Opel Mokka: Auto za preporuku ili ne?

Pitanje: Poštovani gospdine Todoroviću, kupujem nov automobil, prvi u svom životu, stigla je i prinova, pa neću više da se guram u Corsi 1.0, koja još ima i slab motor. Ženi se dopada Renault Captur, vidim da ga i vi hvalite, ali ja želim da ostanem veran Opelu, jer za 86 000 km, koliko sam prešao, a sada na satu ima 154 000 km (kupio sam je polovnu), nisam imao ni jedan jedini kvar, samo redovno održavanje, pa mislim da je Mokka kvalitetnija. Često putuje na Taru, pa bih voleo auto sa malo višim klirensom. Jedina mana Corse je što je mnogo niska. Prelazim oko 10 000 km godišnje. Šta vi kažete, da li da kupim Opel Mokku? Ivan, Novi Beograd.

Testoviautomobila-RS-LOGO

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Ivane, Renault Captur jeste odličan automobil, posebno je za preporuku verzija sa 1.5 DCI agregatom. Opel Mokka jeste kvalitetniji krosover, ali je i skuplji. Ako volite Opel, i ako ste spremni da izdvojite više novca za Mokku, sigurno nećete pogrešiti, jer je mene taj automobil prosto oduševio. Astru možete kupiti za manje novca, sa snažnijim motorom, boljom opremom, ali Astra nije krosover.

najboljiauto-mokka

Mokka je miljama daleko od prosečnih modela ovog brenda. Kako nudi novi način doživljavanja vožnje, cena joj je u potpunosti opravdana – čak bih rekao povoljna, imajući u vidu šta sve ona nudi. U ovom automobilu ćete jednako uživati u gradu, na autoputu, planini ili lošim regionalnim putevima.

Pošto prelazite samo 10 000 km, onda je možda bolje da kupite benzinca. Nemački krosover nije postavio nove kriterijume u ovom segmentu kada su u pitanju performanse i potrošnja. Opel Mokka 1.4 Turbo nije najbrža, a posebno ne najštedljivija u klasi: prosečna potrošnja na testu iznosila je 9,4 litara. Ali, Mokka jeste elegantno skrojena, prostrana, izuzetno udobna i dovoljno robustna. Kvalitetom podseća na premijum brend iz istog koncerna – Cadillac, a takav je i osećaj za volanom.

a-todorovic-mokka

Na zadnjem sedištu Opel Mokke zaista nema puno mesta za kolena putnika. Ako imate malu decu biće zadovoljna.

Zbog svega toga, upravo je ovaj Opel najbolji odgovor na pitanje zašto kupci limuzina prelaze u tabor vlasnika SUV modela. Mokka je SUV sa stilom: dizajn nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a kvalitetan i avangardan enterijer još je dopadljiviji od prijatne spoljašnjosti. Gepek razočarava, jer nudi samo 357 litara korisne zapremine, i ovde Opel dobija prvi minus na ovom testu.

OVO JE SAMO UVOD, KOMPLETAN ODGOVOR SAM POSLAO GOSPODINU IVANU NA MEJL.

Dajte da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

najbolji-_auto_logo_670-

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

U paklu sam: Koji karavan da kupim za 7000€

Šta kupiti za ratu od oko 130€ – Merivu ili B-Max?

U paklu sam: Koji karavan da kupim za 7000€

Volvo S40, Avensis II 2.0 D-4D, Laguna III, Auris

Pitanje iz Splita: Volvo XC60 je zaista toliko dobar?

Polovni automobili: Fabia, Yaris, Jazz

Sa “konja na magarca”: Astru H menjam za Audi A3

G.Maksimović: Hvala vam g.Todoroviću na odgovorima koji su bili presudni za izbor Forda

G.Branislav Ilkić: G.Todoroviću jako ste mi puno pomogli pri izboru automobila

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.