Pitanje iz Hrvatske: Astra H Vs Focus II

Pitanje: Pozdrav g.Todoroviću, suzio sam odabir na dva automobila, Opel Astru H 1.7 CDTI i Ford Focus II 1.8 tdci.

Niti su mi lijepi niti imalo privlačni ali po svemu sudeći najmudriji izbor. Po Marušiću je vrlo loš 1.6 tdci jača verzija ali slabija do 90 ks nije loša?!

Elem, zanimaju me Vaša saznanja o Volvu s40/v50. Motori su diesel od PSA, a benzinci su valjda njihovi? Lijep pozdrav. Krešimir Pejić.

N1-automobili-960x160

aca-passat
Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Pejiću, zaista jako puno cijenim kolegu g.Marušića, prije svega jer se nije prodao kao većina novinara u regiji, piše ono što jest, kad testira automobile, tako su njegovi testovi najsličniji onome što ja zaključim, spoznam, i napišem o tim automobilima. Zato kapa dolje za kolegu iz Zagreba.
Istina je g.Marušić ima i puno znanja, a još više teorijskog znanja, i da temeljito sakuplja informacije o svakom modelu prije nego što napiše neki odgovor, savjet.
Ipak, morate znati da se njemu svaki peti odgovor odnosi na tlakove u cilindrima, i napisao je tisuću puta jednom te isto, ali je propustio da napiše ono glavno, to je da tlakovi u motoru mogu biti gotovo na tvorničkoj razini a da je motor loš . Također je propustio napisati, i uvijek to propušta da napiše, da pregledom motora, koliko god on bio temeljit, da se prosto ne može utvrditi jeli ostalo motoru puno ili malo da kraja života.

Foto: Branka Todorović, Najboljiauto.com, Testoviautomobila.Net
focus-a-todorovic
Jedini pravi način da se utvrdi kakvo je pravo stanje motora je da se motor otvori, rastavi, i da se izmjeri stupanj istrošenosti. To rade neki magazini u Europi, poslije super testa od 100 000 km. Problem je što mi u regiji, i u Hrvatskoj kupujemo, uvozimo rabljena vozila s realnih 300 000 ili 400 000 km, iako na satu stoji “samo” 150 000 km. Preko 30% vozila u Njemačkoj ima vraćenu kilometražu, kod onih starijih od 5 godina, taj postotak je i puno veći.
KOMPLETAN ODGOVOR PROČITAJTE MOM DRUGOM PORTALU WWW.TESTOVIAUTOMOBILA.NET (KLIKNITE OVDE) 
Volvo