Premijera nove Mazde CX-3

Mazda je danas na posebnom događaju uoči Los Angeles Auto Showa 2014. otkrila potpuno novi CX-3. Mali SUV je peti po redu Mazdin model nove generacije, koji sadrži punu paletu nagrađivane SKYACTIV tehnologije, zajedno sa atraktivnim ‘KODO – duša pokreta’ dizajnom. Sa početkom prodaje zakazanom za proleće 2015. u Japanu, CX-3 je postavljen kao ključni član Mazdine ponude modela.

Sramota: Suzuki Swift osvojio nula zvezdica na kreš testu

cx-3_24_screenEvropske modele pokretaće tri motora, benzinski SKYACTIV-G 2.0 u dve verzije i novi SKYACTIV-D 1.5 čisti dizel motor. Šestostepeni SKYACTIV-Drive automatski i SKYACTIV-MT ručni menjač će biti dostupni u kombinaciji i sa prednjim pogonom i sa Mazdinim AWD sistemom pogona na sva četiri točka nove generacije.

Potpuno nova Mazda CX-3 sadržaće najnovije Mazdine i-ACTIVSENSE sisteme za povećanje aktivne bezbednosti, kao i vrhunsku pasivnu zaštitu zahvaljujući svojoj laganoj, ali čvrstoj SKYACTIV-karoseriji. Prilagođena potrebama modernog tržišta, ona takođe nudi velikodušan paket dodataka za informisanje i zabavu, uključujući sistem MZD Connect za povezivanje u automobilu.

Mazda CX-3 će biti izložena tokom Los Angeles Auto Showa 2014. pored potpuno nove Mazde MX-5 kao i premijerno prikazanih Mazde CX-5 2015 i Mazde6 2015. Salon je otvoren za javnost od 21. do 30. novembra.

Testoviautomobila-RS-LOGO

Pitali ste A.Todorovića: Koji auto nudi više Astra ili i30?

Sramota: Suzuki Swift osvojio nula zvezdica na kreš testu

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.