Provera automobila: Kakav je ovaj C-Max?

Pitanje: Poštovani Aleksandre, U poslednjih nekoliko meseci redovno pratim tekstove koje objavljujete na vašem sajtu, za koje smatram da su više nego korisni i poučni. Ranije nisam znao za vaš sajt, što je šteta pre svega za mene, jer se odrazilo na moj raniji izbor automobila. Mogu li da vam predložim sledeće? Zamolio bih za kratki savet da li da kupim auto koji sam vam poslao u linku ili ne. Potreban mi je pouzdan, porodičan automobil za petoro (troje dece), miniven, sa bogatim paketom opreme i da mogu brzo da preteknem, kad ustreba. Mislim da sam u linku koji vam šaljem to našao, ali vas molim sledeće. Ako mi odgovorite sa ne, ne morate ni pojašnjavati, po odgovoru uplatio bih duplu predviđenu sumu tj. 1800 dinara. Ako mi odgovorite sa da, uz kratko pojašnjenje, uplatio bih neposredno po dobijanju odgovora 899 dinara. Ako sam nakon nedelju dana zadovoljan sa kupovinom, dodatnih 4100 dinara. Mislim da je to minimalna suma koju bih trebalo da izdvojim ako sam zadovoljan sa kupovinom, a vi ste mi je potvrdili. Pa iako nisam zadovoljan, vi ipak zaslužujete deo novca za trud koji ste uložili i vreme koje ste izdvojili, ali u osnovnom iznosu. Uplatio bih odmah, pre dobijanja odgovora, ali visin auplate zavisi od toga šta ćete mi odgovoriti, pa iz tog razloga ovoliko obrazloženje. Naravno, ukoliko smatrate da sam neozbiljan i da pokušavam da od vas dobijem savet, a da izbegnem plaćanje, ne morate me ni udostojiti odgovora. Razumeću, jer ima nas raznih i ko zna sa kim se sve niste dosada susretali. Hvala u svakom slučaju. Srdačno, Branko Drobnjak.

  • Ime i prezime: Branko Drobnjak
  • Link oglasa: http://www.polovniautomobili  com /putnicka-vozila/ 9083912/ ford-focus-c-max-20tdci-titanium

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Drobnjaku, kupovina polovnog automobila je kupovina “mačke u džaku”. Srbi to nikako da shvate. Ali majstori vas zato obožavaju. Napisao je jedan moj čitalac na Facebook stranci Testovi Automobila Srbija: Nije pitanje da li će vam se polovan auto kvariti, nego koliko će se kvariti, i koliko će vas to koštati svaka tri meseca.

Pošto imam jako mnogo pitanja ne čekanju. Testova koje nisam završio, ili napisao. Mnogo obaveza koje me čekaju, nikako sebi ne mogu da dozvolim da se bavim vašom problematikom besplatno.

Dok ne vidim uplatu ne čitam pitanja. To je moja politika već 3 godine, i ne boli me glava.

Kupujete auto za 4.600 evra, i mislite da me častite 30 evra, ali za šta? Kako mislite da ja preko linka, oglasa mogu da vam kažem koliko je dobar? Ja preko linka mogu samo da vam kažem da li je auto farban ili ne, i da li je kilometraža realna ili ne, ne na osnovu pregleda, već na osnovu podataka koje imam za tog dilera, i prosečnu pređenu kilometražu za taj model.

Siguran sam da niste čitali moje tekstove. Zaključak sam izveo na osnovu izbora grada gde kupujete automobil, dilera, modela i motora.

Kupujete auto kao malo dete, čak i gore od toga, ali tako kupuju automobile kupci u Srbiji. Ne slušate dobronamerne savete, niste racionalni, bacate novac, ali to je svakako vaše pravo.

U Srbiji je pravilo da svako svakom duguje, da se ne plaćaju računi, fakture na vreme. Kod mene toga nema. Zašto? Ja ne radim sa takvim klijentima. Kašenjenje u plaćanju najbolji dokaz nepoštovanja. Kad nekog poštujte vi platite. Kad nekog ne poštujete vi ne želite da platite, i ne platite ga. Ja od vas uplatu nisam dobio. A pitanje jesam. Dakle sve je jasno. Rok za odgovor je 7 radnih dana. Ako je HITNO, može za 24h, cena je 2.500 dinara. Cenu određujem ja, a ne vi. Jer sam ja vlasnik portala.

TESTIRALI SMO: Mazda 3 G100

Volvo