Podmlađivanje automobila u Srbiji

Kupci u Srbiji i dalje mnogo više kupuju polovne automobile nego nove. Razloga za to ima više, a preovlađuju kod onih koji imaju novca za nov auto, oni neracioalni. Ukoliko prelazite preko 40 000 km godišnje, a možete da priuštite lizing, ili kredit, vama nije isplativa kupovina polovnog automobila. Zašto? Pa zato što su cene popravki daleko veće od rate kredita. Pri tome za nov auto imate i garanciju, a nov automobil je po pravilu i ispravniji, a samim tim i mnogo bezbedniji.

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Moji majstori traže automobile za vas!

 

Testoviautomobila RS LOGO

 

Psihološki profil prosečnog kupca polovnog automobila u Srbiji nije previše komplikovan. Oni realniji, uvek ostavljaju novac sa strane prilikom kupovine polovnog automobila, jer su svesni da su kupili polovan auto bez garancije (obično mogu dobiti garanciju samo na motor, godinu dana ili 15 000 km, a i ta garancija je uglavnom samo za blok motora, kao i kod novog automobila, ukoliko niste znali).

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Kokpit kod polovnog automobila koji košta oko 8 000 evra, u Srbiji mora da bude “nov”, inače takav auto ne može da se proda.  Zbog toga prodavci “na ime”, dileri, menjaju tastere, često i obruč upravljača. Novi kožni obruč upravljača se može naći več za 40 evra (naravno on nije originalni). 

golf-v-tdi-01

Zbog toga prodavci, dileri, preprodavci, stavljaju nove prekidače, volane, ručice menjača.  Prodavci u Srbiji ne shvataju da na Golfovima koji imaju oko 300 000 km, i preko 5 godina, prekidači ne izgledaju kao novi. Posebno su u problemu prodavci koji ne žele da zamene te famozne VW-ove, Audijeve prekidače (koji imaju silikonsko sloj, koji se lako guli, skida, i izgleda ružno već posle 200 000 km), jer onda kupci misle da su to mnogo loše održavani automobili.

Aleksandar Todorović: Nešto lično o meni

 

U auto industriji su se nekada koristili otporniji, tvrđi materijali. Danas preovlađuje mekša plastika, koja se i brže haba. Dominiraju kožni upravljači, koji se mnogo brži habaju od starih, tvrdih volana.

Najčudnije je kada kupci polovnjaka u Srbiji posmisle da mogu za 8 000 evra na primer da kupe polovan Golf TDI sa manje od 100 000 km? Dizelaši se mnogo voze u EU. Onaj ko kupuje auto sa TDI motorom on u proseku prelazi oko 30 000 km, u prvih par godina i znatno više.

Kada kupcu automobila savetujem da kupi nov automobil za 9 000 evra, i da odustane od TDI dizelaša sa 300 000 km, oni to tumače kao uvredljiv savet.

Kupci u Srbiji su uporni da veruju da može da se kupi dizelaš sa malom kilometražom, za relativno malo novca. Kupci u Srbiji misle da Nemci maze i paze svoje automobile, iako ih oni realno zarade za 4-5 meseci, lakše nego mi cipele.

Dajte da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

Moji majstori traže automobile za vas!

Testoviautomobila-RS-LOGO

 

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Suzuki SX4 ne mogu da preporučim

Toyota Celica bolja od Alfe GT?

Prevara ili ne?

Prostran auto za debelog muškarca

U kakvom su stanju HDI i JTD motori sa 250.000 km?

Koji polovan auto odabrati: Mazdu 6, Mondeo ili Volvo?

BMW: Vraćena kilometraža za preko 160.000 km!

PLIVAJUĆI ZAMAJAC: Pitanja, zablude i odgovori

Toyota Yaris ili Mazda 2?

G.Todoroviću: Eko pneumatici vrede ili ne?

Kako izabrati polovni automobil?

Kakav je Roomster u odnosu na Logan MCV?

Poređenje:Honda Jazz 1.4 i Civic 1.4

TESTIRALI SMO: Ford Focus 1.6 TDCi

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Saveti za kupovinu polovnog automobila

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Grande Punto ili Ford Focus?

Kupovina polovnog vozila

Testoviautomobila-RS-LOGO

Aleksandar Todorović: Nešto lično o meni

Mi muškarci bolujemo od jedne ozbiljne bolesti, pa prvi Ja, a to je GORDOST. Ako niste znali to je jedan od najvećih grehova. Veličina muškarca, ili žene se stiče, delom, ne našom „veličinom“ koja nam je Bogom dana, nego pre svega delima. Žene u nama vide muškarca koji je voli na način na koji se ona oseća voljenom, ne našim kolima, brzinom, novcem, našom veličinom, no pre svega ljubavlju, ali onom ljubavlju koja se stvara, u kojoj oboje od nas učestvuje. Time su i naša deca srećna, u meri u kojoj stavimo i ona i ja drugog ispred sebe i trebalo bi da se takmičimo ko će kome više učiniti.

Piše: Aleksandar Todorović

Sve je to teško danas učiniti u stvarnosti gde mi dopuštamo da drugi nama vladaju, a ne mi našim mozgom, no naša oholost, naše strasti, novac, loše društvo. Takmičimo se našim kolima, ko će imati veća i brža kola, ne biramo ih u zavisnosti od toga ko kako može da ih održava, koliko smo dobri vozači. Biramo ih kako nam komšija, brat, na oko kako mnogi kažu, a ne koliko možemo sebi da priuštimo. Pa i kada ih kupimo neki ih peru po tri puta dnevno a ženu se ne sete ni da zagrle uveče, a deca im ne postoje.Sve je na ženi, a ona se bira za ženu tek kada ostane trudna, ne zato što se mi volimo, podržavamo i poštujemo. Sve nam je bitnije od nje, a da nije nje, bili bi prljavi, gladni žedni, sami bez dece….Neki nisu ni u crkvenom braku….žive u grehu, i zato toliko preljuba.

Govorim samo da smo mi muškarci krivi, mada i one žele da su glavne, da rade, donose novac, i decu zapostavljaju, a jedno je samo bitno, a to je ljubav medju nama i naša deca. Ona to od nas žele, a kada odrastu, mi im nismo potrebni…Žena je najispunjenija kada je voljena i kada ima dete. Kada vodite ljubav sa njom nekoliko puta dnevno. Kad je ispunjena. Tada je u stanju da se pokori i ostvaruje svoj smisao na zemlji, a to je da voli muža, podržava ga, savetuje i deci zajednički pruža ljubav. Tada je žena iznad muškarca, zaista u onom pravom smislu, a muž iznad žene. Onako kako Bog zapoveda.

Foto: Aleksandar Todorović

Jeste li čuli za našu Pravoslavnu Veru? Mnogi misle da je to samo slavljenje slave, odlazak do crkve, ali Pravoslavna vera u čoveku je oživljenost duše. Duša je živa zahvaljujući našim oživljavanjem molitvom, postom, delima, Liturgijom, ispovešću i pričešću. Veliku ulogu ima osvećenje kuće, čuvenog automobila ili našeg posla, crkveni brak, dela ljubavi, ali i post, molitva i pričešće.Pravoslavna Vera je sredstvo kojim se rukovodimo u životu da bi pravilno živeli, sebe ispunili, stekli bisere za večni život i bili zaista srećni.

Ja i dan danas ispred radnog stola imam autiće koje volim i još uvek sam mali dečak koji mazi autiće na ulicama.Izborio sam se za moje sajtove od kojih živim, ali pravu sreću sve više stičem zahvaljujući održavanju duhovnog života u Crkvi. Svakome od Vas ovo želim i volim da usrećujem ljude. Koliko ćete me voleti ili kritikovati na Vama je. Svako ima pravo da bira, pa i Vi. Ovo je moje upustvo za sreću…

Ja svoju bebu obožavam! Volim je više od svih automobila na ovom svetu zajedno. Zahvalan samo Bogu što mi je podario predivnu ženu, i dete koji me svojim osmesima tokom celog dana, osnažuje i smiruje, da svima vama mogu da maksimalno pomogne,  od srca, sa osmehom na licu. Uživajte sa vašom decom, a ako ih nemate, nemojte ih odlagati, zbog skupljeg automobila, boljeg stana, samo su deca u životu važna.

Vaš Aca Todorović

– Prizivanjem Imena Gospodnjeg, Presvete Bogorodice i Svetih sami sebe i druge spašavamo.Presveta Bogorodice pomiluj nas!
Amin

PITANJA ŠALJITE OVDE KLIKNITE NA LINK DOLE: 

Pitajte Aleksandra Todorovića

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.