Nova Honda Accord!

Honda Accord je i dalje veoma tražen automobil u Americi. Američkom kupcu je ponuđen i Hondin premijum brend Acura, ali ne i ljubiteljima automobila u Evropi. Hona je nedavno objavila prve fotografije Accorda za 2016. godinu, koji se i spolja i iznutra dosta razlikuje od modela kojeg šalje u penziju.

TESTIRALI SMO: Honda Civic 1.6 i-DTEC

Testoviautomobila RS LOGO

Novi Accord donosi seriju novih felni do 19 inča, a na Touring modelima na zadnjem delu stiže i novi spojler.

Accord za 2016. godinu je pretrpeo izmene i u enterijeru, gde korisniče čeka novi “infotejnement” sistem sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima. Na komandnoj tabli (u zavisnosti od opreme) centralno mesto zauzimaju dva displeja – od 7 inča i od 7,7 inča, koji se koriste za audio interfejs, GPS i ostale funkcjie.

Tu su i “Honda Sensing” paket za sigurnost i pomoć pri vožnji, u koji između ostalog spadaju i upozorenja i asistencija za ostanak u traci, kompjuterski kočioni sistemi za sprečavanje i umanjivanje posledica sudara, kao i Adaptive Cruise Control (ACC). Svi Accordi za sledeću godinu bi trebalo da stižu i uz retrovizorske kamere.

Honda-Accord-Coupe-side

Ispod haube će biti 2,4l četvorocilindraš ili 3,5l V6 povezan na menjač sa šest stepeni prenosa. Hibrid bi trebalo da stigne nešto kasnije.

Američki kupci će moći da kupe i Accord u kupe verziji, kao i uvek! Da li vam se dopada?

kupe-accord

 

 

TESTIRALI SMO: Honda Civic 1.6 i-DTEC

a-todorovic-testira-civic-840x420

Volvo

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.