Polovni automobili za 4.000 evra

Poštovani gospodine Todoroviću,pokušaću da poštujući Vaše vreme,postavim što kraće pitanje.Želeo bih da pronađete auto za mene,ukoliko imate vremena,volje i smatrate da moji zahtevi nisu nerealni.

Pošto sam Vaš dugogodišnji čitalac,dobrim delom sam i formirao svoje mišljenje o automobilima na osnovu Vaših tekstova.Važno mi je da Vam što detaljnije navedem moju situaciju i potrebe,jer ćete vi tačno znati koji model ili modeli su za mene,realno sagledavajući moje potrebe,ja bih tu verovatno bio pomalo subjektivan.Dakle,više od 10 godina ne posedujem automobil,pre toga sam imao Toyotu Corollu.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

 

Imam tročlanu porodicu,dete od 9 godina i auto mi treba za vožnju po Beogradu,više puta godišnje po Srbiji i jednom godišnje za odlazak do Grčke na more.Na posao bih i dalje išao GSP-om,tako da ne bih prelazio 10.000 km godišnje,što bi značilo da mi treba automobil sa benzinskim motorom.Napomenuo bih i da se više rukovodim potrebama a manje željama jer mi je najvažnija pouzdanost automobila i da što bezbednije sa porodicom stignem na odredište.Da ne zaboravim da dodam da supruga i ja imamo manje-više prosečne plate(odatle valjda tolika racionalnost)ona nije vozač i ima samo jedan zahtev,da nije vozilo sa ugrađenim plinom,sa čime se ja slažem a znam da i Vi delite takvo mišljenje.
Raspolažem sa 4.000 evra + za troškove servisa i registracije.Moje mišljenje je da je za nas auto B segmenta i zbog cenovnog ranga i zbog cene održavanja,a za taj jedan put godišnje do mora,nekako ćemo se spakovati.

Želeo bih auto ako je moguće da nije stariji od 2010 godine,da stvarna potrošnja goriva ne prelazi ili bar ne puno 7-7,5 litara,od opreme ono što je danas manje-više standard:bar manuelna klima,ABS,poželjan ESP,vazdušni jastuci(poželjno i sa strane).Lepo bi bilo da ima 4/5 vrata ali ne i neophodno,a da kada je održavanje u pitanju spada u povoljnije sa cenom i pristupačnije sa servisnom mrežom,kao i da solidno drži cenu.Što se boje tiče,bilo bi neozbiljno time se baviti u mojoj situaciji,možda eto da ne bude baš roze ili rezedo.

Napisaću i kako ja razmišljam,kada izuzmem VW,Toyotu i sl. jer su izvan mojih mogućnosti,mislim da bi interesantni za mene mogli da budu:

1.Renault Clio 1.2 (75 KS)
2.Fiat Grande Punto 1.2 i 1.3JTD
-1.2 slabiji u smislu obrtnog momenta,samim tim i međuubrzanja,zbog čega ga Vi baš i ne preporučujete ali jeftiniji za održavanje motora od 65 KS
-1.3 JTD ističem ga iako je dizel,dovoljno elastičan,nema plivajući zamajac,(75 KS) i jasno je zbog čega ga navodim,više puta ste ga opisali.
Naveo sam ove modele ali ponavljam,otvoren sam za svaki vid sugestije,jer apsolutno se slažem sa Vama da je kod kupovine polovnog automobila najvažnije u kakvom je stanju,tako je i meni bitnije da bude što bolji i očuvaniji primerak nego marka istog,zbog čega Vam se i obraćam za pomoć.Spreman sam da čekam koliko god treba da pronađete pravi auto za mene.

Gospodine Todoroviću,očekujem Vaš odgovor.Nadam se da moje želje nisu nerealne i da ćete pristati da mi pomognete da pronađem dugoočekivanog “ljubimca”.Ukoliko ne pristanete neću Vam zameriti,shvatam da ste preopterećeni.Ako pristanete,pretpostavljam da ćete mi napisati šta i kako dalje…koliko treba još da uplatim i ja ću to učiniti.Veliki pozdrav od Vašeg čitaoca Aleksandra Petrovića.

Ime i prezime: Aleksandar Petrović
Mejl adresa: a####@gmail.com
Telefon: 064 6####
Kada planirate kupovinu?: u narednih mesec ili dva
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 4.000 evra
Šta trenutno vozite?: nemam vozilo
Između kojih se automobila dvoumite?: Renault Clio,Fiat Grande Punto…
Gde ste čuli za ovaj sajt?: internet
Koliko kilometara godišnje prelazite?: manje od 10.000 km
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Petroviću, biće mi časta da odgovorim na sva vaša pitanja, da Vas upoznam, i da vam pronađem automobil, ako ne Grande Punto ili Clio, onda neki treći, ukoliko želite da poslušate moje savete.

Tolike godine ste bez automobila, što u ogromnom gradu kakav je Beograd nikako nije lako. Još imate i dete. Verujem da će vas auto koji vam nađem jako dobro služiti, pod uslovom, da posećujete redovno, i uvek pre dužeg putovanja neki od servisa koji vam budem preporučivo. To ne znači da će biti puno kvarova, već da samo uradite kontrolni pregled u servisu pre putovanja, možda zaboravite da pregledate neku sitnicu, koja ipak nije tako beznačajna kad krenete na odmor.

 

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Volvo