Nissana o sticanju strateškog udela u MMC-u predstavlja najnovije širenje njegovog modela Alijanse,koji se temelji na 17 godina iskustva u uzajamnom vlasništvu udela sa Renault-om. Nissan je sticao udele ili potpisivao partnerske sporazume i sa drugim grupama u automobilskoj industriji, uključujući Daimler i AvtoVaz. Nakon zaključenja transakcije, MMC će predložiti Nissanove kandidate za članove uprave u odnosu koji odražava Nissanovo prava glasa, uključujući i Nissanovog kandidata za predsednika uprave.

Da li su Civic i Auris bolji od Focusa?

Testoviautomobila RS LOGO

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI. Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 2 500 dinara. Za 1 499 dinara dobijate odgovor na kratko pitanje. Ako uplatite 1.899 din, dobijate TEMELJNU ANALIZU jednog modela iz vašeg pitanja. Za 3 000 dinara dobijate analizu svih modela iz vašeg pitanja.

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285 – 0331662360001 – 85
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 3 000 din, i sačekati odgovor.  Kada procenim da su vaši zahtevi realni ja ću vam pronaći i ako sam u mogućnosti i prodati vaš automobil (za onoliko koliko realno vredi, a ne za cenu koja stoji u oglasima, naravno ukoliko vaš auto nema vraćenu kilometražu) u roku od 7 dana. Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  Besplatno ne odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena.

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je od 25 evra, a plaćate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako vam je hitno potreban odgovor za 24h onda 20 evra.
Cena je tri puta veća preko PayPal-a, dakle 45 evra.

western

Da li je Megane III za preporuku?

I.Popović: Da li je ceed 1.4 najbolji izbor?

ODGOVORE i PITANJE ČITAJTE NA  SAJTU TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE) i Najboljiauto.COM

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (POŠALJITE PITANJE, KLIKNITE OVDE)

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Svi mi kažu beži od Francuza – Zašto?

Honda Accord Vs Volvo S60 Vs CR-V

Koji auto kupiti za 4.500 evra?

Polovni automobili: Šta kupiti za 1.000 evra?

Bojan Vukosavljević: Uporedite mi Lagunu i Megane

Koje ulje da sipam u Focus II?

Polovni automobili za 2.000 evra

Da li je Toyota zaista kvalitetna?

Šta kupiti: Alfu 156 ili Volvo V50?

Da li da kupim Mitsubishi Colt ili Daihatsu Sirion?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Golf V bolja kupovina od Focusa i Astre H ili ne?

Ford Kuga 1.5 EcoBoost troši 12 litara?

Pitanje iz Travnika: Qashqai 1.2 Vs Qashqai 1.5 DCI

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je Opel Vectra C?

Polovan automobil: Dodge Caliber 1.8

Šta kupiti: Accord, Avensis, Lacetii ili…

Testoviautomobila RS LOGO

Volvo